34. kolo
12.04.2014 16:07 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Everton FC 0:1

Everton se dokázal popasovat s rolí jasného favorita a přes jediný gól, navíc z produkce domácího Wese Browna, může být se svým výkonem spokojen. Sedmé ligové vítězství v řadě ho navíc alespoň do úterý posouvá na čtvrtou příčku před Arsenal, naopak Sunderland prodlužuje sérii proher a zabředává do sestupových vod stále hlouběji.

Hosté vstoupili do utkání s jasnou touhou po třech bodech, které jim mohl přiblížit už v 9. minutě Deulofeu, nicméně po skvělé individuální akci neuspěl v tváří tvář Mannonemu. Ten pak o pár vteřin později vyzrál i na dalekonosný pokus, který z pětadvaceti metrů vyslal Lukaku. Ještě před odehranou čtvrthodinou se ve vápně zjevil Naismith, poradil si s Brownem, aby následně střílel nad břevno.

Ve 31. minutě tak musel až na brankové čáře hasit pohromu Stones, jenž napravil bídnou přihrávku Bainese a ochránil čisté konto obehranému Howardovi. Borini se tak jen mohl chytat za hlavu. Stále aktivnější Everton mohl udeřit těsně před přestávkou, Ki svou hlavičku po rohovém kopu ovšem mezi tři tyče nevecpal.

Jak první půle skončila, druhá začala. V 59. minutě centroval Johnson a Ki ve vyložené šanci hlavičkoval mimo branku. V následný moment se podobně prezentoval Deulofeu, ten se netrefil při pokusu z šesti metrů na vzdálenější tyč. Co vše se dá spálit, ukázal v nabité části duelu Naismith, který do prázdné svatyně nepotrestal chybu Mannoneho.

Domácí brankář odčinil svůj kiks jen tři minuty poté, když Lukaku předložil tutovku Barkleymu, jenž střelou k bližší tyči ztroskotal na výborném zákroku. Mrzet ho to však mohlo pouhých deset minut, to se nájezdy Toffees konečně dočkaly úspěchu. Deulofeu se opět na pravé lajně ukázal v dobrém světle a následnou přihrávkou do vápna donutil Wese Browna k nešťastnému sražení balónu do vlastní sítě.

V 79. minutě měl bleskurychlé vyrovnání na kopačce Ki, ten sice už dokázal lépe zamířit, v cestě mu ale stál skvělý Howard. Poté, co se svým technickým pokusem na vzdálenější tyč neuspěl ani Borini, píše Everton důležité tři body v honbě za Ligou mistrů.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele