18. kolo
26.12.2014 13:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - West Ham United 2:0

Devátá výhra z devíti zápasů, skóre 22:3 - Chelsea dál jako poslední zůstává doma stoprocentní, a to s patřičnou grácií. West Ham na ni při Boxing Day vyrukoval s dosti negativní strategií a ubránit se jednoduše nedokázal. Diego Costa si připsal gól i premiérovou asistenci...

Speciálně v první půli Hammers doopravdy nepředvedli zhola nic. Za celou úvodní dvacetiminutovku zkompletovali v útočné třetině nehorázný počet tří přihrávek a směrem k bráně Chelsea stěží vyslali jeden projektil - natož přímo na ni.

Nejaktivnější střelce prvního poločasu bychom tedy museli hledat na druhé straně, a byli jimi kuriózně oba stopeři Chelsea. Hned dvě šance si připsal Gary Cahill, jenž nejdříve hlavou přeloboval vzdálenější šibenici, aby později z lepšího postavení prudce pálil pravačkou tak akorát do Adriána. A Cahillův parťák John Terry potom přispěchal s první a také vítěznou brankou zápasu.

Druhý nejproduktivnější obránce historie Premier League se přitom prosadil poněkud netradičně nohou, když na brankové čáře protečoval do sítě Costovu hlavičku. Naturalizovaný Španěl si takto v podstatě nechtěně připsal svou vůbec první asistenci v modrém dresu, avšak s takovou vizitkou se v žádném případě nehodlal spokojit.

Ještě do přestávky se snažil rozvlnit síť jednak po samostatné akci, jednak po centru z pravé strany- pokaždé však jeho střela o nějaký kus minula vymezený prostor.

Úvodní dějství potom završil neúspěšný Ivanovićův pokus vykoledovat si penaltu, který kulminoval v menší roztržku. A zřejmě i tohle náhlé vzplanutí emocí částečně inspirovalo hostující tým k dravému nástupu do druhého poločasu.

Takové nadšení ovšem poměrně brzy znovu ochablo a Chelsea takřka okamžitě najela zpět na relativně bezproblémovou rutinu. Z té ji potom nevytrhla ani střídání Songa se Sakhem, to spíš právě naopak - Diego Costa se ihned po jejich vysvlečení dočkal kýžené branky, a bylo v podstatě hotovo.

Letní posila z Atlétika se trefila v 62. minutě, když jednoduchou zasekávačkou obelstila celou trojici bránících Kladivářů a pak křižnou ranou slabší levačkou nedala Adriánovi žádnou šanci. Španělský gólman se vzápětí musel činit ještě proti Oscarově přímému kopu, to už ale bylo od Chelsea zhruba všechno (snad jen vyjma pár pozdních výpadů hladového Drogby).

To na druhé straně se Thibaut Courtois ještě přeci jen řádně zapotil - ačkoliv skutečně zakončil utkání bez jediného zákroku. Dvakrát se totiž ocitl velmi blízko gólu střídající Amalfitano: nejprve jeho hlavička proskotačila těsně vedle pravé tyče Belgičanovy klece, posléze dokonce Amalfitano tu samou část brankové konstrukce přímo nastřelil po krásné individuální akci.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (16)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tuxedo

Pohodové 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je rozbehnutá silná v defenzíve a smrtiaca v útoku typ 3:0

Reagovat
vanGomm

Tip HX.Možná,že by mohl West Ham dosáhnou i na X.Hraje 1.se 4. je to navíc derby zápas,takže kurzy 3,80 resp.5,30 se musí zkoušet.

Reagovat
smazaný uživatel

nie je o čom, toto zvládneme 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1. 100%

Reagovat
vanGomm

Koukám,že tu často používáš 100%.Tak jistota této hodnoty nikdy neexistuje.Ve fotbale by muselo vyjít 100 zápasů,aby se dalo říci ano je to 100%.Jdeme do toho.Ono jich,jak známo nedopadne ani 10.Schválně se podívej zpětně na výsledky těchto 100% favoritů.Pokud by to totiž takto fungovalo už dávno by sázkovky krachly.Tím netvrdím,že tento zápas Chelsea nevyhraje.

Reagovat
Fonzi9

krásně rozebraný

Reagovat
hawk

Loni, to Irons s brutálním štěstím ubránili, takže by se dalo říci, že letos by to mělo být jednoznačně pro domácí. Jenže oproti minulým sezónám hrají Irons letos konečně fotbal, který je často i koukatelný. Takže typ je 10 s tím, že bych se nedivil, kdyby Hammers uhráli i plichtu či něco málo více (zbožný přání). TIp 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Těžkej zápas a navíc derby. Zajímavý je, že poprvý za bůhvíjak dlouhou dobu bez Lamparda, kterej tu rivalitu dost umocňoval. Loni to byl nesmírně složitej zápas, kterej nakonec dopadl plichtou. Otázka je, jestli to letos bude těžší, když Hammers pravděpodobně přijedou hrát fotbal (narozdíl od minulé sezóny), čímž se asi více otevřou pro naši ofenzivu. V nejhorším případě to vidím na plichtu, ale týmu věřím. Teď jsme pěkně rozjetí a kdybych to měl brát papírově, tak po venkovním zápase se Stoke, bychom to doma s West Hamem měli zvládnout. Nesmíme polevit, náskok jsou jen 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Presne jak napsal Hawk.Zbozne prani 02.Kdyz se obrana, zaloha a utok dobre vyspi, tak je to realny ::biggrin: Come on IRONS

Reagovat
smazaný uživatel

zkusím výhru Blues v jednogólovém HCP. Chelsea je doma bezchybná a WHU v poslední době těžili i z dobrého losu, ale tady to pro ně bude výrazně těžší. 2:0 nebo 3:0.

Reagovat
Fonzi9

Reagovat
Fonzi9

Tady nebylo o čem - Chelsea jasně dominantní - takhle hraje šampión + Hazard dnes MotM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele