15. kolo
07.12.2013 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ptačí bitva má nečekaného vítěze. Norwich se doslova probránil k výhře 2:0

Více než 20 střeleckých pokusů, více než polovina napřená mezi tři tyče - a nic, prohra 0:2. West Bromwich se ponořuje do deprese nebývalých rozměrů a podstatně hůře mu je také při pohledu na tabulku. Kvůli výhře Crystal Palace má rázem na sestupové pásmo náskok pouhých dvou bodů. To Norwichi se zkraje prosince hnedka dýchá snáze...

Klíčem k senzačnímu úspěchu žlutozelených byl beze sporu start; a hromadné zahazování šancí na druhé straně, přirozeně. Nicméně vše to skutečně odstartovala 14. minuta a parádní akce s parádní koncovkou, která darovala Norwichi vedení. Howson krásně na dálku prostrčil míč Ferovi, ten se rychle zorientoval, za patami McAuleyho narýsoval kolmici pro Hoopera a jeho koncovka přesně k pravé tyči již neměla nejmenší chybu.

West Brom odpověděl tak, že si Mulumbu v rychlosti narazil s Amalfitanem a pak naštěstí pro apatický Norwich vypálil po zemi přímo do Ruddyho připravené náruče. Stejně si vzápětí počínal také Anichebe při hlavičce po rohu. Po další standardce se zase při brilantním náběhu ve vzduchu dobře nesrovnal McAuley. Ruddyho proto radši z horšího postavení jedovatou ranou prověřil Anichebe. První salvu tedy Canaries přečkali.

I nadále každopádně kupili tolik hloupých chyb, až to nebylo možné. Ani takové hektolitry vody na mlýn WBA však nebyli domácím nic moc platné. Stejně jako to, že Canaries nezvládali bránit ani standardky a prakticky každá jim "smrděla". Sessegnon se například ve 40. minutě mohl pokoušet o drzou patičku po rohu, a jen těsně mu to nevyšlo.

Hned po změně stran se dostavil silný apel na rozhodčího po ruce Redmonda. Clattenburg měl zřejmě zakrytý výhled. A tak to Albion opět musel zkoušet jinačí cestou, kde to dál ve finální fázi skřípalo až běda. Litovat musel hlavně Berahino, když využil nesmyslu Redmonda, vyřítil se před Ruddyho a pak v situaci 1 na 1 ani netrefil brankový prostor. To se holt nesmí stávat.

Howson na opačném konci hrací plochy čistě ojediněle pálil po hodině hry nad břevno - to však z velmi dobře připravené pozice, stačilo jen stlačit balon o něco níže. Jinak ale dál Norwich působil, že tohle prostě nemůže přežít bez újmy.

Vždyť Martin Olsson dokonce v jednu chvíli přihrával akorát na nohu soupeři, konkrétně Sessegnonovi, jenž měl nehledě na úhel rozhodně propálit Ruddyho. Ten nakonec včas srazil nohy k sobě, aby opět spasil tápající hosty. A hned v 68. minutě si mohl opakovaně vyřvat hlasivky. Tentokrát když Redmond nedával pozor, nepřijal přihrávku a v důsledku toho z vyložené pozice hrubě nepovedeně zakončoval Long.

Ruddy přitom i nadále sbíral jeden vysoký míč za druhým a i nadále přihlížel, kterak Albion proniká defenzivním valem Canaries (pokud o něm vůbec můžeme hovořit) jako nůž máslem. V 75. minutě například Mulumbu ani to nepotřeboval, aby ze střední vzdálenosti poděsil hostující příznivce.

Berahino už pálil znovu po proniknutí do šestnáctky, tentokrát nastřelil boční síť. A to nejlepší na konec si schoval Ruddy pro 87. minutu, když se neskutečně vymrštil proti Longově pomalé, ale perfektně umístěné hlavičce. Potom už dílo nevídané zkázy pro Clarkeovu partu dokonal Leroy Fer svým menším sólem, navedením balonu na slabší pravačku a překonáním Myhilla.

Fanoušci Baggies měli přirozeně dost a houfně opouštěli tribuny...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele