4. kolo
14.09.2013 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Citizens ztratili dva body na hřišti Stoke City

Ne tak úplně zasloužená remíza se zrodila na Britannia Stadium, kde se Stoke utkal s Manchesterem City. Oproti očekávání to však byli domácí, kdo v utkání jasně dominoval a několikrát sahal po vítězství. Pellegriniho Citizens tak ztratili další dva body a před manchesterským derby rozhodně nejsou v ideálním rozpoložení...

Pravda, hostujícímu celku chyběly některé klíčové opory v čele s Kompanym, Aguerem a Silvou, i jedenáctka, která nakonec na trávník vyběhla, však působí na papíře jednoznačně silnějším dojmem než ta domácí. Jenže v reálu to celé vypadalo docela jinak... Úvod utkání přitom City poměrně vyšel a střelecké pokusy Nasriho s Kolarovem měly nebezpečné parametry, proti tomu prvnímu ovšem zasáhl Begovič a druhý zase mířil nepřesně.

Pak už ale začali úřadovat Potters, kteří měli hned také jedinečnou možnost dostat se do vedení. Vynikající práci odvedl na levé straně Charlie Adam a svým přesným centrem našel na malém vápně úplně osamoceného Walterse, ten však svou hlavičku zcela nepochopitelně poslal mimo tři tyče. Domácí se ale postupem času stále více a více osmělovali a brzy začali na trávníku dominovat, jenže ani N'Zonzi neuspěl, když mu do gólového zakončení v poslední možné chvíli skočil Zabaleta.

Pak se nechal Nasri až příliš snadno obrat o míč Jonesem, toho však vychytal pozorný Hart. V závěru první půle měli ještě jednu solidní možnost i Citizens, přímý volný kop z nějakých dvaadvaceti metrů ale skončil po střele Tourého nad břevnem. Do kabin se ale šlo za jasné převahy Stoke, kterou nedokázal v poslední akci úvodního dějství zužitkovat Adam...

Jak skončil poločas první, začal také ten druhý, a po Cameronově prudkém centru byla otázka spíše kdo dopraví míč do sítě, než jestli ho tam někdo dopraví, nakonec však míč nepochopitelně skončil nikým netečován až v zámezí. Nejlepší hráč na trávníku Adam pak připravil další dvě solidní možnosti, tu první ale zahodil Jones a při té druhé zasáhl proti domácímu záložníkovi Hart.

Byl to právě anglický reprezentační brankář, komu mohli spoluhráči děkovat alespoň za bod. Hart vytáhl svůj nejlepší zákrok v zápase proti Nastasićovi, jenž si srazil centr Arnautoviče směrem na vlastní bránu a málem rozhodl o osudu zápasu, Hart však zachránil bezgólovou remízu, která vydržela až do konce.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (15)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

Sparky se bude jako vzdy chtit vytahnout na City, ale jako vetsinou mu to nevyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Na stoke nam to moc nejde , bude to tezky ,ale snad to dame

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Negredo bude klíčový hráč tohoto zápasu. Moc jsme mu zpočátku nevěřil, ale už v předsezóně proti Bayernu na mě udělal velký dojem. Bezesporu to je jasná jednička na hrot a Edin se na něj prozatím vůbec nechytá.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl to lehky zapas .. pomerne vyrovna a tak si myslim ze remiza byla spravedliva.. mame novyho trenera a to chce cas aby si to jeste sedlo

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke je Stoke. Vyhrát na Britania Stadium je těžké pro každý tým PL, takže se není za co stydět. Nicméně ta hra byla nemastná, neslaná... na druhou stranu jsem celkem rád, že vedle sebe nehrála středová dvojice Yaya - Fernandinho, protože si prostě překážejí.

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

zápas sem neviděl, nemůžu posoudit... na britannia stadium se nám nedaří, loni jsme tam uspěli v fa cup, branku dával zabaleta. uvidím se zítra s někým z fan city co tu píšou v plzni? chtěl bych tam jet už dopoledne, hraje tam U19 city s viktorkou, kterou trénuje viera. no a pak asi parkán, dát plzničku a pak na stadion.

Reagovat
smazaný uživatel

odpornej fotbal jestli takhle budou hrat proti Plzni, dostanou 2fiky a z brekem pojedou domu... Jovetic-zero, Negredo-zero... vyhozene prachy.....

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x14pxay_stoke-vs-manchester-city-0-0-motd_sport

Tak s takovouhle hrou mají City potrápit Plzeň??? Tak to si nemyslím

Reagovat
smazaný uživatel

Jn.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele