24. kolo
01.02.2014 13:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Newcastle United - Sunderland AFC 0:3

Potřetí v řadě vyznělo Tyne-Wear derby lépe pro Sunderland, který potvrdil současnou formu a raketovým tempem vystoupil z poslední příčky do zóny nad sestupem. Newcastle si naopak připsal čtvrtou soutěžní porážku na svém hřišti za sebou a pohárový sen se tak svěřencům Alana Pardewa vzdaluje.

Už po pěti minutách centroval z přímého kopu od pravé lajny Johnson a nešel naprosto osamoceného Alonsa, ten ale ve vyložené pozici hlavičkoval nad. Aktivní hosté se tak dočkali až ve 20. minutě, když Johnson dloubáčkem mezi dvěma obránci vyslal do vápna Bardsleyho, kterého neohrabaně srazil Anita. Borini pak prudkou ranou do horní poloviny branky otevřel skóre.

Necelé čtyři minuty poté chytře narazil Altidore Colbackovi, jenž lehce pronikl do šestnáctky. S jeho sraženou střelou si Krul ještě poradil, volný Johnson už však neměl sebemenší problémy dorazit balón do odkryté branky.

Marné snahy Newcastlu s bezzubými útoky a poklidná hra Sunderlandu s pouhými náznaky šancí doprovodily oba celky do šaten za dvoubrankového náskoku hostů. A ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran, když za prvních patnáct minut vyvolal největší vzrušení Colback svým pokusem zpoza vápna těsně vedle levé tyče.

V 64. minutě se konečně musel předvést i Mannone, kterého protáhla Tiotého rána z dvaadvaceti metrů. Na druhé straně kontroval Johnson, který se při postupu do šestnáctky vyhnul třem černobílým kuželům a přízemní ranou rozezněl vzdálenější tyč.

Vrátit domácí do zápasu mohl Shola Ameobi, který nepropálil z těsné blízkosti Mannoneho po pasu Krula. Ten se tak musel předvést v další moment, když se po chybě obrany povedeně vrhl do kličky Altidora. Co to ovšem bylo platné, když v 80. minutě přišla další mizerná rozehrávka a po příhře Boriniho napálil zblízka Colback balón nad hlavu brankáře a definitivně rozhodl.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele