19. kolo
29.12.2013 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sherwoodovi domácí debut vyšel na jedničku podtrženou

Jako vyměnění jsou londýnští Kohouti pod vedením talentovaného lodivoda Tima Sherwooda. Bývalý vynikající fotbalista během pouhých třech zápasů hned dvakrát donutil Spurs k něčemu, co se v předcházejících 16 Villas-Boasovi nikdy nepovedlo - ke vstřelení tří branek. Dnes navíc s bonusem v podobě čistého konta. Jedinou kaňkou na nedělním odpoledni je pro Tottenham zranění brazilského tahouna Paulinha...

Pokud při svém debutu v roli hlavního kouče Spurs Tim Sherwood překvapil střídáním, v rámci něhož vysvlékl bezejmenného francouzského mladíka Bentaleba, tentokrát to byl 21letý levý bek Zeki Fryers, kdo pod ním dostal šanci při absenci Vertonghena, Walkera či Rose. A ofenzivně laděný odchovanec ManUtd si nevedl vůbec špatně, když svou troškou přispíval k solidnímu ofenzivnímu kolotoči kdysi spící Růženky.

Ta dnes nicméně ještě začala v duchu pověsti, která ji předcházela, a sice věrna tragické vizitce o osmi gólech v dosavadních devíti domácích představení. Zejména nad Adebayorovým promáchnutím z 15. minuty zůstával rozum stát a Tožanovo selhání už nedokázal odčinit ani Eriksen, jenž nečekaně odkloněný míč přeběhl. Adebayor si mohl krátce nato spravit reputaci nádhernou patičkovanou asistencí, to by však jeho kolega Soldado nesměl o fous minout vzdálenější tyčku.

Střeleckou smůlu měl nakonec do přestávky protrhnout právě Španěl, který pod taktovkou Tima Sherwooda viditelně ožil. I dnes chtěl hrát, nabízel se, běhal, dostával se do zakončení. To mu tolik nevycházelo, když například Fryersův centr jen přespříliš jemně škrtal, jenže pořád tu byl jeho oblíbený penaltový puntík, vždy připravený zvednout mu sebevědomí. Tentokrát byl povolán do akce po Shawcrossově obouručním bloku Adebayorova extravagantního voleje a Thomas Sorensen svůj penaltový úspěch z Boxing Day nezopakoval.

Do druhého dějství vstoupili Kohouti docela vlažně a mírně se třásli při Adamově odvážném pokusu z přímého kopu, přesto měli ještě před vypršením hodiny hry rozhodnout. Tehdy Lennon vedl jednu z křídelních akcí po pravé straně, ve správnou chvíli předal míč na osu Soldadovi a ten finiš hrozivě neustál, když vystřelil odrazem od země a ještě směrem doprostřed brány.

Následně Tottenham postihla další krutá rána, když výborný Paulinho musel dolů kvůli nehezky vypadajícímu střetu se soupeřem. Ani tohle - kolikáté už - zranění opory kádru londýnského celku už nicméně neohrozilo dnešní vyhlídky Spurs na povinné vítězství. Hned v 65. minutě se totiž famózní individuální akcí zaskvěl Dembélé, když párkrát zasekl svému strážci a pak levačkou po zemi z 20 metrů nádherně trefil prostor u levé tyčky.

Tím se už Tottenham upokojil a dohrával ve velkém klidu; dokonce v takovém, že Lennon po 69 minutách hry úchvatnou ranou protrhl 21 zápasů trvající střeleckou mlčenlivost. A pěkně se mohl uchytit klidně také střídající Lamela, když jej vyzýval Adebayor.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Soldado z pencle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
HullCity

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
HullCity

trojlístek ManCity-Arsenal-Liverpool...Hull tam patří taky,ale tomu idiotskému redaktorovi to asi ušlo...

Reagovat
smazaný uživatel

zato že zabudol na Zhulene Mesto A.F.C musi byť hned idiot ?

Reagovat
smazaný uživatel

ja zvedavy... doma nic moc

Reagovat
vacek1977

A je to tam! 3:0, yeees. :-) frozenbetting.com, tam dávám svoje tipy, abych nevsázel blbosti

Reagovat
cerwi

konečně pořádný výsledek. COYS! :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele