29. kolo
25.03.2014 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Everton sfoukl Newcastle z jeho hřiště a je ve hře o LM

Tohle dohrávané kolo může ještě pořádně zamíchat kartami v boji o předkolo Ligy mistrů. Zatímco Arsenal překvapivě remizoval se Swansea, Everton nenechal nic náhodě a bez potíží smetl Newcastle na jeho půdě 3:0. Ztráta na Gunners je už jen šest bodů - Toffees přitom mají zápas k dobru a na začátku dubna hrají doma právě s týmem Arsena Wengera.

Čtvrtá výhra Evertonu v řadě se nerodila úplně snadno, v úvodu utkání museli obránci hostí i brankář Howard několikrát zblokovat rány hráčů Newcastlu. Po rozhárané čtvrthodině hry se však svěřenci Roberta Martineze dostávali do tlaku, který vyústil fantastickým gólem Rosse Barkleyho po šedesátimetrovém sólu.

Ještě předtím vychytal Lukakua po skvělé kombinaci s Osmanem a Barkleym gólman Magpies Tim Krul; na dělovku z třiadvacáté minuty už ale nestačil. Barkley se chopil míče ještě na svojí půlce a pelášil na branku. Cestu se mu vlastně pokusil zkřížit až ve vápně Coloccini, který podklouzl, a mladý záložník tak mohl levačkou překrásně vymést šibenici.

Poté se hra opět vyrovnala a do poločasu se otěží utkání chopil spíše Newcastle. Velkou část práce udělali opět beci Evertonu, kteří skákali do střel, jako kdyby skutečně šlo o vysněný postup do Ligy mistrů. Domácí však neuspěli ani při dvou Cissého únicích na jediného obránce.

Hned vstup do druhé půle napověděl o mnohém. Rychlý útok Evertonu a přenesení hry na Deulofeua, jenž měl ve vápně celou dobu volného Lukakua. V ideálním momentu mu míč předal a Belgičan míč klepl do sítě. Newcastle byl blízko snížení, ale ani Anitova megašance, ani Cissého pokus gólem neskončily.

A úřadovali hosté. Jak jednoduchý může být fotbal, ukázal Deulofeu s Lukakuem, kteří předali míč Osmanovi a ten překrásnou ranou zpoza vápna pečeti výsledek na konečných 3:0 pro hostující Everton.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Zaschrona

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

Za 2,3 udělali I v HCS V POHO Newcastle.O vikendu,když je dám za 1,7 na Fulhamu,budou se trápit-jasnázpráva

Reagovat
smazaný uživatel

Na dvoječku přidáno přes noc 0,07

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele