31. kolo
06.04.2015 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Crystal Palace - Manchester City 2:1

Před rokem Manchester City v takřka stejném období na půdě Crystal Palace udělal významný krok k titulu, letos se zde naopak prakticky vyřadil z boje o něj. Porážka 1:2 znamená pro svěřence Manuela Pellegriniho již devítibodovou ztrátu na vedoucí Chelsea, která má navíc jedno utkání k dobru.

Manchester City jen potvrdil, že se nachází v obrovské výsledkové krizi. Dnes prohrál už popáté z posledních sedmi soutěžních zápasů! Na obhájce titulu a jednoho z nejbohatších klubů světa vskutku nelichotivá bilance. Citizens navíc ukázali, že se jim letos vůbec nedaří na londýnských stadionech - doposud třikrát remizovali a dvakrát prohráli.

Crystal Palace je naopak prakticky zachráněný. Alan Pardew Eagles fantasticky zvedl a z devatenácté příčky je po svém příchodu posunul už na 11. pozici. Z jedenácti ligových zápasů dokázal získat skvělých 22 bodů - podle tohoto propočtu by se Pardew z Crystal Palace při totožné formě po celou sezónu nyní se svým celkem pral o Ligu mistrů...

Ale zpět k realitě. Už v úvodu Orli ukázali, že se nehodlají vzdát City lacino. Po pár desítkách vteřin měl gól na kopačce Zaha, který však fatálně přestřelil branku. Bleděmodří pak jasně ovládli hřiště a byli několikrát velmi blízko vstřelení branky. Ofenzivu hostí táhli opět David Silva a Sergio Agüero, kteří byli u většiny nebezpečí.

Po deseti minutách využil Agüero chyby Speroniho, na hranici šestnáctky jej oběhl, ale než míč dal do lepší pozice Silvovi, argentinský gólman se vrátil do branky a skvělým zákrokem ránu vyrazil. Pak si obě hvězdy roli vyměnili a Sergio Agüero nastřelil tyčku. Silva po chvíli ještě tečovanou ranou k tyči donutil Speroniho k dalšímu super zákroku.

Po půlhodině hry ale Palace díky štěstí a hraničním situacím favorita dokonale opařilo. Puncheonův špatný roh sice defenziva Citizens odvrátila, ale pouze ke Kellymu, který míč obratem poslal zpět do šestnáctky. Ledley míč hlavou prodloužil k Dannovi, ten z milimetrového ofsajdu vypálil, Hart míč vyrazil pouze ke Glennovi Murraymu a ten jej snadno doklepl do sítě - 1:0.

Rozhodující moment však přišel po změně stran. Jason Puncheon totiž dvě minuty po obrátce krásně z přímého kopu zvýšil už na 2:0 a Manchesteru City nepomohla ani výrazná dominance v zbytku utkání. Dohromady v něm držel čtvrtý tým tabulky míč 75 procent času, ale na branku vypálil jen dvakrát.

Z podobné pozice, jako předtím Puncheon, selhal v disciplíně mrtvého míče v 58. minutě Yaya Touré. Velmi blízko snížení byl za další čtvrthodinu Fernandinho, jehož střílený centr si málem srazil do branky McArthur, ale nakonec jej vytěsnil nad břevno. V té době možná ještě fanoušci City supěli poté, co Murray zahrál zcela jasně rukou ve vápně.

Sudí Oliver však neměl dobrý výhled a Citizens už dokázali do konce utkání pouze snížit. Třináct minut před koncem střídající Nasri utekl po pravé straně, jeho centr odehrál Dann jen k Tourému na hranici velkého vápna a obrovitý Afričan tentokrát krásnou ranou poslal míč přesně k tyči - 2:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
MCFC_8

0:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 Aguero

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra domácích o gól

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kalla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele