6. kolo
27.09.2014 13:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Jagielkova fantastická bomba zařídila Evertonu nezasloužený bod

Liverpool sice na Anfieldu uhájil dlouhotrvající neporazitelnost, způsob, jakým toho dosáhl, se však jistě nebude pozdávat žádnému fanouškovi. A totéž vlastně platí v opačném gardu - Everton totiž v závěru nehrál tak, aby vyrovnal, přesto se mu to díky zázračné trefě Phila Jagielky záhadným způsobem povedlo...

Pokud jsme loni v rámci 12. kola na Goodison Parku přihlíželi divoké remíze 3:3, také toto podzimní Merseyside Derby zprvu neslo známky abnormální zběsilosti. V úvodní desetiminutovce se koneckonců mohly kopat hned dvě penalty; a zejména tedy na straně Liverpoolu, když Sterlingova rána zcela jasně skončila na Barryho lokti.

Co se střeleckých pokusů týče, také tam se činil spíše Liverpool, aby dokonce úvodní část zakončil se stěží uvěřitelným počtem 16 vyslaných projektilů. Již v 11. minutě například Balotelliho zákeřný přímý kop ústil v roh, po němž Hibbert pozdě zaregistroval neobsazeného Lallanu a Howard se musel vytasit s prvním opravdu složitým zákrokem.

Na opačné straně hřiště alespoň něco předváděl pouze Lukaku. Ten to hned dvakrát zkoušel z uctivé vzdálenosti spíše propagační cestou, přičemž docela brzy pro jistotu přišel o svého dvorního podporovatele v Kevinu Mirallasovi. Ten se ve 29. minutě při běhu zničehonic chytl za zadní stehenní sval a bylo zle.

Poslední slovo měl v první půli opět Liverpool, když nejprve Howarda k rutinnímu zákroku přiměl Balotelli, a pak americkému brankáři o něco těžší robotu připravil z poněkud těžšího úhlu Sterling.

Do druhé půle se vstoupilo v o poznání klidnějším tempu, až (znovu)otevírací pasáže dokonce mírně nudily. Naismithova střela ze střední vzdálenosti se pouze zařadila do dlouhé řady těch neškodných, a diváky tak z letargie musel vytrhnout až Gerrardův přímý kop z 65. minuty. Ačkoliv tehdy šlo o rozhodně chytatelnou vlaštovku, Howard se namísto efektivního skoku raději rozhodl pro ten efektní a Everton musel rázem dotahovat...

... na což evidentně neměl ani tu nejmenší náladu. Toffees okamžitě jako by pod tlakem očekávání ztěžkly nohy a žádný okamžitý tlak se tak nekonal. Přesně naopak - rozhozený Howard se pak bizarním způsobem projevil ještě jednou, když si odmítl dojít pro nízký Sterlingův centr na Balotelliho a Italova rána z voleje ke štěstí hostujícího týmu akorát orazítkovala břevno.

Utkání tedy užuž směřovalo k povědomému výsledku - výhře domácích -, když se ve druhé nastavené minutě stalo něco, s čím doopravdy vůbec nikdo nepočítal; zřejmě ani sám autor branky. Phil Jagielka totiž rozhodně vstřelil nejkrásnější gól své kariéry, když odražený míč zpoza šestnáctky bez rozmyslu vnějším nártem tak akorát vsadil pod břevno. Nádherná záležitost; a pořádný šok pro domácí...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (21)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
bayern987

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

spíš 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
M1ck0

1:0

Reagovat
Adhol

Derby by nás mohlo nakopnout, hlavně už prosím tři body. Tip: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Já byl celou dobu v tom,že hrajeme doma.Snad se stihne Daniel vyléčit jinak to nevidím růžově

Reagovat
smazaný uživatel

Venku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych tak 3:1 Liverpool

Reagovat
Zaschrona

5:5

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:6

Reagovat
Melda

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Watch Liverpool Live Streaming Here- http://bit.ly/2aP0oLu

Reagovat
LokoLFC

k tomu už nemám slov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele