23. kolo
28.01.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Norwich se za trojí výpomoci brankové konstrukce ubránil NUFC

Norwich na první výhru po šesti kolech dalším plnohodnotným úspěchem nenavázal, proti Newcastlu ale nakonec zřejmě bude rád za pouhý bod. Bývalý klub norwichského manažera Chrise Hughtona na Carrow Road především v první půli dominoval a hned třikrát přitom natrefil na brankovou konstrukci. Canaries nakonec přesto podruhé za sebou neinkasovali...

Úvodní pasáže byly typicky oťukávací a jakési náznaky se vyskytovaly akorát na straně Newcastlu, který na soupeřově půlce registroval přece jen otevřenější prostory k manévrování - jako třeba v 18. minutě, když se před Sissokem na pravé straně zjevila horda volného místa, a nejlepší hostující střelec Loïc Rémy následně donutil Ruddyho jít poprvé na zem.

Mnohem více se domácí gólman zapotil o pár chvil později, když Rémy paradoxně ani pořádně nestřílel. Jeho centr totiž Ruddy vyrážel pouze do nevhodně postaveného Johnsona, od něhož se balon odrazil do tyče a zase ven. Tehdy přitom nešlo o poslední případ, kdy se za Ruddym rozezvučela branková konstrukce; a ve 24. minutě se na to už i dalo koukat. Rémy dostal volnost na levé straně, navedl si míč na pravačku a pro sebe typickou kroucenou střelou divže nerozjásal výletníky z anglického severovýchodu.

V těchto chvílích se zdál být gól NUFC doslova na spadnutí. Další problémy Ruddymu nachystala Bassongova nepříjemná teč Ben Arfovy střely a pokoj mu nedala ani následná série rohových kopů Strak. Ty se ale spíše prosazovaly ze hry, přičemž vůbec největší šanci poločasu ve 43. minutě hrozivě zahodil Ben Arfa. Toho krásnou přihrávkou našel Sammy Ameobi, francouzský šikula se však v ideální pozici nečekaně ukopl, když se zjevně do poslední chvíle nemohl rozhodnout, zda zakončí levou nebo pravou nohou.

Na druhém konci hrací plochy musel Krul prvně zasahovat až těsně před pauzou při střele Hoopera, pročež se pak o poločasovém hvizdem Carrow Road neslo hlasité bučení. Po obrátce se pak také obraz hry alespoň trochu změnil (ve prospěch Canaries), gólu nicméně pořád zůstávali blíže hosté.

Ben Arfa takto podnikl dva zajímavé výpady do pokutového území - ten první skončil jeho vlastním zaškobrnutím, ten druhý potom faulem van Wolfswinkela akorát na hranici velkého vápna a následně otřásajícím se břevnem při dalším pokusu Rémyho. Ben Arfa si přitom nepřestával koledovat další a další standardky; z té příští v 66. minutě už i sám pálil, stále bezúspěšně ovšem.

Samotný závěr zápasu pak byl bohužel fatálně poznamenán karetním představením rozhodčího Chrise Foye, jenž za menší roztržku nekompromisně vyloučil jak Rémyho na straně Newcastlu, tak domácího Johnsona. Každopádně právě při hře 10 proti 10 si Kanárci vytvořili svou zdaleka největší šanci - v 89. minutě přišel zleva přetažený centr na zadní tyč, kam právě včas doběhl Snodgrass, a jen parádní Krulův zákrok nohou odmítl pozdní změnu skóre.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

S ohledem na, zdá se, odchod Yohana bych byl vděčný za bod...

Reagovat
hradec

Norwich City 2:1 Newcastle Utd

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele