26. kolo
21.02.2015 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Aston Villa - Stoke City 1:2

Tak nadějně to zpočátku vypadalo, tak mizerně to skončilo. Sherwoodův debut v bitvě o anglickou středozem se nejprve vyvíjel slibně, když se Aston Villa brzy ujala vedení a zůstávala aktivní i nadále, nakonec však ústí ve velmi hořkou porážku 1:2...

První poločas v podání birminghamských velmi nápadně připomínal ten druhý pohárový proti Leicesteru: útočit, útočit a ještě jednou útočit. Co bylo především osvěžující pro fanoušky Aston Villy, byla potom skutečnost, že domácí nepřestali tlačit na soupeřovo vápno ani po Sinclairově důrazné hlavičce z 20. minuty, která vínové poslala do vedení.

Být ještě na lavičce Villy Paul Lambert, jeho svěřenci by se dost možná zatáhli. Sherwood nicméně své ovečky dál hnal dopředu a birminghamským se v relativně uspokojivém množství dařilo dostávat balony do soupeřovy šestnáctky - leč bez kýženého výsledku.

Na apetitu Villans nic neubrala ani událost ze samého sklonku první půle, kdy se Mame Diouf prosadil po Irelandově centru. Naopak, domácí tým vstoupil do druhého dějství velmi aktivně a kousat přestával teprve, jakmile se blížil samotný konec zápasu; především vinou špatného zapojení útočníků, kdy ani jeden z trojlístku Benteke-Agbonlahor-Weimann na dnešním duelu nezanechal žádnou výraznou stopu.

Rozhodující moment utkání potom nadešel až ve třetí minutě nastavení, když Ron Vlaar ukázkově ztratil hlavu, přispěchal s nepochopitelně neobratným penaltovým zákrokem a krom toho, že se nechal po druhé žluté kartě vyloučit, skrze Mosesův pohodlný pokutový kop také připravil svůj tým o vitální jeden bod z důležitého derby.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ebola SVK

debutoval Slovenský Brazilec Dionatan Teixera.....len tak dalej náš stopérik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele