4. kolo
13.09.2014 16:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Costa hattrickem sestřelil Swansea a Chelsea vévodí tabulce

Diego Costa si podmaňuje Premier League. Ve svém čtvrtém ligovém utkání od přestupu do Chelsea pomohl svému celku ke čtvrtému triumfu, když hattrickem sestřelil Swansea a svůj střelecký účet vyšrouboval na číslovku sedm. Hosté brzy vedli po vlastní brance Terryho, Costův hattrick a premiérová trefa debutanta Rémyho ale osamostatnily Blues na čele tabulky.

V úvodu přitom vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že si domácí celek dokráčí pro další vítězství, Swansea byla jednoznačně aktivnější a favorita prakticky do hry nepouštěla. A v jedenácté minutě se hosté ze Swansea radovali z vedoucího gólu. Vše začalo ve středu hřiště, kde dobře napadající záložní řada velšského celku obrala o míč Matiće. Ki měl rázem hodně volného prostoru, rozdal balón doleva na Taylora, ten se kvalitním centrem snažil vyzvat ke skórování Gomise, na jeho pobídku však nakonec nejlépe odpověděl stoper Chelsea Terry, jenž si srazil míč do vlastní sítě.

Odpovědět mohl brzy Oscar, po hezké kombinaci s Fábregasem a Costou ale pálil nepřesně. Stejně se vedlo i Gomisovi, ovšem způsob, jakým si bez větší námahy poradil hned s trojicí domácích fotbalistů, znamenal další výrazné varování směrem k Mourinhovým svěřencům. Swans byli v tu chvíli na výši, skvěle kombinovali a i když už zrovna o míč přišli, skvělým aktivním presingem ho velice rychle dokázali získat zpět. Gomis měl po dokonalém centru Taylora i další možnost, z voleje ale v těžké pozici netrefil.

Chytrým lobem k zadní Courtoisově tyči to zkoušel Routledge, branku ale nakonec těsně minul. Chelsea se zase připomněla až díky standardní situaci, Terry však své zaváhání napravit nedokázal a hlavou poslal balón nad břevno. Blues se s přibývajícím časem stále více dostávali do hry, po Schürrleho pokusu musel Fabianski vyrážet míč na roh. Pak našel Ivanović v šestnáctce Oscara, ten ale v záklonu nedokázal zamířit přesně.

O chvíli později už se brazilský středopolař ocitl ve výrazně pohodlnější pozici, jeho střelu k zadní tyči ovšem lapil Fabianski. Chelsea přidávala, Hazard si elegantně narazil s Fábregasem, z prvního dotyku však zamířil mimo tři tyče. Ještě do poločasu ale nakonec přišlo zasloužené vyrovnání. Fábregasův roh se snesl přesně na hlavu Diega Costy, který razantním zakončením nedal Fabianskimu šanci a trefil se tak i ve svém čtvrtém ligovém utkání za Chelsea.

Rovněž druhý poločas hned od úvodního hvizdu diváky bavil, slušné příležitosti měli Gomis, Costa a Hazard, na gól se ale čekalo. V padesáté šesté minutě už ale domácí vedli a nikoho nemohlo překvapit, že se tak stalo po akci tria Hazard - Fábregas - Costa. První dva nejprve na hraně velkého čtverce vykombinovali dvojici protivníků, Fábregas najednou postupoval ze strany sám na bránu a když ještě předložil míč Costovi, nebylo o čem diskutovat.

Swansea opět zahrozila zásluhou Gomise, jeho tečovanou ránu ovšem bez větších potíží zkrotil Courtois. Na druhé straně zase pokračoval v kouzlení Hazard, jeho levačka ale Fabianskiho nenachytala. Hrálo se nahoru-dolů, Routledge ideálně načasoval průnikovou přihrávku na Gomise, jeho lob přes vyběhnuvšího Courtoise ale postrádal jak přesnost, tak razanci.

Show Diega Costy ale pokračovala. Běžela sedmašedesátá minuty, když si nový miláček příznivců na Stamford Bridge našel na malém vápně nepovedenou střelu Ramirese a s poklidem zkompletoval hattrick. Od té chvíle si domácí začali utkání evidentně užívat. Po sérii přihrávek uvnitř šestnáctky nakonec zakončoval patičkou Oscar, to už by ale chtěla Chelsea příliš. Oscar se pak sám protančil do další šance, svou nádhernou individuální akci ale gólem nevyšperkoval, Fabianski byl proti. To už na trávníku nebyl Costa, jenž si užil zasloužené ovace vestoje a s bilancí sedmi branek ve čtyřech duelech Premier League přepustil místo Rémymu, pro něhož se jednalo o debut v dresu Blues.

Rémy si velmi brzy mohl připsat i svou premiérovou trefu za Chelsea, po přihrávce Hazarda však pálil těsně nad. Co však nevyšlo napoprvé, o pár minut později se již zadařilo a bylo definitivně rozhodnuto. Po dalších tanečcích Hazarda nakonec Oscar ideálně připravil míč Rémymu, který se s ničím nerozpakoval a umístěnou ranou zvýšil na 4:1 pro domácí. Shelvey sice ještě v závěru pronikl do otevřené obrany Chelsea a chladnokrevně snížil na rozdíl dvou branek, domácí už si však závěrečné minuty s přehledem pohlídali a přestože Salah ani Rémy své možnosti nevyužili, porazila Chelsea v souboji dvou do té doby stoprocentních týmů Swansea 4:2.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (18)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tuxedo

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
VanKun88

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Přímá bitva o titul .... já nevím, ale titul je ještě snad dost daleko :D,

ale Chelsea tutovka 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak no

Reagovat
smazaný uživatel

"Swansea vyjíždí v přímém souboji o první místo na Chelsea" nauc se cist

Reagovat
smazaný uživatel

fakt to tam bylo, akorát to pak admini opravili

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Costa, Fabregas : Bony

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Costa, Fabregas, Costa

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro jsem to trefil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele