11. kolo
10.11.2013 15:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sunderland na nohou! ManCity tu opět padlo

Premier League dává vzniknout jednomu fascinujícímu vzorci. Sunderland již počtvrté v řadě na domácím hřišti udolalo bohaté ManCity poměrem 1:0 a po vyhraném derby nad Newcastlem i postupu do dalšího kola Ligového poháru se mu dostává dalšího vítaného impulsu. Naopak Citizens potvrzují, že jsou venku přinejlepším poloviční...

Před třemi roky to byl Darren Bent z penalty, Ji Dong-Won se rovněž v samém závěru prosadil dvě sezony zpátky a Adam Johnson byl za hrdinu před rokem...teď je jím Bardsley. Kovaný pravý obránce netradičně nastoupil na levé straně - a stejně netradičně také skóroval (třebaže udeřil zrovna v tomto týdnu v rámci Ligového poháru). Citizens se tedy sice zrod branky vůbec nepozdával, když se konkrétně Milner dožadoval faulu, nicméně to po chvíli nikoho nebude zajímat; Bardsley zkrátka profrčel kolem svého strážce za obranu, ve velkém úhlu si hodil míč na silnější pravačku a obstřelil Pantilimona - 1:0 po 21 minutách hry napěchovaných čistě sterilní převahy favorita.

V jeho jméně měl zřejmě brzy srovnávat Agüero, jenž ale hlavou po vynikajícím centru Kolarova zamířil nad břevno. Jinak City podávali svůj vesměs klasický venkovní výkon posledních let. Bez nápadu, adekvátního pohybu, střelby mezi tři tyče.

Sunderland se naproti tomu prezentoval správně živelným, agresivním výkonem inspirovaným ďáblem v tom nejlepším slova smyslu. Po necelých dvou letech totiž do ligového utkání naskočil Wes Brown a hned nejenže rozmetal obavy z toho, jak si okamžitě povede v tak ostrém souboji, on měl rovnou lví podíl na překvapivém sunderlandském odolávání. Jeden ze tří bývalých hráčů městského rivala ManCity jenom během první části zablokoval nespočet střeleckých pokusů i přihrávek a svou obětavostí šel každému příkladem.

Po změně stran už to byli lehce odlišní Citizens, kteří měli zápas plně pod kontrolou a už se vůbec nenechávali zaskakovat z protiútoků. Skóre se každopádně ne a ne měnit i proto, že Mannone dál neměl příliš práce. Navasova slibná šance byla klasicky zablokována a Negreda asistent sudího usvědčil z ofsajdu. Jiné pokusy zpravidla netrefovaly vymezený prostor, tak jako Ki Sung-Yuengova ojedinělá rána z dílny některého z hostujících hráčů, potažmo se stávaly až moc snadnými kořistmi Mannoneho (viz Richardsova pozemní střela).

Jeden z těch o něco těžších skoků musel Mannone vytáhnout opět až v 71. minutě proti plachtivé ráně střídajícího Džeka; z nebezpečné pozice navíc divže uspokojivě nedorážel Agüero. V příštích minutách tlak City akorát houstnul, ovšem Kolarov se svou bombou pouze škrtal boční síť. Takřka veškerou zbylou snahu bleděmodrých utlumil nadále dominující Wes Brown. Fenomenální comeback, to snad ani nelze pojmenovat jinak!

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
diastan

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
t0mmy33MCFC

Je cas prolomit smulu, ted otazka jestli se to podari Sunderlandu nebo City.

Reagovat
smazaný uživatel

nemaluj čerta na zeď t0mmy ! chceme hrát o titul a z 10 kol jsme už 3 x prohráli, což je dost ! prohráli jsme si vyhraný zápas na AV, ztratili remízu v posledních minutách na Chelsea, na Cardiffu prohra... nedovedu si představit ztrátu bodů v neděli s černými mačkami! to pak srovnáme krok s utd. a...

Reagovat
t0mmy33MCFC

Samozrejme ze musime vyhrat, jen jsem zminil tu smulu, kterou maj kocky letos a smulu kterou mame my na Stadium of Light. Verim ze zadna penalta v posledni minute, ani Ji Dong Won, a kdyz nebude chytat momentalne deravej Joe tak ani Adam z dalky to snad nepropali...

Reagovat
smazaný uživatel

Vzpomínám si na ty zápasy, celé utkání máš převahu, nebo více ze hry a pak na konci dostaneš branku... ale takový je fotbal. teď máme našlápnuto, 2 zápasy = 12 gólů, doufám, že jsme si nevystříleli všechen střelný prach! Ars. hraje na účkách,tak ať dá remiz, za předpokladu naší výhry..!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 po víhre 7:0 na Norvichom ,City nebude mať takú motiváciu a sunderland prekvapí

Reagovat
MCFC_8

Motivacia je jasna...dotiahnut sa na celo tabulky este viac....tak nefetuj tolko konecne

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
MCFC_8

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to hodně těžký city to na Sunderland nějak extra neumí , tak uvidíme snad to zvladnem 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad mi City nepodělaj tiket. Věřím ve výhru 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:5 (2x Aguero,2x Negredo,Yaya)

Reagovat
t0mmy33MCFC

Tak snad to tak jeste dopadne, ale nemuzu si pomoct, ale City letos dostava vsechny goly naprosto stejne...

Reagovat
Filip12

CITY

Reagovat
MCFC_8

To je v pici uz...4.rok po sebe sme v Sunderlande prehrali 0:1 po nenormalnej prevahe

Reagovat
smazaný uživatel

obranný val 8-9 hráčů tímto herním pojetím nepřekonáš!!! co je to platný, když bušíme celý zápas jako hluchý do vrat, když obranu domácích nepřekonáme! jo pod MP máme bilanci 3 vítězství na jednu porážku! v boji o titul jsme ztratili neuvěřitelných 12 bodů! což je taky umění... dle mého měl MP zvolit jinou herní taktiku.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Letos to bude hodně vyrovnané, ztráta není nijak zavrátná, ale to že sou před náma ti rudí šašci to je teda

Reagovat
osobnostx

Čelůstka hrál stopera ?

Reagovat
smazaný uživatel

když shrnu naše podzimní zápasy,tak ony ty 4 prohry malinko vyšuměly (LM, ligový pohár). já doufám, že vedení mužstva konečně procitne, vždyť to je po dlouhé době náš nejhorší ligový start!! pokud v nastaveném trendu budem pokračovat, tak se sice možná dostanem do čtrtfinále LM, ale v PL budeme hrát střed tabulky!! podívej se na účka: zničehonic jsou před námi a to bylo povyku, moyes out, hra nestojí za nic apod. povyk by se měl ztropit u nás! že to včera sunderland zabední se dalo čekat koneckonců i ten náš stereotyp! obranný val (chvilkama bránilo 9 hráčů!), s tím co jsme hráli jen tak nepřekonáš. mrzí mi to dvojnásob, ale to je náš nekonečný příběh! černé mačky doma prohrály s kdekym a my jim vyhovíme! jistě ztráta není velká, ale toto kolo nám hrálo vysloveně do karet! chelsea remis, spurs out, everton remis. je to prostě škoda. tak jsme radši padli.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme se konečně dostali před Vás,ale zato se nám zase začínají kupit zranění. Snad nám týdenní pauza prospěje. D.M.čeká další náročný předvánoční program a honba za ARSENALEM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele