20. kolo
01.01.2014 13:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Swansea City - Manchester City 2:3

Nový rok zahájil úspěchem Manchester City, který přes nevýrazný výkon prodloužil svou sérii na pět vítězství v řadě. Marně se snažící Swansea nevyužila psychické výhody po vyrovnání v závěrečných vteřinách první půle a na tři body tak čeká už dlouhých šest zápasů.

Už ve třetí minutě se po zpětné přihrávce na vápno od Negrada dostal k nebezpečné střele z první Džeko, vzdálenější tyč minul o půl metru. Vzápětí odpovídal Bony, ten z pětadvaceti metrů pálil při zemi o něco přesněji, ani Hart však zasahovat nemusel. Podstatně horší zprávu přinesla pro Laudrupa následující minuta, kdy se po odehrání míče chytil za zadní stehenní sval Pablo Hernandéz a okamžitě signalizoval nutné střídání.

Na první gól roku 2014 se čekalo pouhých třináct minut a osm vteřin, kdy se nedůrazně odvrácený centr po rohovém kopu dostal na vápno k Fernandinhovi, který mezi nohama Caňase vyslal jen těžko chytatelnou pohotovou ránu. K vyrovnání se schylovalo ve 24. minutě, to se domácí rozhodli ke skvělé kombinační akci, jež během pár vteřin dostala do přímého souboje De Guzmána s Hartem, jenž proti slabému pokusu doprostřed branky nemusel vynakládat mnoho sil.

Na druhé straně končil rychlý kontr u Džeka, který po nepovedeném zpracování napálil poskakující balón z osmnácti metrů jen těsně vedle. Hráči Swans neskrývali touhu po srovnání do přestávky a často zamkli favorita před jeho vápnem, defenzíva hostů ovšem průniky i centry dokázala likvidovat.

Jenže v samém závěru prvního dějství se o slovo začal hlásit Bony. Nejprve se opět jen zastřeloval po luxusní narážečce se Shelveym, v druhé minutě nastavení se však dostal mezi Kompanyho a Zabaletu, přesně načasoval výskok a centr De Guzmána usměrnil nechytatelně k tyči.

Gól do šatny paradoxně pomohl Manchesteru, který získal zpět ztracenou vládu nad obrazem hry, a to přes zjevně nervozního Kompanyho, jehož emoce plály snad při každém útoku soupeře. Přesným opakem totiž byl Yaya Touré, který si duel užíval a odměnou mu za to byla desátá ligová trefa v sezóně. Domácím se nepodařilo odvrátit centr mimo šestnáctku, produktivní záložník si lehce našel prostor a střelou ke vzdálenější tyči donutil Williamse k nešťastné teči, na kterou Tremmel zareagovat nedokázal.

A pro Swans bylo ještě hůře v 66. minutě. Kolarov zastavil uspávající útočný přesun domácích u lajny a rychle nabral opačný směr. Yaya Touré na sebe navázal vracející se obránce, srbský obránce si tak bez problémů naběhl na střed a zpoza vápna propálil dělovkou míč až do sítě. Ukončil tak skoro 15 měsíců dlouhé čekání na ligový gól, na hřišti soupeře takto naposledy slavil bezmála před třemi roky.

V 72. minutě se prvně od změny stran ukázal Bony a ze sedmnácti metrů pořádně provětral rukavice Harta, který chyboval při následném rohovém kopu a překvapený Williams k velkému povzdechu celého stadionu neuklidil do prázdné. To byla možná rozhodující chvíle pro tápající Swans, od té doby už obrana hostů odvracela jen bezzubé útoky. Tedy až do dalšího nastavení, kdy z dálky napřáhl kanonýr Bony a za využití deštěm zkrápěného trávníku překonal Harta podruhé. Nicméně času na srovnání bylo mizivě a Citizens zkušeně výsledek uhájili.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 Bony, Nasri, Yaya

Reagovat
MCFC_8

Toto bude narocny zapas...verim v tesnu vyhru a dufam,ze udrzime konecne ciste konto....0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

15:10

Reagovat
MCFC_8

Chlapce zamysli sa to nie je tvoja trapna Cukotka,ktora sa trapi v kazdom zapase.Ano bude to tazky zapas,ale Swansea chyba Michu a nase muzstvo ma urcite vacsiu kvalitu a to sa prejavi aj na ihrisku

Reagovat
smazaný uživatel

on jen závidí, že zápasy man city lidi baví, padá dost gólů. holt pravý opak toho co předvádí chelsea

Reagovat
t0mmy33MCFC

Pellegrini proste nehraje catenacio jak Mancini

Reagovat
scholes18

Reagovat
t0mmy33MCFC

?

Reagovat
smazaný uživatel

dal som to zo srandy a vy to dobre viete, že to nieje reálne tak prečo tak reagujete?

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 tady není o čem

Reagovat
smazaný uživatel

Tezkej zapas , tak uvidime 1:2

Reagovat
pavel.fotbal

Mohl by se Bony na City pořádně na Nový rok vyspat a dát hattrick. Swansea-Manchester City 3:2 Bony 3- Nasri,Negredo.

Reagovat
smazaný uživatel

jaj tady to vidím těsnou výhru Citiziens, nebo remiz

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:2

Reagovat
hradec

Swansea City 2:2 Manchester City

Reagovat
hradec

Skoro, chybělo málo. Swansea hrála dobře.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Tak ciselne chybelo malo ale jinak myslim ze City melo zapas v rukach.

Reagovat
hradec

To jo. Navas se mi líbí. A když už tam nehraje Tevéz nebo Balotelli, tak mi je citizens sympatičtější. Obzvlášt' s Pellegrinim na lavičce.

Reagovat
MCFC_8

1.polcas z nasej strany vyborny az na ten zaver...nemozme si dovolit inkasovat v nadstavenom cas.Mohlo to byt kludne 0:3...

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, ale to bychom nesměli mít "děravou" obranu. teda ona až tak děravá není, vyjma zápasu s cp dostáváme stabilně góly. nevím jak je to možný, co zápas to branka-y. jedná se o individuální chyby hráčů a spupeř z toho těží. záloha celkem slušná, víc prostoru by patřilo milnerovi, divím se že rodwell je prakticky bez šance dostat se do základu (snad v sobotu). v útoku potřebuje jako sůl dávat branky edin, on sice sem tam pěkně vystřelí, ale to je tak všechno. zas díky němu yl cp tříbodový. tak v SO po obědě - fa cup! konečně tv.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele