3. kolo
30.08.2014 18:30 CET
3 : 6
(1:2)

Reportáž

Devítigólový cirkus ovládla Chelsea. Everton dostal „šestku“ po pěti letech

Neskutečná fotbalová show se naskytla tomu, kdo dnes v podvečer dorazil do Goodison Parku. Fantastická podívaná s devíti brankami nakonec přinesla tři body Chelsea, která rozstřílela Everton 6:3. Pět branek přitom padlo během necelých 11 minut; tři z nich během pouhých 212 vteřin...

Everton takovouhle "latu" dostal po pěti letech, kdy si na něj vyšlápl Arsenal. To Chelsea občas "set" soupeři uštědří, o čemž by mohl vyprávět i zmíněný londýnský rival. Venku je to však pro Mourinha a spol. výjimka - naposledy dostal "kanára" před čtyřmi lety Wigan.

Blues derby navíc nikdy v historii nenabídlo více gólů než dnes. Jen v září roku 1932, kdy ještě bránili jen ti, kdož brankáři nevěřit si dovolili, zničil Everton Chelsea v poměru 7:2. Dnes nicméně založil na neskutečnou show už začátek duelu.

Ve třetí minutě totiž mohli fanoušci Evertonu třímat hlavu v dlaních a proklínat celý svět. Po pouhých 35 vteřinách zafungovala spolupráce dvou letních posil Fabregase s Costou - záložník vyslal za obranu dokonalou kolmici a ještě ve čtvrtek zraněný útočník s jistotou prostřelil Howarda. A za další dvě minuty už vedla Chelsea 2:0, když se po Ramiresově příhře do vápna prosadil nebývale potentní obránce Branislav Ivanović.

Posléze se ale herní obraz otočil, Toffees začali hrát aktivněji, naopak Chelsea zalezla hlouběji do bloku a pečlivě bránila. Přesto měla velké štěstí, když po rohovém kopu rozezvonil Lukaku břevno. Distin následně dostal míč do branky, jenže v době Lukakuovy hlavičky se nacházel v ofsajdu. S úspěchem se pak nesetkala ani utěšená rána Naismithe zpoza, jež zamířila těsně vedle.

Everton byl ve výborné atmosféře na Goodison Parku lepším týmem i nadále, a defenziva hostí byla pevná. Dopředu se nicméně Chelsea vydávala opatrněji, až po půl hodině hry zahrozil tečovanou střelou Fabregas. Domácí však přece ještě do poločasu udeřili, Colemanův nadýchaný centr z pravé strany proměnil nechytatelnou hlavičkou Kevin Mirallas.

I do startu druhé půle nastoupili aktivněji hráči Evertonu - první gólovou šanci měl přesto Diego Costa. Po chybě domácích v rozehrávce se míč přes Fabregase dostal až k bývalému střelci Atlética, jenž postupoval z úhlu sám na gólmana. Howard však jeho pokus o obstřelení skvěle vypíchl nohou. Stejný souboj vyhrál americký brankář i chvíli poté, co Costa z otočky pohotově pálil do připraveného strážce svatyně.

Když se ovšem do věci začala plést i smůla, byl muž s nepřehlédnutým plnovousem bezmocný. Hazardův průnik kolem McCarthyho byl bystrý, stejně jako jeho zpětný pas, jenž si smolně srazil do sítě Seamus Coleman. Kontaktní gól však přišel okamžitě, McGeady prošel středem hřiště, nezformovanou obranu překonal lehkým pasem na Naismithe a ten pohodlně na zadní tyč snížil na 2:3.

Rychlá změna skóre na obou stranách, to není zas až tak nevídaný jev, obrana skórujícího celku není plně koncentrována a přijde trest. Co však Goodison Park zažil mezi 74. a 77. minutou, to v Premier League nemá obdoby - budu proto stručnější.

Minuta 74: Obléhání obrany Evertonu už nebavilo Nemanju Matiće, zoufale nedostoupený si přehodil míč na levou nohu a ranou o tyčku zvýšil na 2:4. Minuta 76: Přímý kop Bainese jemnou hlavičkou prodloužil střídající Eto’o a Courtois se natahoval marně - 3:4. Minuta 77: Ramires si narazil s Matićem a špičkou kopačky propálil z úhlu Howarda - 3:5.

Šílené pasáži utnul tipec až skvělý Thibaut Courtois, jenž krásnou kombinaci Evertonu v čele se zakončujícím Mirallasem překazil fantastickým reflexivním zákrokem - a míč skončil na tyči.

Definitivní tečku za historickým zápasem učinil ten, kdo jej celý už po půlminutě načal. Po chybě nešťastného Besiće, jenž byl v tu chvíli na trávníku pár vteřin, postupoval na bránu Mikel, jenž míč šikovně předal Diegu Costovi. Kanonýr Chelsea ošálil Distina i Howarda rychlou kličkou a se štěstím uzavřel na konečných 3:6 pro Chelsea.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslím, že Chelsea konečně našla toho rozdílovýho hráče, který dokáže rozhodovat....a proti Evertonu bude na Costovi hodně záležet....0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

túto sezónu berieme len titul, nič iné!!!

0:3

Costa, Fabregas, Costa

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
Infernoqt

výsledek jsem uhod, jen si to musíte vynásobit třema

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by je potopil Eto´o

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Karamelky do toho 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je těžký soupeř zvlášť venku,ale když tu vyhrajeme tak máme jistotu že ostatní tu budou strácet např. Arsenal jen remíza můj tip je

2-3 Tady prostě musíme. CHELSEAAAAA TITUL !!!

Reagovat
vanGomm

Tip HX.Tedy výhra Chelsea o gól.

Reagovat
Fonzi9

čekám vyrovnanej mač a hodně gólů....?

Reagovat
smazaný uživatel

3:2!

Reagovat
bayern987

2:3 Schurlle, Drogba, Costa.

Reagovat
smazaný uživatel

proč howard na něj tak vystartoval po tom gólu na 1:3?

Reagovat
HullCity

Asi ho chtěl vyprovokovat,aby dostal 2.žlutou...

Reagovat
smazaný uživatel

Costa se vysmal nebo spis neco kricel na Colemana.

Reagovat
Fojcek

Costu tam tahali za dres uz predtim a kdyz se ohnal tak dostal zlutou ... to ale neospravedlnuje, aby se posmival souperi za nestastny zakrok

Reagovat
smazaný uživatel

no vystartoval na něj docela nehorázně to mi přijde nepřiměřený

Reagovat
smazaný uživatel

no.....mám pocit že Howardovi by sa lepšie stalo keby ho vylúčili za tú jasnú ruku mimo pokutového územia. takto si to dnes pekne odskákal.

come on chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Tuhle sezonu hraje Chelsea strasne defenzivne...

Reagovat
smazaný uživatel

Jono, už mě s tím autobusem fakt se*ou

Reagovat
bayern987

Jak to, že nehrál Schurlle?

Reagovat
smazaný uživatel

Staněk na plac

Reagovat
smazaný uživatel

FUCK ALL HATERS AND DOUBTERS!!!!

Reagovat
Fojcek

Dost mozna zapas sezony (brzo hodnotit) , kazdopadne paradni fotbal, v jinem zapase by to Everton vybojoval na remizu

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhej gól Costy byl parádní....budu se opakovat, ale s ním Chelsea nějakého úspěchu letos dosáhne

Reagovat
Fonzi9

Reagovat
Fonzi9

reklama na fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

snad po roce jsem zapl PL, nejdřív united, no tak horší zápas jsem si vybrat nemoh a pak tohle, dobrej luck tak euforie z parádního zápasu jo, ale těch chyb v obraně domácích bylo až příliš. a to howard myslim chytal suprově, s nějakym dřevákem mohli dostat víc. ale taky mohli dostat míň, 2 totál haluze, 1 offside

sranda byla, že jsem přišel potom na sportbar a kluci říkali, že přišli tak v půlce druhýho poločasu, čuměli s pusou dokořán a v 88. minutě to pinda přepla, aby starý kořeni mohli koukat na slávii

Reagovat
smazaný uživatel

To musel být fotbal, gólů jako v hokeji, jen domácího Evertonu je mi líto ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele