1. kolo
16.08.2014 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Ramsey zase jednou hrdinou Arsenalu, Crystal Palace se neubránilo

Na první výhru domácího celku si museli v Anglii počkat až do večerních hodin - a to ještě Arsenal všechny pěkně dlouho napínal, dokud jej v posledních okamžicích nezachránil tradičně rozdílový Aaron Ramsey...

Ani ne 48 hodin před výkopem dnešního utkání opustil kormidlo Crystal Palace všemi vzývaný manažer Tony Pulis, jeho duch však s týmem minimálně pro tento duel zůstal. Eagles se chovali klasicky agresivně a s Chamakhem jako improvizovaným a skvělým (vytaženějším) středním záložníkem dělali domácím více problémů, než se zřejmě po nedávném incidentu očekávalo.

Sami Gunners se také po nadšeném úvodu po chvíli přestali drát dopředu v takových počtech a spokojili se s klidnější hrou, která CP vyhovovala. Co se šancí týče, na ně bylo střetnutí mimořádně skoupé - Cazorla jemným obloučkem hledal Ramseyho, chtělo to však míň síly do přihrávky, a tak se za první opravdovou šanci dala pokládat až Wilshereova schovaná, přízemní rána po Alexisově bleskurychlé předávce. Speroni byl po bezmála půlhodině hry na zemi právě včas.

Eagles se mezitím přirozeně nikam nehnali, přesto to byli právě oni, kdo se dočkal úvodní trefy - což samo o sobě mohlo leckoho zaskočit, ne však cesta k ní. Ta byla totiž vydlážděná selháním domácího systému zónového bránění standardních situací (nově bez pevně stanovených strážců obou tyček), což byl evidentní problém už během obou zápasů v rámci Emirates Cupu.

Arsenal se nicméně nepoučil, a tak přihlížel jedné dominantní hlavičce Hangelanda, která favorizované domácí nečekaně rozhodně srazila na dno. Gunners se následně ne a ne sebrat, zatímco cestující příznivci nadšeně pokřikovali "Kdo potřebuje manažera?"...

Také samotní Kanonýři ovšem umí udeřit zničehonic, na což přesně došlo koncem zahajovací části. Tehdy se Koscielny při standardce na chvíli ztratil z dohledu hrdinovi předchozího gólového okamžiku Hangelandovi a v nesmírně těžké pozici (s jaksi zvráceným krkem) hlavou vyrovnal.

Právě touhle brankou do šatny měl Arsenal znovu načerpat sebedůvěru, místo toho se ale nepřestával ošklivě trápit. Alexis si možná jednou pěkně vyměnil míč s Cazorlou, posléze nicméně nestřílel s adekvátní razancí - podobně jako o něco později Ramsey. A poněkud zoufalým dojmem působil rovněž Giroudův pokus z těžkého úhlu.

Když pak Jason Puncheon po druhé žluté kartě za opožděný skluz oslabil CP na posledních pár minut, jen málokdo si takovou událost vykládal jako potenciálně rozhodující. Faktem ovšem je, že Puncheonovo vyloučení minimálně dovedlo zaskakujícího manažera Millena k amatérskému kousku - stažení hráče (Bolasieho) těsně před soupeřovým rohem - a výrazně se tak podepsalo pod konečný stav skóre. Právě špatně odbráněný rohový kop totiž stál za menším tlakem, Debuchyho koncovkou do Speroniho a ve finále i Ramseyho pohodlnou dorážkou...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
bayern987

4:0 Özil, Arteta, 2x Podolski (pokud bude hrát)

Reagovat
Infernoqt

2-0

Reagovat
Infernoqt

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
fejfi24

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
kiciN

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 v suchém triku Palace bez Pulise sestup

Reagovat
Y.Cabaye

Od kdy byl Crystal Palace kandidát na horní polovinu tabulky?

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

čaute,rád by som si pozrel tento zápas cez internet , existuje nejaký HD internetový link? ďakujem

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych to rad vedel

Reagovat
smazaný uživatel

se zítra bojím otevřít novinky.. kdo zas umře..

Reagovat
edejv

Reagovat
smazaný uživatel

Uf uf ještě, že tak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele