29. kolo
14.03.2015 18:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Manchester City 1:0

Obrovský krok k záchraně pro Burnley a obrovská rána pro naděje na titul pro Manchester City. Ani podruhé nedokázal obhájce titulu porazit ligového nováčka a jeho vyhlídky na trofej jsou velice rozmazané. O vítězství 1:0 rozhodl překrásnou ranou George Boyd. Citizens přesto mohli pomýšlet na bod, o něj je připravil Andre Marriner, který neodpískal poměrně jasnou penaltu.

Už v pátek se José Mourinho poměrně sebevědomě vyjadřoval o šancích Chelsea na ligový titul. A po dnešku už by při troše naivní dobré vůle slavit titul. Manchester City daroval Londýňanům velikou výhodu - pokud totiž Chelsea vyhraje obě dohrávky (Southampton doma a Leicester venku), bude na zbytek tabulky zhlížet s nedostižných 11bodovým odstupem.

Burnley naopak šokovalo Anglii poté, co v bídné formě vyhrálo jediný z 11 zápasů v roce 2015. Clarets navíc proti ligovému šampionovi z minulé sezóny nepůsobil jako outsider. Ani v nejmenším. Držení míče sice jasně opanovali hosté, ale co se nebezpečí akcí týče, bylo to při nejhorším vyrovnané.

Už ve druhé minutě pálil povedeným volejem těsně nad Ings a ukázal, že domácí se nedají bez boje. Brankář Heaton navíc neměl příliš moc práce - v první půli se zapotil jen ve třicáté minutě, když nejprve vyrazil zajímavou střelu Džeka a porazil si i s dorážkou Agüera.

I po změně stran se hra nesla ve stejném duchu. Ochozy na Turf Moor se takřka freneticky ozývaly při jakékoli minišanci Burnley - a dokážete si představit ten výbuch po hodině hry. Přímý kop odhlavičkoval Kompany chybně jen k volnému Boydovi a ten parádním volejem otevřel skóre. Citizens se potom odhodlali k náporu, ale zahrozili vlastně jen hlavičkou Agüera těsně nad.

V nastaveném čase se málem nešťastníkem večera stal Ben Mee, který si při bránění pronikajícího Pabla Zabalety počínal opravdu nešťastně. Skluzem jej poslal k zemi a měla se pískat penalta. Rozhodčího Andreho Marrinera patrně k neodpískání přiměl fakt, že Zabaleta byl o svém pádu rozhodnutý ještě dříve, než přišel samotný skluz.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
MCFC_8

2.podcenenie z nasej strany sa nebude konat,navyse von sa nam hra momentalne lepsie ako doma...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tuxedo

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
MCFC_8

Mame po titule...bohuzial,na tu hru sa nedalo pozerat

Reagovat
t0mmy33MCFC

s timhle nas ceka tezkej boj o ligu mistru

Reagovat
smazaný uživatel

... tys to napsal, jako kdyby to na ten titul celou sezonu vypadalo. Vzdyt MC se letos na 1. miste ani den neohral.

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak ja myslim, ze za to kolik dni se tam ohrejes se titul nedava, viz loni liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

snad porazíme a postoupí,pčes barcu ! jiná cesta za úspěchem nevede !! again shitový výkon ! po kolikáté už ??

Reagovat
smazaný uživatel

sorry sem trochu nalitý - za ty slovní šity

Reagovat
smazaný uživatel

myslím,že Pelle po sezóně skončí,jak můžeme s takovým kádrem prohrát?

chtělo by to obměnit některé hráče

Reagovat
smazaný uživatel

... kezby skoncil, on je extraeso. Sve kvality ukazal uz jinde, lepsiho trenera budete hledat velmi tezko.

Reagovat
t0mmy33MCFC

taky si to myslim, ale teda takovy posledni vysledky nemel ani Hughes kdyz byl vyhozen...

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou zase kecy může slavit titul omg

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele