27. kolo
23.02.2014 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Aston Villa 1:0

Neobyčejné střelecké, výsledkové a zároveň i domácí trápení dneškem skončilo, i když ještě později než za pět minut dvanáct. Po čtyřech porážkách v řadě na St. James Parku Newcastle konečně uspěl, když ve druhé minutě nastavení prolomil více než 400 minutovou střeleckou mlčenlivost celého týmu Loïc Rémy...

Aston Villa se před výkopem potýkala s podobnou impotencí, což se manažer Paul Lambert rozhodl řešit krátkým soustředěním v Portugalsku. A to alespoň na pohled birminghamským pomohlo - v první části totiž Newcastlu docela zavářeli, jako už tradičně převážně skrze protiútoky. Z jednoho takového Krula z poměrně velké blízkosti prověřil Agbonlahor a tentýž hráč vzápětí z podstatně větší dálky ještě těsně přestřelil.

Nejvýraznější postavou Newcastlu první 45minutovky byl takto stoper Coloccini se svými obětavými bloky, z ofenzívy nikdo vyčnívat nedokázal. Maximálně až těsně před obrátkou zaujal Papiss Cissé svým zpackaným zakončením solidní příležitosti, čímž akorát podtrhl svou tristní vizitku o jediné brance ve 22 startech.

Úvodem druhého dějství Gouffran netrefil ze slušné pozice a rozjel tak alespoň sérii pološancí ambicióznějšího domácího mužstva. Následně totiž těsně přestřelil Dummett, zatímco NUFC usiloval o gól dokonce i za zvýšené podpory krajních beků, opravdu vehementně se tlačil dopředu. Další nepřesný pokus tak brzy registroval Gouffran, aby jej záhy napodobil pro změnu Tioté.

Tlak Newcastlu ke konci sílil, čehož mohl na druhé straně v ojedinělém přečíslení využít Benteke. Ten však situaci řešil prachbídně, při snaze na poslední chvíli předat míč Agbonlahorovi selhal, a tak se naopak Villa vzápětí sama třásla při nízké střele Rémyho.

V tu dobu už to tedy čím dál víc vypadalo na to, že Villas vyjdou střelecky naprázdno i potřetí v řadě. Hlavní pro ně ale bylo neinkasovat, a to se Aston Ville málem zázračně povedlo. Zázračně proto, že když v 88. minutě u vlastní brankové čáry začal nesmyslně kličkovat Vlaar a soupeři se povedlo ho ožebračit, zívala na Rémyho zcela odkrytá klec - francouzský forvard ovšem nepochopitelně nastřelil pouze tyč.

Nicméně Loïc Rémy si ještě náladu spravit stihl, jakkoliv tak učinil ubohou jednu minutu před koncem. Tehdy se k němu šťastně odrazila zablokovaná střela, francouzský šutér se na pětníku otočil, přehodil si míč na slabší levačku a skrz posazeného Vlaara pohodlně rozhodl. Že si pak úlevou vysvlékl dres a inkasoval žlutou kartu, tomu se vůbec nelze divit. Čistě v dnešním zápas to bylo v jeho podání hotové "from zero to hero"...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

Pokud bude Benteke myšlenkami někde v Arsenalu nebo kde to chce hrát,tak Villa sestoupí.Dnes hrál hrozně,spíš kazil,nahrával zpátky záložníkům a co je nejhorší,tak to,že to byl on,kdo pokazil to přečíslení 3 na 2,kdy mohl dát na Gabyho a bylo by rozhodnuto...musí se konečně začít chovat jak profesionál a ne takhle.

Reagovat
smazaný uživatel

On celej tým hrál hodně pod svoje možnosti, po vystřídání Westwooda byli v prdeli.

Reagovat
HullCity

Ty střídání Lamberta jsou prostě lol poslední dobou...měli by ho po sezoně vyhodit,protože Villa má určitě větší ambice jak boj o záchranu do posledního kola...vždyť ještě v roce 2010 byli 6 bodů od LM!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele