21. kolo
10.01.2015 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace - Tottenham Hotspur 2:1

Tak to je comback! Alan Pardew se po čtrnácti letech vrátil do Selhurst Parku a Crystal Palace po osmi utkáních konečně získal tři body. Eagles dokázali proti favorizovanému Tottenhamu otočit nepříznivý stav a díky gólům Gayla a Puncheona zaznamenali senzační vítězství.

Úvod tohoto střetnutí byl dosti opatrný a první šanci mohli diváci vidět až v 22. minutě. Po pěkné akci přihrával z pravé strany Kyle Walker Eriksenovi a dánský špílmachr z malého vápna v pádu netrefil poloprázdnou branku. Eagles si jednoznačnou příležitost vypracovali o čtvrt hodiny později. James McArthur prostrčil míč na Kellyho a toho skvěle vychytal brankář Lloris.

Skóre se měnilo až po příchodu hráčů z kabin. Hned v 49. minutě převzal Harry Kane přihrávku od Chadliho (jak se později ukázalo v postavení mimo hru) a křížnou střelou na zadní tyč poslal Spurs do vedení. Objev právě probíhající sezóny si připsal již letošní osmý ligový gól. Domácí mohli brzy odpovědět, ale Lloris svůj tým znovu podržel.

Vyrovnání však přece jenom přišlo. Stambouli ve vápně skluzem fauloval Ledleyho a hlavní rozhdočí Taylor bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Nařízenou penaltu chladnokrevně proměnil Dwight Gale. Nikdo v tu chvíli ještě nemohl tušit, že to ještě od Crystalu Palace nebylo všechno.

V 74. minutě udělal Alan Pardew výborný tah, když na trávník místo Murrayho poslal Wilfrieda Zahu. Ten ofenzivní činnost Eagles hodně oživil a přičinil se také o rozhodující gól. Rychlonohý křídelník, jenž se na jih Londýna vrátil v rámci hostování, předvedl perfektní individuální akci a odražený míč se dostal k Jasonu Puncheonovi, který přesnou ranou k levé tyči nedal Llorisovi sebemenší nárok zasáhnout.

Spurs se v závěru snažili alespoň o vyrovnání, ovšem všechny jejich pokusy skončili při nejlepším v rukavicích spolehlivého Speroniho. Pojišťující trefu mohl přidat agilní Zaha, ale jeho pumelici francouzský gólman vyrazil. Modročervení tak teprve potřetí v sezóně vsítili na domácím trávníku svému soupeři více než jednu branku a Tottenham porazili 2:1.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
vanGomm

Derby zápas,tak zkusím tipnout X.Navíc by na Tottenham mohlo působit to přísloví o tom posvícení.

Reagovat
vanGomm

No jak vidno to známé přísloví zafungovalo.Po posvícení (výhra nad Chelsea) přišla sračka.Jenom byla o poznání více řidká,než jsem čekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to bude jediný zápas ,který se bookmakerum nepovedl-favorit prohrál. Ve zbylých 2 to snad nehrozí.

Reagovat
smazaný uživatel

Příbyl k němu ještě 1-M.U. Stáe jsou bookmakeři v normě ,kterou jsem jim nařídil,že jim musí vyjít 80 procent zápasu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele