18. kolo
26.12.2014 16:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Liverpool FC 0:1

Za svůj výkon si pochvalu určitě nevyslechnou, přesto hráči Liverpoolu slaví po třech kolech plný bodový zisk, po celý zápas lépe hrající Burnley naopak prvně od října na své půdě prohrává. Za vše přitom může tragicky nepřesná koncovka, když přes velké množství šancí neměl Mignolet skoro žádnou práci.

Překvapivě výrazně pasivní hosté vstoupili na hřiště s očekáváním, co předvede outsider. A po čtvrthodince nechybělo mnoho, aby se jim hra bez zaujetí vymstila, jen kdyby Ings zamířil o pár centimetrů lépe a nerozezněl tak pouze levou tyč branky Jonese, jenž vzápětí musel kvůli zranění přenechat místo Mignoletovi. Ten si oddychl už po šesti minutách od svého střídání, když se jeho nepovedený odkop odrazil právě od Ingse mimo branku.

Kdo čekal postupnou změnu obrazu hry, mýlil se, Burnley bylo po celý poločas pánem na hřišti, jenže když Arfield a Boyd zamířili těsně mimo, šli domácí do šaten s bilancí desíti střel, z nichž ani jednu nemusela dvojice brankářů hostí likvidovat.

Obdobně nezáživnou druhou půli s tápajícím hostem zlomila 62. minuta. U půlící čáry se balón odrazil ke Coutinhovi, jenž zády soupeřově brance poslal kolmici za obranu, tam si již nabíhal Sterling a nejlepší liverpoolský hráč dneška si s nabídnutou šancí poradil elegantně - zpracováním vyřadil ze hry Heatona a střelou do odkryté branky poslal hůře hrající tým do vedení.

Okamžitou odpověď měl na kopačce Arfield, střelou z úhlu však pouze připsal první zákrok pro Mignoleta. Dvě minuty poté zase nevyužil povedeného centru Trippiera Keane, v gólové pozici hlavičkoval nad břevno. Oddychnout si naopak mohl v 72. minutě, když po skvělé individuální akci Coutinha tečoval střelu jen do boční sítě. Závěr utkání si pak Rodgersovy svěřenci už zkušeně pohlídali a šťastně tak prodlužují sérii vítězství nad smutnícím Burnley.

Autor: Josef Gvoždiak / espnfc.com, eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Domací bojují o záchranu,takže potřebují každý bodík a Liverpool venku ještě neremizoval.Tip X

Reagovat
smazaný uživatel

remka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele