35. kolo
19.04.2014 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - Swansea City 1:2

Newcastle United byl sice povětšinou utkání lepším týmem, ale nakonec na domácím stadionu odevzdal všechny tři body Swansea City. Hrdinou utkání se stal bývalý útočník pražské Sparty Bony Wilfried. První gól sice vstřelili domácí, ale dvě branky Bonyho rozhodly.

Swansea začala aktivněji, když se po chybě domácí obrany ke střele dostal Jonjo Shelvey. Ten však přihrávky od Routledge nevyužil a obrana Strak si s jeho střelou poradila. Aktivní Shelvey se do zakončení dostal ještě po uplynutí desáté minuty, ale jeho hlavičku zablokoval pozorný Tioté. Z následného rohového kopu nedokázala bránu domácího Newcastlu nijak ohrozit. V dresu Strak si skvělý zákrok připsal obránce Fabrizio Coloccini.

Prvním problémem Newcastlu se stalo zranění útočníka Papisse Demby Cissého, který byl nahrazen francouzským obráncem Debuchym. Ten musel hned vzápětí vypomáhat v obraně po další ráně aktivního Jonja Shelveyho, ale svou roli opět výborně zvládl. První akcí Wilfrieda Bonyho se zaskvěl také skvěle nahrávající Wayne Routledge, ale byl to domácí Newcastle, který se ujal vedení.

Zkušený Shola Ameobi si naběhl do pokutového území, čehož si dobře všiml Luuk De Jong. Holandský hráč našel Ameobiho přesným pasem a sledoval, jak se jeho spoluhráč prosazuje přesně mířenou ranou k pravé tyči - 1:0.

Swansea se pokoušela o rychlou odpověď ale bylo vidět, že inkasovaná branka ji poměrně zaskočila. Neujala se ani rána Bonyho Wilfrieda, která se stočila těsně vedle brány Tima Krula. Problém číslo dvě pro Newcastle nastal krátce před koncem první půle, neboť se zranil Luuk De Jong. Místo něj se na trávník dostal uzdravený Francouz Loic Rémy. Yoan Gouffran se dostal po centru Mathieuho Debuchy uprostřed šestnáctky k hlavičce ale brankář Michel Vorm skvěle zakročil.

O pár minut později sledoval, jak se jeho spoluhráči radují ze vstřelené branky. Ben Davies rozehrál rohový kop a v dobré pozici našel Bonyho Wilfrieda. Ten se trefil přesně do levého horního rohu - 1:1.

To byl pro Newcastle docela šok, takže Straky nějakou dobu hledaly správnou cestu k soupeřově bráně, ale obranná linie před brankářem Michelem Vormem zasahovala velmi dobře. Fabricio Coloccini se nejen vracel, ale stíhal také vysouvat spoluhráče do zajímavých šancí. Shola Ameobi se sice k míči dostal, ale jeho střele chyběla razance i přesnost. Newcastle útočil například i díky Paulu Dummettovi, který se vydal na útočný výlet a zajímavou střelou vystrašil brankáře Michela Vorma. Ten byl ale u své tyče včas.

Straky byly mnohem aktivnějším celkem a vyjadřuje to také počet střel - devět oproti třem ve prospěch domácích. Ani převaha ve střelbě jim ale nakonec nepomohla k bodům. Do další velké šance se dostal znovu Shola Ameobi, který čerpal nahrávku od Vurnona Anity. Ameobi následně vypálil a střela to vůbec nebyla špatná. Brankář Michel Vorm se však včas stačil přemístit ke své tyči a dobře mířenou ránu vyrazil. Na druhé straně se zastřeloval Jonathan de Guzmán, který kombinoval s Angelem Rangelem. Mířil ale těsně nad břevno.

Nejdůležitější akcí zápasu ale byla minuta devadesátá, když vracející se Cheik Tioté fauloval v pokutovém území střídajícího Marvina Emnese a sudí Chris Foy byl neoblomný. K nařízené penaltě se postavil Bony a dvě minuty po uplynutí regulérního času poslal brankáře Timu Krula na opačnou stranu. Newcastle sice byl lepším týmem, ale tři body získávají hosté.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Swans zabojuje proti tápající mu se NFC, kterému už o moc nejde.

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
hradec

Newcastle Utd 0:2 Swansea City

Reagovat
NuFc23

nech uz ide do** newcastle s takýmito vykonmi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele