12. kolo
22.11.2014 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Leicester City - Sunderland AFC 0:0

Leicester se napodobuje Burnley s Aston Villou, když už popáté vychází střelecky naprázdno. Tentokrát už se ale Foxes alespoň podařilo bodovat - bezbranková remíza se Sunderlandem pro ně utíná čtyřzápasovou sérii bez jediného zisku. Sunderland se s protivníkem rozchází smírně již posedmé v sezoně...

Ihned zkraje utkání vyrobil Wes Brown další z řady minel a položil tak základy dalšího svého rozpačitého výkonu v dresu Mackems. Napoprvé nicméně Varneymu balon v rozhodující chvíli utekl, a zkušený obránce nebyl potrestán ani nikdy potom.

První půle ostatně patřila spíše Sunderlandu než domácím. Kasper Schmeichel se brzy musel vytasit s parádním zákrokem proti Fletcherovi a o něco později likvidoval i jednu střelu ze střední vzdálenosti.

Pantilimon naproti tomu ve hře nebyl příliš často. Snad jen aby nevyšel kompletně ze cviku, prověřil jej po 20 minutách Mahrez a tentýž Alžířan se následně předvedl i se záludným centrem, který se po cestě proměnil spíše v nepřesnou střelu.

Po obrátce musel Pantilimon o trochu rychleji na zem při ojedinělé Jamesově ráně, a právě tento defenzivně laděný středopolař byl senzačním zakončovatelem většiny útočných výpadů Foxes ve druhé části. Anglický fotbalisty jen pár sekund nato z těžkého half-voleje vysoko přestřelil a trestuhodně slabé parametry měla vzápětí jeho střela po výtečné narážečce s Ulloou.

Argentinský hroťák se dnes obecně staral hlavně o tvorbu šancí, a ne už tak o jejich zakončování, když jindy pro změnu dalekonosným pasem vyzýval ke sprintu Mahrez. Aktivního křídelníka ovšem na poslední chvíli a na hraně pravidel zastavil Réveillère; zatímco jindy Mahrez pálil akorát do boční sítě poté, co krásně zacvičil s Brownem.

Sunderland se v druhé půli k ničemu moc nedostával a v podstatě jedinou jeho větší příležitostí až do závěrečného hvizdu zůstala Fletcherova šance z 69. minuty. Tehdy si nicméně Schmeichel svou přední tyč bez větších obtíží pohlídal a dokráčel si tak pro svou premiérovou nulu v anglické nejvyšší soutěži.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele