16. kolo
13.12.2014 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Leicester City - Manchester City 0:1

Dokonalá odpověď legendy. Frank Lampard byl v létě za nedůstojných okolností nucen opustit Chelsea a přes New York nyní hostuje v Manchesteru City. Jediným gólem utkání dnes vystřelil pro Citizens tři body z hřiště Leicesteru a posunul se na čtvrté místo historických střeleckých tabulek Premier League po bok Thierry Henryho...

Pro Lamparda to byl už čtvrtý ligový gól - spolu s Tourém a Jovetićem je druhý nejlepší ligový kanonýr City; se šesti góly pak drží s africkým záložníkem druhé místo i celkově ve všech soutěžích. Oboje za zraněným kanonýrem Sergiem Agüerem, jehož tak dnes na hřišti Foxes dokonale nahradil.

Vstup do utkání přitom zvládli lépe domácí, kteří dneškem prohráli už devátý z jedenácti posledních ligových klání. Jamie Vardy po deseti minutách pronikl do vápna a jeho střelu zblokoval až vracející se Mangala. Ještě zajímavě vypadala střela Cambiassa, jenž napřáhl z přímého kopu a jen těsně minul tyčku Hartovy svatyně.

Po půlhodině utkání měl na noze první branku i José Pozo, jenž při zmíněné absenci Agüera, ale také zranění Jovetiće a Džeka, nastoupil na hrotu útoku. Po nepovedeném Hamerově vyboxování zakončoval zpoza šestnáctky, ale náhradní gólman Leicesteru se stačil vrátit na brankovou čáru a míč zastavit.

Až krátce před přestávkou tak musel zaúřadovat Frank Lampard. V dobré formě hrající Samir Nasri pronikl z levé strany do pokutového území, pohotovou přihrávkou našel na hranici malého vápna trestuhodně volného Lamparda a ten už se v podobným situacích nemýlí - 0:1.

Druhá pětačtyřicetiminutovka donutila diváky na King Power Stadium v Leicesteru spíš k zívání než vzrušenému sledování zápasu. Hlavní postavou byl při ojedinělých situacích opět Samir Nasri, který deset minut po změně stran našel na bližší tyčce nabíhajícího Davida Silvu, jehož střela skončila jen těsně vedle branky.

V závěru duelu se Leicester na nic nezmohl, ani jednou neohrozil branku Joe Harta, a když tak Ben Hamer v poklidu chytil přízemní střelu Nasriho, rozešly se celky s nejtěsnějším možným výsledkem ve prospěch City.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

nebude to lehky.. hlavne to nepodcenit ... 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Niečo mi hovorí že to bude xko

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
MCFC_8

Slabsi zapas,ale 3 body su doma,to je dolezite....Frankieho udrzat do konca sezony!

Reagovat
smazaný uživatel

... jake "nedustojne okolnosti" to jako pan autor ma na mysli??? Legenda klubu je a bude, plat dostaval normalne v terminu, s klubem vyhral, co se dalo, fanousci ho maji radi a to, ze na nejvyssi urovni nemuze hrat do 50-ti let, je jasne nejen jemu. Mam ten pocit, ze Frank Lampard vdeci Chelsea FC nejen za skvelou karieru, zajisteni velmi slusneho zivota i jeho vnoucatum a podporu, kdykoliv to bylo potreba. S klubem dosahl vseho, o cem miliony fotbalistu mohou jen snit. Fakt si nemyslim, ze ma duvod se ohlizet na sve pusobeni v Chelsea jako na nejakou krivdu. Hlavne se tak ani nechova a nevyjadruje. Pane Ustohal, nechte, prosim, hodnoceni jeho odchodu z klubu a pocitu na nem

Reagovat
t0mmy33MCFC

nic z toho nemeni to, ze byl jako nezadouci vypakovanej i presto, ze je o tridu vys nez smatlaci typu Willian ci Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

... Mikel je defenzivni stredopolar. Frank by po prichodu Fabregase stejne furt sedel. Kazdemu jednou zvoni hrana. I tak jsem rad, ze se mu jeste dari.

Reagovat
Usty

Naprosto nedůstojné okolnosti jsou ty, že nejlepší hráč i střelec historie klubu a miláček fanoušků nemá možnost rozloučit se na hrací ploše s příznivci. Nedůstojné je, že tleská divákům po posledním špíle a neví, jestli se klub, pro kterej toho tolik udělal, uráčí nabídnout mu třeba roční prodloužení smlouvy, který by si jednoznačně zasloužil.

Stačí se podívat teď na jeho výkony v Man City, kde rozhodně nehraje druhý housle, naopak; je druhej nejlepší střelec klubu! Ač Mourinha nadevše uznávám, tohle prostě spolu s vedením posral. Totálně a na plný čáře. Není to urážka Lampardovi, ale především všem fanouškům, kteří ho milovali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele