19. kolo
29.12.2014 21:00 CET
4 : 1
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Poslední utkání roku 2014 přineslo jasnou výhru Liverpoolu

Liverpool v rozhodující fázi sezony nabírá na formě a patřičném momentu - po dvou zlepšených výkonech si dnes připisuje na konto také jeden vysloveně dominantní triumf, podepřený naopak jedním z nejhorších výkonů, jaké jsme kdy v Premier League mohli vidět od soupeřů ze Swansea...

Reds odstartovali vpravdě suverénně, a i za minimální podpory nezvykle tichého Anfieldu po celých úvodních dvacet minut prakticky ani nepustili Swansea k míči, natožpak na vlastní polovinu. Již ve 13. minutě se navíc Liverpool dostal k první větší (dvoj)šanci, když nejdříve přišel Sterlingův pohotový volej z nízkého centru Morena a posléze i hrubě nevyvedená Lallanova dorážka.

Teprve desáté letošní domácí brance červených The Kop konečně přihlížel ve 33. minutě, a jejím autorem byl kuriózně desátý odlišný střelec. Alberto Moreno si přitom celou gólovou akci sám hezky rozjel, aby ji potom za asistence Hendersonova centru také náležitě zakončil.

A pro Swansea to mohlo být do přestávky ještě horší, kdyby si rozhodčí ve 40. minutě všiml Shelveyho lokte v obličeji Cana, a případně udělil anglickému záložníkovi červenou kartu. Takhle nicméně labutě sice zůstaly v plném počtu, ihned po změně stran ovšem výměnou za to prohrávaly už 0:2.

Fabianski si v 51. minutě dával příliš záležet na rozehrávce, až nakonec trefil záda atakujícího Lallany a v podstatě se tak zasadil o ukázkový "vlastenec". Zároveň tím potom jaksi symbolicky odšpuntoval vysloveně bláznivý druhý poločas...

Okamžitě vzápětí totiž Sigurdsson využil nepozornosti ukolíbané defenzívy LFC ke snížení. A ihned jakmile Liverpool rozehrál, mohl po další hrubce Sakha skórovat také Bony, aby se na druhé straně pro změnu obratem rozezvučela tyč po svižné akci a Sterlingově ráně bez přípravy.

Ve zběsilém tempu se pak pokračovalo i nadále, a po hodině hry to bylo už 3:1. Tehdy Coutinho patičkou lahodně nastartoval Lallanu a ten po oběhnutí dvou až tří protihráčů bez větších potíží zacílil na vzdálenější tyč.

Někdejší záložník Southamptonu se takto dočkal svého prvního dvougólového zápasu v kariéře prvoligového fotbalisty a nezastavitelný byl i dál, když například později vyzýval ke skórování Sterlinga.

Celý značně nevyzpytatelný druhý poločas potom docela příhodně podtrhla bizarní čtvrtá branka Liverpoolu; přesně řečeno Shelveyho hlavička do vlastní sítě rovnou z Hendersonova rohového kopu.

V závěrečné dvacetiminutovce tuto gólovou smršť následovaly ještě četné střelecké pokusy zejména na té liverpoolské straně, žádný z nich si už ale cestu na bránu nenašel. Za Swansea mohl každopádně po Ki Sung-yuengově kolmici snižovat Routledge, zatímco na druhé straně Fabianského závěrem utkání protáhl střídající Balotelli.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Toto jednoducho musíme vyhrať ak sa chcem vrátiť späť o boj do LM aj keď to je skôr utopia poslednou dobou. Avšak futbal je nevyspytateľný, raz si hore, raz dole, preto verím vo víťazstvo Poolu dnes a na nový rok zvládnuť aj súboj s Leicestrom a rázom môže byť všetko inak ...tip: 3-1

Reagovat
LokoLFC

2:1

Reagovat
M1ck0

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

At tenhle zápas dopadne jakkoliv ,tak už nyní je jasné ,že bookmakeri v tomto kole nepřekročí limit 2 zápasu ,ve kterém favorit prohraje.Tento jsem jim stanovil ,a zatím se ho až na pár vyjímek drží.

Reagovat
Ranoth

Montero ? ne nahodou Moreno ?

Reagovat
Honda

nahodou ne no. Jefferson Montero, ekvádorský křídelník má problémy se stehenním svalem.

Reagovat
smazaný uživatel

za ten kurz by se měla zkusit dvojka, tip - 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

dvojta šance swansea!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sice kvalitni vykon od Liverpoolu. Ale nekteri by mely proste odejit jako je Leiva, Balotelii,Lambert, Borini,Skrtel ..atd ...a mely by zakoupit uz zkusenejsi fotbalisty,tenhle tym je hrozne mladej. A chce to poradny posily. Nevim teda presne jaky hraci by pomohly,ale videl bych to na Reida, Santona, Delpha, lucas Silva Hughese,Greniera a Lacazetta ci Bonyho

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu jeste privest Begovice a nebo jinyho brankare,kazdopadne zvysit konkurenci i co se tyce obrany. A muze to fungovat. Ale tenhle tym porad nema na top 4. Finace sice maji ale kdyz se spatne investuje tak se nikam nedostanou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele