34. kolo
12.04.2014 16:07 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur 3:3

Nešťastníci z West Bromwiche promrhali třígólový náskok a znatelný skok od sestupových příček. Tottenham v boji o Evropu sice dva body ztratil, po úvodní půlhodině je ovšem jasné, že spíš jeden získal. Svůj boj proti osudu dotáhl do konce až tři a půl minuty po uplynutí řádné hrací doby a radost z remízy na hřišti momentálně 16. celku ligy tak byla neúměrně vysoká.

Fanoušci domácích zažili úvod z říše snů. Uběhlo pouhých 27 vteřin, když se Amalfitano parádně uvolnil od pravé lajny a prudkým centrem donutil Llorise k vyražení pouze k nohám Matěje Vydry, který pohotovou dorážkou z dvanácti metrů stanovil nejrychlejší ligový gól West Bromwiche. O více jak minutu překonal právě Amalfitana.

A ve čtvrté minutě se Hawthorns radoval znovu. Ve vápně přizvednutý centr už jednou úspěšného asistenta doputoval k zadní tyči, kde se z voleje opřel do balónu Brunt a křižnou ranou rozvlnil síť podruhé. Odpověď připravoval chvíli poté Adebayor pro Kanea, ten zpoza vápna těsně minul přízemním pokusem.

Byl to ovšem ostřílený kanonýr, kdo po čtvrthodině hry spálil obrovskou šanci na kontaktní gól. Po faulu Roseho totiž slabým a špatně mířeným pokutovým kopem nechal oslavovat brankáře Fostera. Ve 26. minutě ještě Lloris parádním zákrokem dokázal zabránit Amalfitanovi zvýšení náskoku, nicméně čtyři minuty poté už opět lovil míč ze sítě. Bleskový protiútok by nikdy nevznikl nebýt nešťastné hlavičky Kaboula, který poslal do rychlostního souboje Chiricheşe a Sessegnona, jenž se dostal až na vápno, odkud brankáře hostů dokázal prostřelit.

Následně se chvilkové štěstí přiklonilo i k Tottenhamu, když centr Kanea srazil pod břevno vlastní brány Olsson a rozdíl byl znovu dvoubrankový. Vzápětí tak musel Foster ukázat své kvality proti jedovaté ráně Paulinha i dorážce Roseho.

Novou energií nabití hosté pokračovali ve své snaze i po změně stran, nicméně Chadli branku těsně minul, Lennonův přízemní pokus na zadní tyč vyrazil Foster, jenž si poradil i s Eriksenovou překvapivou střelou z úhlu. To vše za osm minut druhého dějství.

Zpátky do hry se tak svěřenci manažera Sherwooda dostali až v 70. minutě. Lennon se probojoval na okraj šestnáctky, odkud vyslal přesný centr na Harryho Kanea, který hlavičkoval na vzdálenější tyč, kde smolně zabránili Fosterovu zákroku dva obětaví, leč neúspěšní obránci.

Téměř pětadvacet minut se zdálo, že defenzíva midlandského celku těsný náskok přeci jen udrží, ve čtvrté minutě nastavení však Tottenham spustil na domácí ledovou sprchu. Závěrečný tlak vygradoval zhruba v polovině přidaného času, když Lennonův centr pouze prodloužil Dawson na Eriksena, jenž od zadní tyče udělal dva kroky k penaltě a přesnou pumelcí propálil vše, co mu stálo v cestě.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele