33. kolo
20.05.2015 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Sunderland AFC 0:0

Sunderland je definitivně v bezpečí. Dnes k tomu potřeboval jeden jediný bod a ten taky při atraktivní bezbrankové remíze uhrál. Naopak Arsenal nezvítězil už třikrát v řadě, doma nedal gól od 4. dubna a na finále FA Cupu se tak připravuje všelijak, jenom ne přesvědčivě...

Arsenal dnes vůbec poprvé v tomto kalendářním roce nastoupil bez Francise Coquelina a tedy i čistokrevného defenzivního středopolaře, neboť jeho místo zaujal Jack Wilshere.

Právě věčně zraněný Angličan byl potom velice aktivní směrem dopředu, když ho jednou v zakončení zradila přílišná závislost na levé noze, a jindy zase do hezké šance obloučkem posílal Mesuta Özila.

Koncovka dnes obecně nebyla silným herním prvkem Gunners. Pár přihrávek klidně až do pokutového území bralo dech, jako jedna další od Wilsherea, ovšem co naplat, když potom Giroud bez přípravy těsně mine? O jedinou přesnou střelu prvního poločasu se tímto postaral Santi Cazorla zpoza šestnáctky, a to i on mohl v dané situaci pálit lépe.

Po 50 minutách potom dokonce platilo, že David Ospina musel předvést o dva těžké zákroky více než jeho protějšek - a s oběma se vytasil v krátkém časovém sledu. Nejprve vykryl velkou příležitost Stevena Fletchera, posléze si poradil i s pokusem Van Aanholta z druhé (levé) strany pokutového území.

Teprve po téhle ledové sprše se Arsenal probral a sám si začal chystat větší šance. Nebezpečnými příhrami se prezentoval zejména Héctor Bellerín, po jehož centru z pravé strany Giroud šikovnou tečí donutil Pantilimona k nesmírně obtížné reakci. Později jiná Španělova dodávka dala vzniknout nebezpečné Gibbsově hlavičce a od další nutnosti zakročit už Pantilimona uchránil vynikající blok Coatese při střele Sáncheze.

Ve druhé půli bylo utkání úplně o něčem jiném než v té první, což také ihned po zmíněném Coatesově bloku potvrdil rychlý brejk Fletchera, jemuž se po vysunutí od Defoea nepodařilo drze přelobovat pozorného Ospinu. Právě střídající útočník Black Cats navíc brzy zahodil i hypotetický hattrick, když si na hraně ofsajdu počíhal na hezký balon z levé strany a ve skluzu trestuhodně minul.

Těch trestů ve finále mohlo přijít hned několik, střelecké boty dnes ovšem za Arsenal nenazuli ani žolíci Rosický s Walcottem. Především druhý jmenovaný si hned dvakrát vylámal zuby na bezchybném Pantilimonovi, aby následně Giroud s Ramseym divže nedoráželi.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (20)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Sunderland pryč z první ligy

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.To by mělo stačit jak domácím,tak hostům.

Reagovat
LidoOP

1:1

Reagovat
frank

2. tým dá gól - ne.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte jak je to teď kolik by musel vyhrát Machester, aby ješte dohnat Arsenal, kdy doma ruply s West Bromwichem jako se Swansea

Reagovat
milan78

bylo by pěkné, kdyby arsenal skončil 4 a ve 4 předkole sfoukl spartu 3:0 0:3

Reagovat
HullCity

Mají skóre +7,to si tu vážně někdo myslí,že Arsenal ztratí 3.místo?

Reagovat
Kovy 6

Ale vzájemný zápas je víc než skóre, takže MU jde při shodě bodů před Arsenal

Reagovat
wesleyborland

Ale v PL rozhoduje skóre.

Reagovat
Xaver

Ani omylem, nejprve rozdíl ve skóre, potom kdo dal víc gólů a následuje vzájemný zápas, a dále možná i los

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvědavý co si Wenger vymyslí za výmluvy letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Třetí v tabulce v té konkurenci. Na co by se měl vymlouvat. Man. by musel dát v Hullu osm branek a to se mu asi nepovede, když má ještě Hull teoretickou šanci na záchranu. Takže pěkněj bronz a zase přímí postup do Champ. lig.

Reagovat
HullCity

Zase?V minulé sezoně Arsenal skončil na 4.místě...

Reagovat
smazaný uživatel

O to víc, slváva Wengerovi

Reagovat
justcall

od roku 2009 skončily 3 zápasy se Sunderlandem 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele