19. kolo
28.12.2013 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

ManUtd odolalo vzepření outsidera z Norwiche a opět těsně vítězí

Norwich užuž sahal po kýženém bodu z duelu s favorizovaným Manchesterem United, nakonec ale poněkud nezaslouženě vychází z vyrovnané konfrontace naprázdno. Canaries se povedl zejména první poločas, v němž věhlasného soupeře většinu času regulérně přehrávali, pak je ale ztrestal nástup střídajícího Welbecka...

Největší událostí předzápasových příprav byly beze sporu diskuze o tom, proč dostal volno Wayne Rooney. Oficiální vysvětlení tahounovy absence znělo, že si zlehka obnovil pnutí v tříslech; to neoficiální hovoří o vyhovění útočníkovu požadavku strávit nějaký ten skorovánoční čas s rodinou. Na hrotu se takto každopádně objevil slabý Hernández, podporovaný pravidelně ignorovaným Kagawou.

Navzdory pozdějším obtížím nicméně ManUtd do zápasu neodstartovalo úplně zle. První gólovku si však po čtvrthodině hry - na začátku své pozitivní pasáže - přeci jen vypracoval domácí mančaft. Snodgrass na pravé straně uličkou mezi dvěma naivními soupeři vyslal do úprku Martina a De Gea se musel vytasit s tím lepším reflexním zákrokem. Pak si navíc musel oddychnout, že je Hoolahan tak malého vzrůstu a na odražený balon už tak zcela ideálně nedosáhl.

Red Devils se rozpačitě bránili i nadále. De Gea byl později dobře postavený proti Hooperovi, jenž zakončoval pěknou kombinační akci. V tu chvíli hosté naprosto evidentně tahali za kratší konec pomyslného provazu a během přestřelované vlastního vápna v 27. minutě visel jejich život opět na vlásku. Naproti tomu u druhé branky se dlouhodobě nic nedělo a pozorný divák vlastně ani nemohl spatřovat jakoukoliv reálnou cestu k ohrožení Ruddyho.

To De Gea se s dalším rutinním zákrokem musel vytáhnout ve 36. minutě, když po rohu hlavičkoval Bassong. A od další práce španělského gólmana uchránil výtečný blok Evanse poté, co se k další koncovce prosmýkl štírek Hoolahan. Za ManUtd už do pauzy promluvil akorát Hernández přízemní ranou z poměrně těžkého úhlu.

Do druhého dějství vstoupil na míči o poznání klidnější favorit, přesto však dál šlo vesměs o vyrovnanou partii. Moyesovi se nicméně ještě velmi brzy vyplatilo poločasové střídání, v rámci něhož na place Giggse nahradil Welbeck. Ten v 57. minutě úspěšnou kličkou gólmanovi navázal na Bennettův zablokovaný odkop a nechal Kanárky krutě platit za spálené šance z úvodní části.

Kromě o něco méně bezradné ofenzivní vozby United po přestávce zlepšili zejména defenzivní složku svého herního projevu, pročež Norwich nevypadal ani zdaleka tak konkurenceschopně jako před obrátkou. Pořádně šlapat do toho Canaries jakž takž začali znovu se 70. minutou, kdy si například Hoolahan marně žádal penaltu. Tenhle menší nátlak ovšem hosté brzy utlumili a zápas nakonec v klidu dohrávali u rohového praporku.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tezky zapas,ale znovu urvem 3 body.Wazza bude zase rozhodovat

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
vanGomm

Během posledních 10 ročníků měl tým,který získal titul na 1.místě tabulky v rozmezí 80-95 bodů.V průměru tedy 88-89 bodů.Takže pokud chce ještě Manch.U.pomýšlet na titul,tak matematicky vzato už si těch ztrát moc dovolit nemůže.Tip tedy 2.Ovšem podle mého názoru a vzhledem k výše uvedeným faktům je jeho šance na obhajobu titulu už velice mizivá a možná že už dokonce žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem pokojnejší zápas ako v Hull a už prosím žiadne prehrávanie o 2 goli lebo chytím infarkt :D preto tipujem 0:3 Rooney Januazaj a netradičného strelca Carricka

Reagovat
HullCity

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

MU musí ale Moyes to proste s nimi nevie, mal si on radšej pokračovať v tom Evertone

tip: 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

poslednich 5 zapasu vyhral Manchester United se skorem 12:3,tak co to tady zvanis?Si jako cekal,ze prijde do jednoho z nejvetsich klubu sveta ze skromneho Evertonu a bude hned vyhravat a rozdavat bura na pockani?Nase vyhoda je,ze po par prohranejch zapasech hned nevyhazujem trenery a nestridame je jak ponozky,narozdil treba od Chelsea.Jinak ten vas zazrak na lavici taky nepredvadi oslnivy vykony,takze zalez blejt hovinka nekam jinam...

Reagovat
smazaný uživatel

Musí hrát Zaha,Januzaj,Rooney a bude to celé ok

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře si mu to řek!

Reagovat
dreambox61

Bude to 0:4 nebo vic,hlavne nedostat gol protoze obrana to je des!!!

Reagovat
scholes18

0:3 Evra,Vidic, Hrasek

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Dostáváme se už blíže pohárům.na špičku stále ještě daleko, ale ta hra je stále dost žalostná.

Výsledkově ano.ale herně ne.

Uvidíme co proti kohoutům?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele