12. kolo
23.11.2013 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Newcastle porazil i Norwich a upevnil si pozici v horní polovině tabulky

Newcastle potvrdil vynikající formu a po Chelsea a Tottenhamu porazil i Norwich. Dnešní vítězství 2:1 gólově zaštítili Loic Rémy a Yoan Gouffran. Norwich naproti tomu nenavázal na výhru s West Hamem a je blízko sestupovým pozicím, snížení Leroye Fera bylo takříkajíc "too little, too late".

Už vstup do utkání vyšel Newcastlu na jedničku s hvězdičkou. Ve druhé minutě zahrávali domácí rohový kop; exekuce se chopil Yohan Cabaye, jeho centr pod "odborným dohledem" obrany Norwiche proskákal na zadní tyč k Loicovi Rémymu a ten bez větších potíží a skrupulí klepl míč do sítě. Deset minut nato byl blízko vyrovnání Redmond, ale skvělé zpracování dlouhého míče nedoprovodil povedenou střelou a branku minul.

Více ze hry měli ovšem hráči Magpies a s odbytím půl hodiny hry svůj dobrý výkon málem korunovali druhým gólem. Ameobi krásnou kolmicí vysunul do samostatného úniku Sissoka, jenže jeho střela na zadní tyč mířili vedle. Jen dvě minuty poté pak div svého selhání nelitoval, jelikož Pilkingtonova hlavička jen těsně neskončila v brance a následný rozruch musel zažehnat rázným odkopem Williamson.

Do poločasu však domácí přece jen získali dvougólové vedení. Krásná týmová akce vygradovala vynikajícím Sissokovým centrem do vápna, kde hlavičkoval Ameobi. Jeho střelu ještě Ruddy dokázal vyrazit, jenže na dorážku pohotového Yoana Gouffrana už byl krátký. A jelikož vychytal v nastaveném čase ránu Ameobiho, do kabin se odcházelo za stavu 2:0.

Druhé dějství už tak atraktivní kopanou nenabídlo a na pořádnou šanci si diváci v St James‘ Parku museli počkat dobrých dvacet minut, kdy Cabaye dostal příležitost zahrát přímý kop takřka na hranici šestnáctky. Pálil ovšem do zdi. Deset minut před koncem pak vrátil hosty do hry skvělou hlavičkou Leroy Fer, který přesně nasměroval do sítě Redmondův centr.

Honba za kýženým vyrovnáním nicméně Canaries nevyšla, jelikož se v závěru duelu nedostali ani do solidní příležitosti. Naopak mohl definitivně rozhodnout střídající Cissé, ale jeho gól zhatil zdvižený praporek čárového. Mrzet jej to však nemuselo, Newcastle si totiž vítězství pohlídal.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
monty25

2:0

Mám vsazeno na Newcastle, tak snad to klapne (pokud předtím Liverpool neprohraje). Newcastle porazil v poslední době silné týmy, naopak Norwich je venku tragický...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

hovno... 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele