5. kolo
21.09.2013 16:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Steve Bruce dal Newcastliu další důvod k nenávisti

Nováček z Kingstonu upon Hull se pochlapil a bravurním zvratem obral domácí Newcastle o všechny body. Ten dlouho díky rozjetému Rémymu působil, že by velmi rád navázal na první slušný výkon sezony na Villa Parku - nakonec se ale sesypal a nenáviděnému exmanažerovi Sunderlandu, Steveu Bruceovi, podlehl poměrem 2:3.

Pro muže, který přitom v dětství fandil zrovna Newcastlu, to byl vskutku pikantní návrat. Nejenže byl spojen s frekventovaným bučením, ale zároveň byl také tím prvním od památného debaklu v rámci Tyne-Wear Derby (1:5). A dnes to od počátku vypadalo spíš na opakování nedaleké historie než cokoliv jiného. Sebevědomí hosté šli přeci do vedení již po 10 minutách, když Papiss Cissé ideálně sklepl Sissokův centr pro Rémyho a ten navázal nejlépe, jak mohl.

Straky skutečně odstartovaly s velkou chutí, avšak brzy začaly propadat uspokojení a kupit zbytečné chyby. Krul ještě sice nejprve Grahama odmítl, Brady už ale nemohl metry volného prostoru na své levé straně v žádném případě pohrdnout. Krul se navíc musel nepatrně zastydět po takzvaných "jesličkách".

Hull po srovnání ve 26. minutě nabyl potřebné sebedůvěry a posléze byl NUFC zcela vyrovnaným soupeřem. Graham klidně mohl poslat svůj tým do vedení, kdyby byl zpracoval Huddlestoneův pas, a radovat se mohl také Livermore nebýt obětavého bloku Debuchyho. Jakmile tedy Magpies těsně před pauzou dostali zpátky svůj těsný náskok, činili tak zcela vůči běhu utkání. Tak jako tak Rémy zkrátka pohodlně uklízel do sítě Cabayeho zablokovanou střelu.

Hosté museli pocítit křivdu osudu, nicméně o to odhodlanější vkročili do druhé části. Hned po třech minutách Anita fauloval Aluka a z následné standardky Brady ukázkově posadil mičudu na hlavu Elmohamadyho, skórujícího precizně od jedné z tyček - 2:2. Se zraněním Cabayeho a čím dál unavenějším Rémym (který ovšem v nastavení klidně mohl završit hattrick) to byli potom právě Tigers, kdo převážně tahal za kratší konec pomyslného provazu. Což se jim povedlo promítnout také na ukazatel skóre: v 76. minutě se do centru Boyda brilantně opřel Aluko a z voleje vsítil již druhého "angličáka" divokého zápasu.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
NuFc23

mame im co vracat zo sezony, ked sme vypadli

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Devil

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Papiss, Arfa, Cabaye

Reagovat
hradec

Newcastle Utd 1:3 Hull City

Reagovat
HullCity

Kéž by...s tou pravděpodobnou sestavou na EF se dá souhlasit,ale co mělo opravdu potěšilo,je fakt,že Nick Proschwitz bude alespoň na lavičce náhradníků!Určitě na sebe upozornil díky těm 4 golům v rezervě...jinak dá se očekávat,že Sagbo bude v základu a já doufám,že skoruje,protože čím déle bude mlčet,tím víc si zvýší šanci jen na lávku.Budu doufat v remízu,protože Newcastle je celkem ve formě a hlavně mají Ben Arfu,který je sice náladový,ale proti Ville se ukázal,takže z jeho strany očekávám největší nebezpečí.

Reagovat
HullCity

Já myslel,že po tom 1.golu je po nás,ale něskutečný charakter jsme ukázali!!! 2x prohrávat a stejně sme to nakonec vyhráli!!S náma se rozhodně musí počítat!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi těmito týmy cítím přestřelku 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x14ztuj_newcastle-united-v-hull-city_sport#from=embediframe

To si dělají v Newcastlu už p*del ne? Tam snad nemají hráče, který by nebyl Francouz ... pro Aluka za krásný rozhodující gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele