27. kolo
22.02.2014 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester City - Stoke City 1:0

Takový výkon mnoho fanoušků Manchesteru City potěšit nemohl. Vyrovnaná první půle ukazovala strachující se výrazy ve tvářích domácích diváků, a přes zlepšený projev v druhém dějství se dlouho zdálo, že se favorit opět neprosadí. Stoke odehrál takticky povedené utkání, ovšem postupem času ztrácel dech a vcelku smolně odjíždí s prázdnou.

Kdo snad čekal ofenzivní nápor domácích hned po úvodním hvizdu rozhodčího, musel být výrazně zklamán. Přestože šla vidět určitá územní převaha, žádná hra na jednu branku se nekonala. Favorité měli velké potíže dostat se alespoň do náznaku šance, naopak hosté s přímočarým fotbalem kousali o poznání více. Ve 20. minutě tak musel Hart prokázat své kvality proti povedené ráně Adama z vápna.

Nezáživný poločas s občasnými tvrdšími zákroky, především od horkokrevného Kompanyho, mohl rozhodnout těsně před koncem Džeko, který si parádně narazil se Silvou, nicméně jeho přízemní falšovaná střela mířila pár centimetrů vedle tyče.

Po změně stran si sice týmy rozdělily role dle předpokladů, dlouho se však Begović neměl čeho obávat. Mizerná finální fáze většinou nevedla k žádnému pokusu o střelu a dobře organizovaná defenzíva hostů si zasluhovala za svůj výkon nejvyšší hodnocení. Jenže v 70. minutě přišlo další dlouhé obléhání její šestnáctky, prudký přízemní centr Kolarova a Tourého šťastné "zakopnutí" - 1:0.

Čtyři minuty poté sklidil velké ovace Džeko, jak rád by ovšem byl, kdyby se mu takové reakce nedostalo. Touré zatáhl balón k vápnu, Navas parádně namířil přihrávku přes malé vápno a osamocený útočník měl dva kroky před sebou zcela prázdnou branku. Stačilo prostě posunout balón tím správným směrem, jenže právě v tom Džeko selhal a ulevit si tak musel tvrdým kopnutím do tyče.

Obrana Stoke se poté vrátila do správného módu a favoritovi nedovolovala navýšit těsné vedení. Když už se do vápna vřítil agilní Silva a hledal úspěšného střelce, obětavým zákrokem v poslední chvíli odvrátil nebezpečí Wilson. Samotný Stoke však na vyrovnání neměl dostatek sil a marné protiútoky jen zřídkakdy končily alespoň nijak ohrožující střelou.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
hradec

Manchester City 1:1 Stoke City

Reagovat
smazaný uživatel

Tezky zapas ,ale snad to zvladnem 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Grande Paolo 11

2:1 to jsou takovy kundy z ryby s tim kurzem to je smesny fakt....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele