31. kolo
22.03.2014 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Crystal Palace 1:0

Až do samého závěru museli diváci v St. James' Parku čekat na rozluštění sobotní tajenky. Speroni přes několik brilantních zákroků svému klubu k bodům nedopomohl, naopak Straky už posedmé v řadě udržely proti Crystalu Palace čisté konto a třetí výhrou ve čtyřech kolech daly zapomenout na nepovedený výjezd na hřiště Fulhamu.

Bojovný vstup obou celků do utkání mohl po dvanácti minutách gólově prolomit Cissé, který se jednoduchou kličkou hravě dostal do vápna tváří v tvář Speronimu, ten si ale s nemířenou dělovkou poradil, aby následnou dorážku zazdil de Jong hlavičkou nad břevno.

Hráči CP nijak nepřekvapili svým čekáním na příležitost k rychlému protiútoku a dočkali se ve 23. minutě, kdy se ve třech hnali proti dvěma obráncům. Jenže Jerome se nepochopitelně rozhodl vystřelit zpoza vápna a jeho pokus tak bez větších problémů srazila bránící dvojice.

To Speroni musel chvíli poté opět ukazovat své umění, když po centru Sissoka pálil z voleje v hloubi vápna Cissé. Podstatně hůře se prezentoval ve 35. minutě sudí Lee Probert, který z pár metrů nepostřehl, jak si Delaney nešikovně ukradl odkop z šestnáctky vlastní rukou.

A ještě hůře mohl domácím udělat Bolasie, když na hranici pokutového území dostal spoustu prostoru k technické střele na vzdálenější tyč, nicméně nadějný pokus zamířil těsně nad branku. Obdobně si vedl dvě minuty po změně stran i Puncheon, který si u vápna snadno přeběhl na střed hřiště k příliš vysoké pumelici.

Aktivní vstup hostů do druhé půle, kdy byl Krul takřka v permanentním nebezpečí, mohl dovršit v 55. minutě Bolasie, jenž se ze strany pronikl do šestnáctky a překvapivou ranou rozezněl břevno. Přitom jen moment předtím musel brankář Newcastlu předvést brilantní zákrok proti osamocenému Dikgacoiovi.

Až po více jak hodině hry se konečně ozval i favorizovaný tým. To si Cissé parádně pohlídal ofsajdovou past a po přihrávce Tiotého měl před sebou poslední překážku, Speroni však svůj klub podržel. Zbylých třicet minut už nabízelo houževnatou snahu Crystal Palace neinkasovat a marnou snahu Newcastlu vymyslet něco proti ní.

Zlom tak mohl nastat až ve druhé minutě nastavení, kdy ze třiceti metrů vypálil Tioté a vyrovnal počet nastřelených brankových konstrukcí. Jenže po vypršení nastaveného času se nenechal střídající Ben Arfa rozhodit bránícím Ledleym a centrem do vápna našel hlavu následného hrdiny Cissého.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele