10. kolo
01.11.2014 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Leicester City - West Bromwich Albion 0:1

Pro nezaujatého fanouška nepříliš atraktivní utkání se odehrálo v Leicesteru, kam přijel West Bromwich Albion. Oba celky nezažívají zrovna plodné období a svou sérii bez vítězství nakonec protrhli Baggies. O osudu zápasu rozhodla situace z kraje druhé půle, kdy si po dosti kuriózní situaci vstřelil vlastní gól nešťastný Esteban Cambiasso.

Úvod utkání se nesl v trochu nudném a vyrovnaném duchu, ostatně jako takřka celý duel. Trochu vzruchu vyvolala neobvyklá situace ze 3. minuty, kdy hostující gólman Ben Foster při rozehrávce rukou jednou nohu vyšlápl z šestnáctky, kvůli čemuž vehementně protestovali domácí hráči, nicméně hlavní rozhodčí Stuart Attwell celou situaci přešel bez povšimnutí.

Ani jeden z celků si výraznější příležitost nevypracoval a s nepříliš razantními pokusy Berahina respektive Vardyho si bez problémů poradili brankáři obou týmů. Na první opravdu velkou příležitost čekali diváci na King Power Stadium až do 40. minuty. Objev letošní sezóny Saido Berahino přihrál pod sebe nabíhajícímu Bruntovi, ovšem rodák z Belfastu v nadějně pozici přestřelil.

Po změně stran se Irvineho svěřenci brzy radovali z vedoucí trefy, i když k ní přišli tak trochu jako slepý k houslím. Kdo jiný než aktivní Berahino odcentroval z levého křídla před branku, kde balón odvracel hlavou v pádu obránce Morgan tak nešťastně, že trefil vracejícího se Estebana Cambiassa, od kterého se míč odrazil přesně k pravé tyči. Kasper Schmeichel se natahoval marně a zkušený argentinský středopolař mohl jen kroutit hlavou, neboť za svou bohatou kariéru něco podobného zřejmě ještě nezažil.

Foxes ale obdržený gól nepoložil, ba naopak se snažili brzy vyrovnat. Na prahu 62. minuty se k dlouhému pasu za obranu dostal rychlonohý Jamie Vardy, v šestnáctce se zasekávačkou elegantně zbavil obránce, avšak jeho přízemní střela letěla přímo do prostoru, kde stál připravený Foster. Podobně to dopadlo za 10. minut, kdy do rukavic anglického reprezentanta hlavičkoval Andy King. Závěrečná desetiminutovka se nesla jasně ve znamení Leicesteru, ovšem ke smůle domácího publika si jejich miláčci z optického tlaku žádnou stoprocentní šanci nevypracovali a na výhru tak čekají již pět zápasů.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
eden_h

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele