8. kolo
18.10.2014 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Barkley se vrátil ve velkém stylu a pomohl vrátit Everton na vítěznou vlnu

Ross Barkley je zpátky a s ním i suverénní Everton. Talentovaný záložník si odbyl vůbec první ligové minuty v tomto ročníku a hned se významně podílel na nejvyšší výhře svého týmu v sezoně. Aston Villa na Goodison Parku padla 0:3 a na vstřelenou branku tak čeká již neuvěřitelných 441 minut...

Byl to shodou okolností zrovna Ross Barkley, talentovaný playmaker Toffees, kdo se zasadil o první nebezpečnější střelecký pokus zápasu - a jeho Guzanem vytěsněná stoupající rána z 18. minuty zároveň nepřímo položila základy úvodního gólu zápasu. Z následného nakrátko rozehraného rohového kopu totiž vzešel Bainesův centr pravačkou (!) a nekompromisní hlavička Phila Jagielky.

Barkley byl dál při chuti a brzy málem vymyslel druhou branku, když vyzýval Colemana. Ten sám ještě sice na Guzana nevyzrál, to Lukaku už ale amerického brankáře po další pěkné příhře Barkleyho zaskočil. Ačkoliv Belgičan ve 48. minutě nestřílel nijak slabě, o střelu šlo jistě chytatelnou.

Ross Barkley nakonec arénu opustil po 65 minutách, kdy už bylo o výhře nad odevzdanou a totálně bezzubou Aston Villou fakticky rozhodnuto, a vysloužil si přitom ovace vestoje.

Barkleyho spoluhráči potom i bez jeho pomoci upekli ještě symbolickou tečku v podání bezchybné spolupráce obou krajních beků - Baines centroval tentokrát zleva, svou silnější nohou, a Coleman se už v další zajímavé situaci nemýlil.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele