2. kolo
23.08.2014 16:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Crystal Palace - West Ham United 1:3

Výtečnou příležitost, jak ukončit dvě desetiletí trvající čekání na vítězství v Selhurst Parku, využil West Ham na výbornou. Smělou hrou získal rozhodující náskok už v první půli a zase o něco zhustil neblahou atmosféru v kabině horkého kandidáta na sestup.

Kladiváři vběhli do utkání nebojácně, domácí obrana však neměla výraznější potíže nájezdům soupeře čelit. Na druhé straně se v útočném kontextu skloňovalo pouze jméno Chamakha, který především rozdával chytré balóny svým spoluhráčům, ti ale v dobrých příležitostech míč ztráceli. První vážnější moment tak přišel až ve 26. minutě, kdy Vaz Te našel Kouyatého a povedenou hlavičku musel zastavovat solidním zákrokem Speroni.

Jak se později ukázalo, šlo o předzvěst úspěšných chvil pro West Ham. Ve 34. minutě se k odražené střele Nobla dostal Zárate a bez rozpaků napálil volej zpoza vápna za záda brankáře. Jen tři minuty nato už slavil Downing, jehož na pravé straně našel Kouyaté a po vydařené kličce uklidil balón přesně ke vzdálenější tyči z osmnácti metrů. A poločas mohl pro domácí skončit ještě hůře, když špatně rozehráli a Vaz Te z dálky pořádně vystrašil Speroniho, jenž s obtížemi ukryl míč na poslední chvíli před Colem.

Tři minuty po změně stran užuž slavil třetí branku Tomkins, hlavičkou ovšem pouze orazítkoval břevno, a tak se vzápětí radovali z kontaktní branky Eagles. Agilní Chamakh si šikovně zpracoval Jedinakovu přihrávku od lajny před vápno a pohotovou ranou zamířil přesně. O vyrovnání se snažil dalekonosnou střelou Bannan a Adrián měl velké trable, aby nadvakrát balón uklidnil.

Místo toho tak přišel šťastný okamžik pro West Ham. Pas do vápna nedokázal Delaney odvrátit lépe než na penaltu, kde se do meruny opřel Cole a ráznou dělovkou nedal brankáři sebemenší šanci na zákrok. V 77. minutě mohl definitivně rozhodnout Sakho, který po centru Downinga výtečně hlavičkoval k bližší tyči, Speroni ovšem předvedl ještě lepší zákrok. Ani ten však už nemohl odvrátit další porážku a stále více nepříjemnější začátek nové sezóny, kterou podtrhl neproměněnou gólovkou v nastaveném čase Murray, když z pár metrů neprostřelil výtečného Adriána.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

1-0

Reagovat
vanGomm

West Ham v PL 16 zápasů bez remízy.Začíná to být už jen otázkou času,kdy to příjde.Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele