29. kolo
15.03.2015 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Newcastle United 3:0

Kdyby Everton opět prohrál, byl by od sestupových příček vzdálen tři body. Liverpoolský celek ale tlak zvládl a udělal výrazný krok k záchraně. Proti Newcastlu nenechal od počátku nic náhodě a po gólech McCarthyho, Lukakua a Barkleyho vyhráli Toffees lehce 3:0. Newcastlu nepomohl ani kapitán Coloccini, jenž byl po hodině hry vyloučen.

Everton válí v Evropě, ale Premier League snad ani nechce hrát. Takhle zatím vypadal rok 2015 - Blues v posledních 12 zápasech jen jednou vyhráli a místo toho, aby znovu bojovali o poháry, namočili se do hry o udržení. Z ní ale po suverénním výkonu nad ambiciózním Newcastlem zase rychle zmizeli.

Newcastl přitom mohl už po třech minutách hry vést - rohový kop dostal míč až k Obertanovi, jehož ránu vyrazil Howard - dorážku Williamsona pak loktem zblokoval McCarthy. Střední záložník dokonce v devatenácté minutě otevřel skóre - míč mu sklepl Lukaku a gólman Krul předvedl vskutku bídný zákrok - 1:0.

Definitivní konec pro naděje Strak znamenaly dvě situace v rozmezí 55. a 60. minuty. První direkt přišel jak jinak než z kopačky Romelua Lukaku. Belgický forvard konečně potvrdil skvělou formu z Evropy i na domácí půdě, a když Gouffran hloupě ztratil míč ve vlastním vápně a skluzem zfauloval Lennona, Lukaku bez potíží "desítku" proměnil - 2:0.

Za velice krátkou chviličku skočil oběma nohama do otloukánka Lennona kapitán Magpies Fabrizio Coloccini a po právu viděl červenou kartu. Tu navíc mohl rozhodčí Martin Atkinson v klidu udělit i jeho nervóznímu parťákovi ve středu obrany Williamsonovi, jenž obratem napálil míč do ležícího anglického křídelníka.

Proti přesile už hosté neměli šanci. Koného dělovku Krul dokázal vyrazit; poradil si i s výbornými ranami Osmana a Barkleyho. Když ale Ross Barkley pálil v nastaveném čase znovu, kapituloval Holanďan potřetí. Střídající Atsu po standardce Newcastlu pláchl přes půl hřiště, předal míč kolmicí právě Barkleymu a ten už jen obešel padajícího gólmana a zakončil do prázdné branky - 3:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
NuFc23

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Everton už musí vyhrát 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele