3. kolo
31.08.2013 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ben Arfa přihrál Newcastlu první vítězství, odnesl to Fulham

Newcastle se ve třetím kole dočkal prvního tříbodového zisku, ani tentokrát to však rozhodně ze strany domácích nebylo ideální. Straky se dlouho trápily a nemohly prolomit obranu Fulhamu, až v osmdesáté šesté minutě se krásně trefil nejlepší muž na trávníku Ben Arfa a rozhodl o osudu utkání.

Od začátku bylo patrné, že se jedná o souboj dvou velmi se trápících celků. A to přitom na straně Fulhamu doplnil dvojici Berbatov - Bent další ofenzivní hráč Ruiz, jenž tak dostal k dispozici své první letošní minuty na hřišti. Svěřenci manažera Pardewa zase potřebovali konečně pořádně bodově zabrat a připsat si důležitou první výhru, a podle toho také vypadalo prvních několik minut zápasu.

Už ve druhé minutě se do solidní střelecké pozice dostal Marveaux, místo očekávané střely ovšem ještě hledal před bránou Cissého, o něhož se stihl skvěle postarat Parker. Uběhly jen další dvě minuty a s míčem v šestnáctce se otáčel Ameobi, toho však pro změnu výtečně ubránil Hughes, když zblokoval jeho ránu na rohový kop. Také z něj Newcastle zahrozil, Colocciniho dost možná gólovou hlavičku ovšem nechtěně vyrazil z cesty do sítě Cissé.

První přesné zakončení předvedl až ve dvaadvacáté minutě Debuchy, z dálky však pálil sice tvrdě, jenže pouze do míst, kde stál připravený gólman Stockdale. Domácí tlačili, po Ben Arfově centru to už už vypadalo, že se Cissé natáhne k jasné gólové příležitosti, nakonec mu však pár centimetrů chybělo a balón tak proletěl celým pokutovým územím netečován. Fulham o sobě dal poprvé vědět až po půlhodině hry, Ruizova rána ale nemohla Krulovi nadělat žádné starosti, jelikož letěla o dobrých pár metrů nad branku.

Pak už se ale opět musel vyznamenat Stockdale, který famózním zákrokem zneškodnil šanci Cissého. Ani další pokusy Debuchyho a Ben Arfy nenašly cíl, a tak se do kabin šlo, stejně jako ve všech ostatních souběžně hraných duelech, za bezbrankového stavu. Ani po pauze se ovšem obraz hry nezměnil, Newcastle byl i nadále výrazně aktivnějším celkem, Cissého však zradilo v rozhodující chvíli zpracování, když už dostal vynikající Ben Arfův pas.

Poté si Stockdale poradil i s další střelou francouzského křídelníka, po následném rohovém kopu navíc Cissého zablokoval Riise a dorážka Mbiwy skončila mimo. V šestašedesáté minutě mohli z ničeho nic udeřit Cottagers, když Cabayeho první čin po příchodu na hřiště byl hloupý faul na hranici šestnáctky. Standardní situaci rozehrál Ruiz a Krul se musel hodně rychle vymrštit ke své tyči, aby uchránil své čisté konto.

V sedmdesáté sedmé minutě domácí konečně překonali skvělého Stockdalea, jenže tentokrát zase Newcastle po další kombinaci po ose Ben Arfa - Cissé zastavilo od gólové radosti břevno. Uběhla jen další minuta a ve velké šanci se ocitl Ben Arfa, jenž mířil přesně k bližší tyči, ovšem Stockdale se už zase zdál být nepřekonatelný. Gouffran ve skluzu mířil nepřesně, Debuchyho hlavička z vynikající pozice rovněž zamířila vedle a Cissého už podruhé dnes v rozhodující chvíli výrazně zradila kontrola míče.

A Newcastle za nevyužité šance málem pykal. Pět minut před koncem se na hranici velkého čtverce objevil s míčem na noze úplně osamocený Taarabt, bohužel pro hosty ale neumístil své zakončení ideálně a trefil jen dobře postaveného Krula. A v šestaosmdesáté minutě to přišlo. Hatem Ben Arfa, jednoznačně nejlepší hráč zápasu, si připravil míč na střelu, zamířil přesně a krásnou trefou zařídil Newcastlu zasloužené vítězství. To mohlo být ještě vyšší, ale Stockdale vytasil další tři famózní zákroky proti střelám Gouffrana, Debuchyho a Cissého. Další gól už nepadl, a tak hned první přesná zásah domácích v sezoně znamená tříbodový zisk.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 (Papiss, Demba, Cissé x Bent)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Arfa, Papiss, Berbs

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat
NuFc23

dufam, ze konecne prva domaca vyhra

Reagovat
hradec

Newcastle Utd 1:1 Fulham FC Klasický anglický match

Reagovat
Devil

Skvělej výkon Newcastlu,Arfa to konečně protrhl.....

Reagovat
smazaný uživatel

dobry vykon domacich v druhem poločase

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda...potěšil mě hlavně Rémy...za celou dobu, co byl na hřišti, neudělal snad jedinou chybu

Reagovat
smazaný uživatel

konečně první vítězství a ještě k tomu parádní gól

Reagovat
Y.Cabaye

Konečně výkon, který se dá označit jako dobrý. Škoda neproměněných šancí, mohlo to být klidně i 3-4:0. Ben Arfa znovu prokázal, že má jednu z nejlepších technik na ostrovech - MOTM. Naopak Cissé katastrofa. Co on nedal z toho by u nás Baník vyžil na 5 zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

jj Cisse je marný, doufám že ho v dalších zápasech už nahradí Rémy, Ben Arfa je druhý Messi :) dneska odehrál skvělý zápas a doufám že se konečně Cabaye rozhodne zůstat aby hrál základ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele