23. kolo
31.01.2015 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Manchester City 1:1

Manchester City ztratil dva body. Skutečně. Chelsea ve druhém poločase předvedla absolutní nulu a v závěru zápasu se doslova klepala o bod. Ten nakonec získala díky jediné šanci, kterou po ose Ivanović - Hazard zakončil Rémy. Do přestávky vyrovnal po Agüerově střele tečující Silva; a vzhledem k tomu, že po přestávce City blok Blues neprolomilo, zůstává náskok Chelsea na čele ligy pětibodový.

Zápas o Anglii, šlágr sezóny, decider. A také velké zklamání, především ze strany vedoucí Chelsea, která si za celý zápas byla schopna vytvořit jednu jedinou šanci. Absence Costy, Fábregase i schopné lavičky náhradníků odsoudily Josého Mourinha ve druhém dějství k taktice, která počítala jen a pouze s bodem.

Už v první minutě očekávaného utkání se do zátěžové nálady dostal Thibaut Courtois, který však se střelou Navase doprostřed branky neměl sebemenší problém. Zápas se nicméně nezvrhl v nijaký festival šancí, dalších 20 minut se diváci nedočkali ani jediné zajímavé situace; s výjimkou Agüerova úniku do vápna, který výborným zákrokem utnul Zouma.

Zmíněná dvojice se utkala ještě jednou - po chybě Ivanoviće - a tentokrát byl vítězem argentinský forvard, avšak v tomto případě dobře vyrazil ránu Courtois. Chelsea se vyjma ďábelského závěru dostala jen do jediného náznaku příležitosti, když v souboji s Rémym zaváhal Kompany. Francouz, který při Costově distanci nastoupil na hrotu, přihrál míč na hranici vápna a Oscar prověřil Harta přízemní ránou.

Takticky svázané klání až v závěrečné pětiminutovce prvního poločasu dostálo předzvěsti šlágru nikoli kola, ale celé sezóny. V defenzivě nejistý Ivanović se jednou zjevil u vápna hostů a levačkou krásně otevřel pravou stranu obrany City, kde nabíhal Hazard. Belgičan jedním dotekem dokonale vytvořil gólovou šanci Loïcovi Rémymu a ten snadno doklepl míč do prázdné sítě - 1:0.

Euforie na Stamford Bridge byla hmatatelná, nejeden fanoušek už se viděl s osmibodovým náskokem na čele Premier League. Vedení ale Chelsea nevydrželo ani do konce úvodního dějství. Courtois si vybral snad první soutěžní chybu v brance Blues, když nedokázal vyrazit centr Navase, a následnou střelu Agüera usměrnil do sítě pohotový David Silva - 1:1.

Jestliže první poločas nenabídl v celé své šíři to, co se od zápasu čekalo, druhý poločas byl totálním zklamáním. Chelsea byla naprosto pasivní, ani jednou se neodhodlala ke střele a jen odrážela vytrvalé útoky Manchesteru City.

Deset minut po změně stran se dvakrát v krátkém časovém sledu dostali hosté k šanci díky střele hlavičkou - Sagna zamířil těsně vedle po rohovém kopu, Fernandinho zase trknul míč holou lebkou přesně pod břevno. Courtois musel využít všech svých centimetrů, aby vyškrábl balón na roh. Brazilský záložník zahrozil ještě jednou, ale ani přízemní střelou na zadní tyč Courtoise nepřekvapil.

Fanoušci Chelsea museli celých 45 minut trpět a kousat si nehty. Jediný moment, který je probral z letargie, bylo střídání Franka Lamparda, jenž na Stamford Bridge odkopal čtvrthodinu hry. Za pět minut jej následoval i Didier Drogba, který tak ještě s Terrym dotvořil legendární modrou trojici na jednom hřišti.

Ani Lampard ale tentokrát nepomohl Man City k rozhodující kýžené brance. Na podzim vstřelil jedinou branku Citizens při remíze 1:1, tentokrát už se hořkým hrdinou nestal. Až těsně před koncem se Silva postaral o gólovku Milnera, který ale z úhlu jen míčem pročísl trávu v malém vápně a Courtois s upřímným výdechem vstal ze země bez ztráty kytičky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
diastan

Lamps hattrick

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
MCFC_8

Ak predvedieme taky vykon ako proti Arsenalu a ako v FA Cupe v 2.polcase na uspech mozme zabudnut....dufam ze neprehrame...1:

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud chceme zůstat ve hře o titul, zápas musíme bezpodmínečně vyhrát. Remíza nic pro nás neřeší a celkovém součtu je pomalu výhodnější pro soupeře. Třetí možný výsledek nás katapultuje asi víte kam... a pozor na southampton, v současný formě není problém porazit labutě. Pokud chceme letos nějakou trofej přichází na řadu konečně úspěch v LM ! jde o to vyřachnout katalánce a nést se na vítězné vlně až do konce soutěže. proč nee...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle řikat 15 kol před koncem soutěže...

Reagovat
vanGomm

Chelsea je v lize doma zatím 100%.Pokud by vyhrála i toto velice důležité utkání bylo by vlastně o titulu rozhodnuto.Už by ale také i na ni mohlo dojít a zaznamenat na domácím stadiónu nějakou tu ztrátu tip tedy X2.

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak rozhodne to o budoucim mistrovi muze dost napovedet, ale slova jako rozhodnuto bych v PL nepouzival ani pri rozdilu 8 bodu 3 kola pred koncem....

Reagovat
vanGomm

Pokud by Chelsea toto utkání vyhrála,tak bych jim už věřil.Po 23 kolech by měla na kontě pouze 2 prohry.A takový mančaft pak sotva prohraje ve zbývajících 15 kolech 5-6x,nebo že ztratí za těch 15 kol 15-20 bodů.Ostatní se mezi sebou navzájem totiž o body také oberou.Takže podle mého názoru když domácí vyhrají není co řešit.Na takových 90-95 % tu PL letos vyhrají.ale aby ta liga byla ještě zajímavá,tak by to chtělo aby Manch City bodoval a nejlépe za tři body.

Reagovat
t0mmy33MCFC

no ja vim ze modra neni cervena a utd nejsou chelsea... ale jiste pamatujes titul 2012 kdy Utd 5 kol pred koncem vedli o 8 bodu... ale nejspis mas pravdu no

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip je, že Chelsea doma padne. Oba celky mají hrozné poslední zápasy Chelsea s Bradfordem a City s Midle.

Chelsea má 5 bodů náskok a Man City musí jednoznačně bodovat na plno tedy 3 body !

Můj tip je tedy výhra Man City 1:2 nebo 2:3 důležitým článkem zápasu bude F. Lampard, pokud tedy nastoupí aspoň ze střídání, mrzí mě zranění S. Nasriho. City Go Go Go

Reagovat
smazaný uživatel

jasná plichta

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2:0 Hazard Oscar

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 CHELSEA

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec nechápu o čem se tady bavíte.. Chelsea je doma úplně jinej tým než venku!! Oba týmy dá se říct, že měli slabší chvillku. Chelsea se z toho snad vyhrabal postupem přes Loserpool....uvidíme kdo nastoupí zda bude hrát Deeeego Costaaaa A Fabre bude fit. Z apředpokladu, že oba budou hrát jasná 1! 2:1 nebo 1:1

Reagovat
usarny

Myslíš jako doma s Bradfordem?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fojcek

Jestli se nam stihne uzdravit Fabre, tak verim, ze vyhru urvem, City citelne chybi Yaya ve stredu ...2:0

Reagovat
Tuxedo

Nechapem preco mufani fandia city ? Ale viem ze chelsea zajtra vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

D. Costa dostal od tých hajzlov 3 zápasový dištanc takže na hrot Remi. A ten vám bleďákom ukáža zač je toho lokeť

Reagovat
samson192

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Remiiii

Reagovat
smazaný uživatel

spis bude hrat Drogba si myslím

Reagovat
t0mmy33MCFC

no hajzl je leda on

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Aguero!

Reagovat
smazaný uživatel

už se těším, snad to bude pěknej fotbal. Chybět bude lenochod Yaya, takže doufám v běhavější a bojovnější náhradu a dobrý výsledek pro MCFC.. come on city

Reagovat
t0mmy33MCFC

no frankie sedi a jestli povazujes ty dva stejnojmenny za lepsi nez Yayu tak to teda nevim.....

Reagovat
smazaný uživatel

už se těším, snad to bude pěknej fotbal. Chybět bude lenochod Yaya, takže doufám v běhavější a bojovnější náhradu a dobrý výsledek pro MCFC.. come on city

Reagovat
Ketchup

1:3 Drogba- Aguero, Lampard, Silva

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně tady nedokážu pochopit ty optimisty co furt píšou že city vyhraje. Blues pod mouem v PL doma ještě neprohrála a nebude to tak ani dnes. Ikdyž jsou oslabeni o fabreho a costu na hůř jak remízu to nevidím.

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak lidi taky nedokazou pochopit jak mohla chelsea padnout s Bradfordem a stalo se to....

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
MCFC_8

Velka skoda,boli sme lepsi,hlavne 2.polcas Chelsea neskodna...hlavne je ze nam neodskocili na 8 bodov.Takto by mali nasi pristupovat ku kazdemu zapasu!

Reagovat
t0mmy33MCFC

Meli jsme dat ten vitezny gol...takhle je to pro nas ztrata dvou bodu po dobrym vykonu, Fernando mohl byt za Franka stridanej o dost drive, ale Pelle hral s Mouem naky takticky souboj kdo nevystrida jako prvni...

Reagovat
MCFC_8

Asi tak,ale mozme byt aspon s vykonom spokojni.Trochu som mal strach z tohto zapasu po tych predchadzajucich vysledkoch...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele