4. kolo
15.09.2014 21:00 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - West Ham United 2:2

Mimořádně vzrušivou pondělní dohrávku dnes vidělo KC Stadium, kde se ukázal být hostující West Ham svolný ke čtyřgólovému thrilleru. O všechny branky zápasu se přitom zasloužily nové letní akvizice, z nichž hned tři dnes také debutovaly...

Hull začal velmi aktivně, avšak klasicky bez šancí. K dnešnímu dni si jich v lize vytvořil ze všech účastníků nejméně, přičemž ze hry se zmohl na jeden jediný gól. Dnes tuhle mizérii Tigers protrhli, zpočátku to však na žádnou přestřelku z ani jedné ze stran nevypadalo. V dresu Hullu byl nejblíže úspěchu Hernández, když nedosáhl na solidní centr Robertsona, na opačném konci hrací plochy po jednom z vyvedených brejků nedobře pálil Diafra Sakho.

Tentýž hráč se ve 33. minutě po pravé straně s velkým štěstím prodral k nebezpečnému přízemnímu centru, který špičkou kopačky odkopl do zámezí Dawson, a zdaleka největší šance hostí v první půli se narodila ve 35. minutě po nenápadném přetaženém centru na zadní tyč, kde se k hlavičce na malé vápno dostal Enner Valencia, aby se po Sakhově koncovce bůhvíjak reflexivně ohnal McGregor.

Zatímco tedy každopádně Sakhovi na jedné straně premiéra příliš nevycházela, na opačném konci hřiště se ještě do přestávky stihl při svém prvním startu za Hull trefit Ábel Hernández. Jeho hlava se ve 39. minutě naprosto ideálním způsobem potkala s Elmohamadyho centrem a Adrián byl bez šance.

Hammers ještě do pauzy odpověděli vydřeným hlavičkovým pokusem Tomkinse, jinak už ale zareagovat nedokázali. Naopak Hernández divže nepocukroval svůj už tak uspokojivý první poločas v novém dresu - krátce před obrátkou po jednom z více skvělých průniků levého beka Robertsona zničehonic napřáhl a svůj ambiciózní projektil nádherně opřel do břevna.

Pokud první půle byla převážně africko-jihoamerickým soubojem, kdy na plné čáře vyhrávala Uruguay, po pauze z tohoto duelu udělal Enner Valencia alespoň načas záležitost čistě jednoho kontinentu. Mohly za to rovnou události z 50. minuty, kdy se Ekvádorec těsně před vápnem soupeře zastavil tváří v tvář soupeři, pak si v rychlosti posunul míč na pravačku a z kroku neuvěřitelnou ranou pod břevno vyrovnal.

Ábel Hernández se nicméně na druhé straně nehodlal jen tak vzdát, a rovněž on v 57. minutě pokoušel štěstí prudkou ranou bez nejmenšího rozběhu. Adrián byl připraven. Na co už ovšem připraven tak úplně nebyl - a při vší vážnosti vlastně ani nemohl být -, to byl famózní angličák v podání Diamého, který ukradl Cresswellův nervózní míč přímo z kopaček nedůrazného Kouyatého a pak se velkou parádou pomstil svému bývalému zaměstnavateli za ta léta necitlivého "zametání".

Třetí gól večera, třetí branka pro plnohodnotného debutanta. A ani to nebylo všechno. Velmi krátce nato totiž pro změnu Sakho, výrazná tvář první půle, z pravé strany relativně slabě vystřelil, avšak za přispění rozpačitých zákroků McGregora s Daviesem přece jen i on mohl slavit premiérový zářez v novém působišti. 67. minuta - 2:2.

Teprve vzápětí už mohlo dojít i na dávno aklimatizované borce, ani Noble s Downingem ani Jelavić na druhé straně nicméně nepochodili. Samotný závěr pak spíše uspával (stejně jako úplný úvod), když se obě strany zdály být spokojené s jedním bodem.

To skutečně stoprocentně platilo až do poslední minuty nastavení, kdy se ještě jednou ozval důrazný Enner Valencia, který s protivníkovým přispěním dokonce orazítkoval břevno. Jak vydatné pondělní dohrávky jsme tedy byli svědky!

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (18)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam,ze zaberem 1:3 .Jestli ne,tak Big Sam konecne uz do riti

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

Hull City 2:1 West Ham Utd

Reagovat
VanKun88

Mám vsazeno na West Ham takže doufám ve výhru kladivářů

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu jak někdo může vsadit na West ham,sice mají s posledních setkání více výher ale Hull je určitě kvalitnější team,podle mě bud remízka nebo výhra domácích

Reagovat
VanKun88

No, aby ses nedivil West Ham může překvapit.

Risk je zisk....

Reagovat
VanKun88

přeju ti to, dobrý ticket !

Reagovat
VanKun88

Ja vsadil za 15 korun, výhru mám cca 432 kč

Reagovat
vanGomm

West Ham je v lize 18 zápasů bez remízy.Takže to začíná být na spadnutí.Víc jak 22 kol to zřejmě nejde vydržet.

Reagovat
vanGomm

No a už jsou tam

Reagovat
HullCity

Moc dobrý výkon od posil,jsem 100% spokojený,jen se potvrdila jedna věc,že když McGregor udělá chybu je z toho vždy gol.Ten balon neměl pouštět za sebe,Davies už nemohl nic dělat.Nevadí,příště smeteme tragický Newcastle!!!

Reagovat
VanKun88

Jojo, hrál se dobrý fotbal, škoda že WHU nevyhrál ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele