2. kolo
23.08.2014 18:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Everton stejně jako loni začíná čistě remízově, výhru nad AFC neudržel

Loni znamenaly pro Arsenal výjezdy na půdu elitní šestky, sedmičky téměř automaticky katastrofu; však i na Goodison Parku v rozhodující části sezony Gunners vybouchli poměrem 0:3. Tentokrát to bylo jiné - Kanonýři sice po většinu zápasu hrozivě tápali, pak se ale zázračně sebrali a vezou z Liverpoolu nesmírně vitální bod...

Toffees zpočátku vůbec neztráceli čas a zjednali si okamžitě pořádek, když prvních pět minut sotva půjčili balon soupeři. Hlavní postavou úvodních pasáží byl potom učiněný Jekyll a Hyde, Seamus Coleman.

Pravý bek Evertonu nejprve zatopil svému vlastnímu týmu přihrávkou jakoby zpoza hokejové branky přímo na osu hřiště, odkud (trestuhodně) nepřesně pálil Oxlade-Chamberlain, jenže ihned záhy bylo něco takového v mžiku zapomenuto. Coleman se vplížil za nedůsledně bránícího Özila, obranná čtveřice AFC se nedomluvila na ofsajdové pasti a irský zadák v klidu odhlavičkoval lahodnou Barryho výzvu do sítě.

Z pohledu Arsenalu nebylo v první půli doopravdy o co stát. Oxlade-Chamberlain si dnes nestihl řádně seštelovat mířidla a nikdo další jej už ve střelecké disciplíně nedoplnil. Naopak domácí se vznášeli. Naismith brzy hlavou posunul míč za obranu Mirallasovi, který se však docela sám připravil o rovnováhu, takže tváří v tvář Szczesnému neuspěl.

A pak přišla 45. minuta, kdy pravděpodobný faul na Mertesackera, naivita Chamberse, hbité evertonské přečíslení osiřelého Flaminiho, předávka do ofsajdu a jesle Szczesnému vedly k poločasovému stavu 2:0 a na pohled zoufalému stažení hvězdného Sáncheze ve prospěch Girouda.

Právě tento tah se nicméně v konečném důsledku osvědčil být rozhodujícím - jakkoliv francouzský útočník nevykročil správnou nohou. Již po pár minutách vlastního pobytu na hřišti obdržel přenádherný pas od Oxlade-Chamberlaina, který stačilo jenom tak rutinérsky sklepnout do zcela odkryté svatyně. Místo toho se francouzský forvard pokusil o spektakulární volej... a přestřelil.

Když se pak prvotní entuziasmus londýnských pro druhé dějství v mžiku vytratil, byl to přitom stále Giroud, kdo na sebe poutal alespoň nějakou pozornost. Nejdříve tedy skrze negativní činy, když o pár decimetrů míjel levou tyč po krátkém přistrčení Wilsherea a pak zahodil ještě jednu velmi dobrou šanci; ovšem trpělivost (pokud to tak lze nazvat) se jemu osobně - i celému Arsenalu - vyplatila.

Totiž jakmile 15 minut před vypršením řádné hrací doby vtrhli na plac Campbell s Cazorlou a Toffees začali očividně fyzicky odcházet, daly se věci znovu do pohybu. Zrovna španělský záložník fantasticky ukrytou přihrávkou zahlédl váhavý náběh Ramseyho, který mezi dvěma domácími obránci v 83. minutě snížil na rozdíl jediné branky.

A potom už konečně nadešel Giroudův čas. V poslední minutě sice Ramsey nehezky přetáhl svůj centr, ten však ještě na hrací ploše dostihl Monreal a jeho donáška už byla bezchybná - Giroud se pověsil do vzduchu a zařídil pro svůj tým velmi důležitou remízu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (25)

Přidat komentář
Fojcek

2:1

Reagovat
bayern987

Jak je možné že v minulém zápase nehrál Mesut,Merte ani Podolák? Nějaký fanda Arsenalu - vysvětlit.

Reagovat
Manau

Wenger už s nima nepočítá.

Reagovat
bayern987

Jak tohle víš?

Reagovat
bayern987

Teď čtu to o Podolsim no...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte nemali kondíciu po dovolenke ktorú mali po MS

Reagovat
bayern987

Aha... Díky.

Reagovat
Infernoqt

2-2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
justcall

Reagovat
Pharrell

Reagovat
bayern987

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Manau

Nejspíš remízka, 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Krásny kurz na Arsenal...hriech neskúsiť...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Krásny kurz na Arsenal...hriech neskúsiť...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Lukaku, Lukaku - Alexis, Ramsey

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
bayern987

0:2 2x Mesutek.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 (Lukaku 2x, Mirallas - Ramsey, Rosa)

Reagovat
REPLIKATOR

2:0 pro domácí, Wenger je nenapravitelný

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu, je to korunovaný ---- A´t jde opravu do pr----- Neumí nic a chtěl by pomník.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to opravdu nenapravitelný vůl a ta jeho vize fotbalu horší již může být pouze BÍLEK.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele