16. kolo
13.12.2014 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Hull City 2:0

Další tři povinné do tabulky Chelsea získala. Po brankách Hazarda a Costy porazila Hull 2:0 a udržela na čele Premier League tříbodový náskok před Manchesterem City. Tigers se nedali bez boje; zlomilo je až vyloučení Huddlestona po hodině hry. Už podeváté v řadě tak nedokázali vyhrát a spadli na předposlední místo.

Hull na Stamford Bridge nikdy v historii nevyhrál, ale zpočátku zakřiknutě rozhodně nepůsobil. Jejich poměrně aktivní výzor však vzal za své už po šesti minutách. Matić rozehrál do strany na Oscara, který nacentroval do vápna - a byť patrně hledal Diega Costu, míč cizelérsky uklidil hlavou (!) do sítě Eden Hazard. Záhodno podotknout, že celé akci nejspíš předcházel faul Mikela na Aluka.

Chelsea poté převzala taktovku zápasu, její převaha byla znatelná, avšak vytěžila z ní jen drtivé procento držení míče (70 %). Znatelně chyběl vykartovaný Cesc Fábregas, který zatím propásl jen 26 minut z celého ligového ročníku. Snad jen po skvostném průniku Ivanoviće střílel Costa, ale jeho pokus byl zblokován. Jinak se McGregor v brance Hullu příliš nezapotil - naopak mohl spíše fandit svým spoluhráčům, kteří měli asi 10-15minutovou část utkání dokonce více ze hry.

Ani Tigers však Petra Čecha, který nastoupil díky Courtoisovu zranění poprvé v Premier League v základní sestavě, nedonutili k nějakému náročnému zákroku. Nejnebezpečnější byl vysoký centr v závěru dějství, na který Čech nedosáhl dokonale a zavinil závar před na hranici vápna. Co se střel týče, nejlépe vypadala rána Aluka z hranice šestnáctky, která však mířila nad.

Hned po přestávce se udály dvě zajímavé situace - Livermore nejprve jen těsně minul branku Chelsea; za chvíli měl velké štěstí Gary Cahill, který za simulaci ve vápně Hullu mohl (měl) vidět druhou žlutou a tedy i červenou kartu. Obzvláště při trendu, jenž sudí Foy nastolil, když za stejný prohřešek udělil kartonek Willianovi i Costovi.

Karetní cirkus pokračoval i nadále a hlavním odpadlíkem utkání se stal záložník Tigers Tom Huddlestone. Na skluzujícího a už prakticky ležícího Filipeho Luíse vytasil ošklivý šlapák a po zásluze byl poslán pod sprchy. Definitivní tečku za šancemi Hullu mohl Foy napsat prakticky vzápětí, kdy smolně zahrál ve vápně rukou Chester - zde ale opět správně nechal hru pokračovat, obránce si totiž míč do končetiny nastřelil sám.

Střelu na branku číslo dvě viděli diváci v duelu na Stamford Bridge až po 62 minutách - Hazardova přízemní rána ale nenadělala McGregorovi žádné potíže. Belgický kouzelník se však o druhý gól přeci jen přičinil. Výtečné sólo, jež proložil pouze narážečkou s Ivanovićem, zakončil krátkou kolmicí Diegu Costovi a španělský forvard se po čtyřzápasové odmlce (PL i LM) konečně prosadil.

Poslední dvacetiminutovka kopírovala průběh většiny utkání. Vesměs nuda, občas zajímavý moment; byť jich bylo opravdu poskrovnu. Deset minut strávil na hřišti i André Schürrle a nebýt skvělého bloku od Meylera, mohl i skórovat. On ani bojující hráči Hullu však síť nerozvlnili a zápas skončil vítězstvím Chelsea 2:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tuxedo

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
kattos

V bráně cech

Reagovat
HullCity

Ti nám teda dají pořádnou nakládačku...budeme rádi pokud to bude méně jak 5:0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to hra velké vypasené kočky s polomrtvou myší-4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
HullCity

Dneska bychom nebodovali,to je jasné,je mě naštval sudí.Hráči Chelsea předvedli simulaci 3x.Willian za to viděl žlutou,Costa též,ale když simuloval Cahill v pokutovém,tak sudí nic.To se bál dát u nich doma červenou?!?!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele