5. kolo
21.09.2013 16:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Mistr mrtvého míče vyučoval a West Ham nečekaně padl

Faulovat fotbalisty Evertonu v blízkosti vlastní šestnáctky (či uvnitř ní), to si říká o pořádný malér - a své o tom po dnešku ví na Boleyn Ground. Hammers z téhle nezodpovědnosti nejenže vyvařili červenou kartu pro Noblea, ale i unikátní Bainesův dvojzásah z přímých kopů. Dílo zkázy pak v závěru dokonal debutující žolík Lukaku.

Nikdo by si zřejmě neťukal na hlavu, kdyby před ním někdo vyslovil domněnku, že toto utkání skončí bezbrankovou nudou. Jenže realita byla nakonec odlišná, diametrálně odlišná - a pracovat se na ní začalo od samého počátku. Třebaže se na první gól diváci relativně načekali, a ještě šlo o šťastně tečovanou ránu Ravela Morrisona, duel již do té doby zdobilo nasazení a příslib ofenzivní podívané. Té nakonec definitivně uvolnila ventil až přestávka, během níž Roberto Martinez připravil dvojí střídání a docela dobře tak změnil běh zápasu.

Na plac se dostali Lukaku s McCarthym, přičemž hned v 50. minutě musel hřiště opustit zraněný Osman (a nahoru vyběhl Oviedo)...nicméně Everton už dál oživovat nepotřeboval, a tak mu ani nemožnost dále střídat ve finále nevadila. Vše už šlo tak nějak samo. Toffees zahájili tlak, který se prvního zúročení dočkal zhruba po hodině hry, jakmile Baines z přímého kopu ztrestal první faul na Barkleyho.

Následně sice intervenoval West Ham v důsledku McCarthyho hloupého penaltového zákroku a jistotě v podání Noblea, jenže to v konečném důsledku až tak nevadilo. Úspěšný exekutor se následně vyžlutil na Barkleym a Baines byl opět neomylný. Tentokrát natrefil na druhý horní růžek Jaaskelainenovy branky a stal se po Larssonovi s Ronaldem teprve třetím mužem, jenž v rámci Premier League během jednoho střetnutí udeřil dvakrát z přímého kopu.

Zároveň v tom ale nebyl sám, ačkoliv to tak chvíli vypadalo. Šest minut před koncem se totiž o slovo přihlásil Romelu Lukaku, který po celou dobu svého fungování strkal zaběhnutého Jelaviće do kapsy, a přesnou hlavičkou při svém 45minutovém debutu zařídil pro Everton nesmírně cenné tři body.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

kde by ty goly whu vzali?

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
hradec

WHU 1:3 Everton FC

Prosadí se Lukaku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tu Nobleho penaltu si ve věštecké kouli nespatřil?

Reagovat
prevadec spojitosti

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele