17. kolo
20.12.2014 13:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester City - Crystal Palace 3:0

Žádný útočník? Žádný problém. Manchester City dokázal na domácí půdě udolat Crystal Palace 2:0 díky brankám Davida Silvy, jenž hrál jubilejní dvoustý zápas za klub. Ten tak dokonale nahradil absentující forvardy; byť na falešné devítce nastoupil Milner. Utkání však zastínilo chybné rozhodnutí čárového sudího, který sebral hostům regulérní gól...

Eagles na půdě Manchesteru City nevyhráli dlouhých 24 let, ale soupeře se v úvodu zápasu rozhodně nezalekli. Naopak byli chvilkami i nebezpečnější - jako při Bolasieho centru a hlavičce Jedinaka, který Hart lapil jen s velkým štěstím. To při Citizens stálo i ve chvíli, kdy Frazier Campbell vyzrál na ofsajdovou past a efektními nůžkami těsně minul branku.

O zajímavé situace ale nebylo nouze ani na druhé straně, byť City pálilo vyloženě slepými. Dvakrát minul Nasri, dobré pozice z hranice vápna nevyužili ani Fernandinho a především Touré. Pellegrinimu chyběl hrot - Agüero, Džeko i Jovetić byli zranění.

Definitivní probuzení favorita přišlo zhruba v polovině úvodního dějství, kdy City během pěti minut mohlo třikrát skórovat. Skvělou práci Nasriho a střelu Silvy zastavil blok, Kolarovův centr zase ve výborné pozici Silva promáchl a nakonec selhal Yaya Touré, ke kterému se zhruba na značce deseti metrů odrazil míč od Jedinaka.

Crystal Palace už pak hrozil jen z ojedinělých standardek, přesto byl blízko prvního gólu zápasu. Po jedné z nich totiž dostal šanci ke skórování velmi aktivní Bolasie, ale střelou z úhlu rozvlnil konžský reprezentant pouze boční síť Hartovy branky.

Man City mělo v prvním poločase problém s jakousi "ostrostí" či "zabijáctvím". Bez jediného útočníka na hřišti a s Milnerem na pozici falešné devítky sice zvládali kombinovat i ve vápně Palace, ale o přesné zakončení byla nouze. Domácí nevystřelili ani jednou na branku - dokonce ani Zabaleta, který se po skvělém náběhu a pasu Tourého ocitl sám před Speronim, minul obloučkem tyčku o pár centimentrů.

Hosté si však nedali říct a po přestávce zaslouženě kapitulovali. Byť už to byl asi čtvrtý totožný Zabaletův náběh, obrana jej nechala proniknout do vápna a dostat míč na nohu. Argentinec zadovkou našel Davida Silvu, jenž i s významným přispěním tečujícího Danna otevřel skóre. Druhý gól se valil záhy, kombinaci Nasriho se Silvou však opět nevyužil Touré, dělovkou z 18 metrů ohrozil jen fanoušky.

Druhý direkt přišel až po hodině hry a opět se u toho vyskytl David Silva s jedním krajním obráncem. Tentokrát Aleksandar Kolarov skvělým centrem z levé strany našel maličkého Španěla na malém vápně a ten druhou trefou v utkání zvýšil na 2:0. Dlouho však vedení vydržet nemělo - McArthur totiž po Bolasieho centru regulérní hlavičkou snížil - asistent sudího však chybně zvedl praporek.

A nedlouho poté definitivně rozhodl Yaya Touré. Rychlý brejk vedený Navasem vyšperkoval James Milner přesným pasem na nabíhajícího Afričana, který dělovkou o tyč uzavřel skóre na konečných 3:0. Manchester City tak dohnal na čele tabulky vedoucí Chelsea, který má však pondělní utkání na hřišti Stoke k dobru.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele