12. kolo
22.11.2014 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea porazila WBA 2:0, zápasu by však slušel spíš „kanár“

Takhle hraje lídr. Chelsea svému dnešnímu soupeři absolutně nedala čuchnout, a přestože tomu výsledek tak úplně nenapovídá, šlo o naprosto dominantní duel. West Bromwich se nechytal od první do poslední minuty, čemuž přispělo i vyloučení Yacoba. Obě branky Chelsea nicméně padly už před ním, pak už se prakticky dohrávalo v duchu souboje Chelsea vs. Ben Foster, z něhož brankář WBA rozhodně nevyšel jako poražený...

Mourinhova parta se už v úvodu chopila otěží utkání a chybělo málo, aby po čtvrthodině vedla rozdílem třídy. Do svých správných kolejí utkání málem nasměrovala už v páté minutě. Signál z rohového kopu dostal po kombinaci Fábregase s Hazardem míč až na malé vápno, kde zakončoval John Terry. Ben Foster ale fantastickým zákrokem vyrazil míč na roh.

Chelsea se však dočkala "až" po deseti minutách. Oscarův prudký centr si ve vápně na hranici ofsajdu geniálně zpracoval Diego Costa a stejně lehce si poradil i se zakončením. Krátce nato naturalizovaný Španěl div nezvýšil na 2:0, Oscarův tvrdý pokus šajtlí Foster vyrazil jen před sebe - druhý dobrý zákrok však přidal vzápětí při Costově dorážce.

Přehlídka ofenzivních kvalit Londýňanů pokračovala i nadále, Hazard jako myška pronikl mezi dvěma soupeři do vápna, ale v zakončení selhal. Stejně tak znovu Costa, jehož teč po Ivanovićově centru skončila centrimetry vedle zadní tyčky. Přesnější byl po jednom z řady rohových kopů Eden Hazard, který převzal míč trestuhodně osamocený v šestnáctce a přes Gardnera s Fosterem jej protlačil do sítě.

West Brom působil v utkání vyloženě jako tréninkový partner, jako parta dorostenců, kteří přišli pomoct profesionálům v přípravě. Ze sotva čtvrtinového držení míče dokázali vytěžit jen dvě střely - jednou mířil mimo Sessegon, krátce před klíčovým momentem střílel k nedůrazně k tyči Brunt.

Definitivně pak zápas "zabil" Claudio Yacob, který se ve skrumáži před vlastní šestnáctkou jal získat míč divokým obounohým skokem do Diega Costy, a byť zasáhl pouze míč, byl za nebezpečnou hru zaslouženě poslán pod sprchy.

Přesilová hra dala Chelsea naprostý luxus - ne však záruku dalších gólů. Domácí si mohli s míčem dělat prakticky cokoli chtěli - už tak vysokou převahu ještě zvýšili, z čehož resultovaly například výlety Césara Azpilicuety na levém křídle nebo patička Oscara ve vápně, která také měla parametry zajímavé střely.

Třetí branka byla na spadnutí pět minut před pauzou. Fantastického náběhu Ivanoviće si při obléhání všiml Fábregas, jenže následný Srbův pas před prázdnou bránu šel Costovi na paty. Vrchní kanonýr neuspěl ani záhy po dlouhém pasu Hazarda, kdy celou situaci nadvakrát zažehnal dnes vynikající Foster.

Ihned přestávce měl na noze další gólovku Matić, jenž po centru Oscara stál sám před bránou. Minul však, a tak domácí fanoušci při hlavičce Terryho a brilantním reflexivním zákroku Fostera drželi hlavu v dlaních stále za stavu 2:0.

West Brom na jakoukoli ofenzivní snahu rezignoval a jednoznačně se soustředil na jeden jediný úkol - nedostat od jasně lepšího soupeře debakl. Ve vápně tak Baggies udělali v obranné fázi neprostupný červený blok, a byť byli při obléhání statičtí, dlouho nedovolili Chelsea přes val proniknout.

Zápas postupem času upadal do čím dál větší letargie, až ho dvacet minut před koncem rozsvítil geniální Cesc Fábregas. Jeho pas skrz několikero obránců zachytil Hazard a jen setkání s další takřka dokonalou postavou zápase Benem Fosterem mu zabránilo ve skórování. Závěr už nenabídl pranic zajímavého a Chelsea si tak pohodlně došla pro další tři body a propastný sedmibodový náskok v čele Premier League.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3.1 CHELSEA.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Matić

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
hradec

Chelsea 4:0 WBA

Reagovat
smazaný uživatel

toto už čo je? www.bluefromsky.com

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea má občas před LM problém. Tip X2.

Reagovat
smazaný uživatel

nemosíš to psat všude. zvlášť když to není pravda

Reagovat
smazaný uživatel

To Costovo zpracování u jeho gólu Paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele