2. kolo
23.08.2014 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Costa má za sebou dobrý domácí debut, pomohl sestřelit Foxes

Dva nováčci, dvě vítězství o dva góly - Chelsea může být se vstupem do nového ročníku v rámci možností spokojená. Leicester byl možná nebezpečnější než Burnley a taky vydržel (v pohodě) odolávat celý první poločas, nicméně další zásah posily Diega Costy po hodině hry zlomil jeho odpor takřka instantně...

První půle nebyla pro fanouška Chelsea pouze neuspokojivým, nýbrž rovnou otřesným zážitkem. Ze hry Blues se zničehonic vytratila ta znovunabytá pohyblivost, střed pole nevyzařoval moc nápadů a konkrétně takový Hazard snad ani sám nechtěl být jakkoliv ve hře.

Svým dílem k tomu přispěl i sám Leicester, který dokonale zhušťoval střed pole. Odtamtud akorát jednou nadějně pálil Schürrle, když výjimečně dobře doplnil Costu, ukradl mu míč zpod kopaček a z hranice šestnáctky pálil těsně nad břevno. Vesměs veškerý zbytek pokusů domácího celku - třeba jako akrobatické zakončení Cahilla po standardce - už pak byl zablokován; zpravidla někým, kdo se jmenoval Wes Morgan.

Tentýž obětavý zadák se zasloužil také o odklonění solidní rány Diega Costy; jen chvíli poté, co si začal zjednávat respekt i sám nováček na druhé straně. Mahrez například ze střední vzdálenosti konečně povolal Courtoise do akce, přičemž v jiných okamžicích ať už on, nebo kolega Schlupp akorát postrádal nutnou rozvahu a přesnost.

První pětiminutovku druhého poločasu už Chelsea přeci jen věnovala budování jakéhosi momenta a byla při tom jakž takž úspěšná. Oscar zatočil jednu ze svých střel do tyče (ta druhá si pro změnu žádala penaltu po ruce Morgana) a dva pozoruhodné projektily si v krátkém sledu připsal také Ivanović - jeden hlavou, druhý nohou.

Jenže první branku zápasu mohli zkraje druhé části úplně stejně snadno obstarat i hosté, když v obou případech dojeli na chabou koncovku Davida Nugenta. Ten nejprve nechal Courtoise vyniknout po bleskurychlém přečíslení 3 na 2 a pak především zpackal menší sólový únik, kdy se mu nepovedl okatý obstřel perfektního Belgičana.

Do vedení tak nakonec přeci jen kráčel favorit. Nejdříve sice ještě Fabregas nepochodil s menším lobem, pak už ale Diego Costa nadvakrát přeci jen zakončil parádní Ivanovićovu akci po ještě parádnější Oscarově ulici.

Zbytek domácího debutu si už fanoušci na Stamford Bridge mohli jen nerušeně užít. Jednak z toho důvodu, že Hazard v 78. minutě precizně zakončil své individuální tažení od levé postranní čáry až do vápna a těsné blízkosti osy hřiště; jednak proto, že vzápětí mohli zpátky "doma" nadšeně přivítat ikonického Didiera Drogbu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (11)

Přidat komentář
Fojcek

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ak Fabregasovi a Hazardovi vyjde zápas tak kľudne aj 4:0

Costa, Fabregas, Oscar, Costa

Reagovat
Infernoqt

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

No nemal by som veľké oči. Ale Chelsea je doma neporaziteľná. 3:0

Reagovat
bayern987

4:0

Reagovat
Matić

3:0 Costa 2x a Terry

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele