14. kolo
04.12.2013 21:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Manchester City potvrdil formu, a byť těsně, vyhrál i na Hawthorns

Manchester City dokázal zareagovat na výhry největších adeptů na titul a stejně jako Arsenal a Chelsea, i on svého soupeře udolal. Na hřišti West Bromwiche Albion měl dlouho situaci ve svých rukou, ale v závěru (i díky skvělému žolíku v Matěji Vydrovi) se o tři body musel pořádně strachovat. Vítězství 3:2 nakonec zařídili dvakrát Yaya Touré a Sergio Agüero.

Citizens toužili něco udělat se svojí ubohou venkovní bilancí a do utkání vlétli po hlavě. Po centru Tourého a sklepnutí Džeka měl velkou šanci Sergio Agüero, ale v samém úvodu zápasu ještě neuspěl. Až v deváté minutě mohl slavit jedenáctý gól v sezoně. Opět u toho byl bosenský forvard Edin Džeko, jenž oslovil pasem do vápna Zabaletu a jeho zpětný pak napálil Agüero do šibenice.

West Brom nechtěl nechat hosty utéct, ale jedinou střelu poslal Berahino z dálky těsně vedle. A tak podruhé udeřili hráči Manchesteru City. Kolarov zatáhl míč po levé lajně, přihrál pod sebe Yaya Tourému, který umírněnou přízemní střelou uklidil míč za Myhillova záda. Do poločasu měl na zvýšení chuť ještě Agüero, ale křížnou ranou minul branku.

Druhé dějství pokračovalo v podobném duchu. Baggies toužili po snížení, ale jejich snaha se nesetkala s úspěchem. Výhodu nezískali ani snahou o penaltu za údajný faul Kolarova na Longa. Naopak na druhé straně srazil Yacob právě Kolarova a tentokrát už pokutový kop udělen být musel. Při nepřítomnosti tradičního exekutora Agüera se zodpovědnosti chopil Touré a nemýlil se.

Krátce po brance na 3:0 poslal na hřiště Matěje Vydru a začaly se dít velké věci. Mladý český útočník se od začátku cítil na hrací ploše jako ryba ve vodě a právě po jeho akci WBA snížili po několika narážečkách přihrál Vydra před bránu a po sérii odrazů se nakonec míč octl za brankovou čarou. Prsty měl i v gólu Victora Anichebeho, jenž se po pasu hbitého forvarda obtočil kolem Demichelise a přesnou střelou snížil na rozdíl jediné trefy. Šlo však o branku "Pyrrhovu".

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
MCFC_8

Tazky zapas,ale uz sa to musi aj von zlomit.Verim v nase vitazstvo...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to dost těžký .. když budem hrát jako doma nebojácně a pujdem zatím , tak věřím ve 3 body , tak uvidíme no .

0:2 (aguero , negredo)

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

mám velké obavy venku nám to nejde ale skusím tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

udržet kontakt s lídrem = výhra v birminghamu. jiná cesta není. hull určitě na arsenalu nezopakuje skvělý výkon z neděle proti liv.

Reagovat
smazaný uživatel

v nedeli to ani tak nebylo nejakym vybornym vykonem hullu

Reagovat
HullCity

Právě že bylo...k ničemu jsme vás nepouštěli a když už,tak Davies byl prostě nepřekonatelný.Zahráli jsme skvěle a vás zesměšnili,tak se s tím konečně smiř.

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vydra zařídil oba dva goly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Začínalo se o něco déle, Vydra údajně doma zapoměl kopačky! Ještě že tak, co nastoupil tak měl asistence na gólech! Hra z naší strany celkem dobrá, teda až na ten závěr! Edinovi se zápas ale vůbec nepovedl, dost často ztrácel balon, v soubojích jeden na jednoho se neprosazoval, tak nevím... Mrzí samozřejmě závěr zápasu, do té doby pěknej výsledek zkazily zbytečný dva góly. Dle mého soudu by měl Vydru manager wba nasazovat od začátku...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele