10. kolo
02.11.2013 16:00 CET
7 : 0
(4:0)

Reportáž

Manchester City proti Norwichi relaxoval a ničil

Totálně bez boje a s pořádnou ostudou se vzdal Norwich Manchesteru City. Ten si dokonce při sobotním odpoledni dovolil skórovat hned sedmkrát, což se mu v elitní soutěži povedlo poprvé od roku 1968 (kdy si pak dokráčel pro titul). Za bleděmodré zároveň promluvilo sedm různých hráčů...

Kanárci nastoupili bez útočníka Van Wolfswinkela a křídelníka Snodgrasse, kteří pro zranění i na lavičce náhradníků, to ale vesměs nevadilo - u Norwiche totiž beztak nefungovalo vůbec nic, o mezihře se nedalo hovořit ani při sebevětší vůli a veškeré potíže ostatně vždy začínaly (i končily) vzadu. Přesto se Citizens na první velkou šanci relativně načekali. Nasri si teprve po čtvrthodině hry na okraji šestnáctky vcukuletu narazil o Silvu, vřítil se do vápna, přehodil si míč na výhodnější levačku a pak otřel svou ránu o bližší tyč.

Nicméně Citizens to pochopitelně nemuselo moc vadit, hned příští akce jim už totiž s notnou dávkou štěstí klapla. Hostující fotbalisté při ní vlastně heroicky blokovali - nejprve si Martin počíhal na Silvovu ránu, pak Turner na Agüerovu dorážku -, problém byl ale v nešťastném postavení Johnsona, od něhož se odrazil právě Turnerův blok a Ruddy byl bez šance.

To při druhé brance, která došla na scénu hned záhy, už si Ruddy zřejmě měl počínat lépe a precizněji vyrazit Silvovu přízemní střelu; to samé ale platí také pro defenzivní složku před ním, jež fatálně nezachytila Španělův náběh z druhé vlny podpořit osamoceného Agüera.

Norwich od postupu do Premier League sehrál s ManCity čtyři zápasy a jenom za tuhle dobu musel skousnout dva ostudné debakly plus dalších šest inkasovaných gólů k dobru. Dnes tedy Canaries pokračovali v tradici, jakkoliv třetí gól opět nebyl ničím krásným na pohled. Nastasićovi ve skutečnosti při hlavičce po rohu notně pomohla teč a Bassongova clona vlastnímu gólmanovi.

John Ruddy, který shodou okolností s Norwichem zrovna včera prodloužil smlouvu, obecně neprožíval vůbec dobrý zápas. O něco později se "blýskl" nezkrocením vysokého balonu a měl jediné štěstí, že jej proti Agüerově bombě zastoupil spoluhráč. Kdy už ho ale nikdo reálně zastoupit nemohl, to byla čtvrtá gólová situace, které předcházel milimetrový ofsajd Agüera. Poté už to bylo snadné - Negredo dostal neodmítnutelnou přihrávku na malé vápno a hravě zvýšil.

Hughton o pauze udělal dvě změny, ty ale pochopitelně jen těžko mohly něco změnit. Nejvýraznější funkcí jedné z nich tak byl debut darovaný mladíkovi Joshi Murphymu. Potažmo velká šance Elmandera, kterou ale švédský forvard typicky zahodil - po ideálním centru od Johnsona nedokázal odpoután od Demichelise ani trefit vymezený prostor.

To byla zároveň přirozeně zcela výjimečná příležitost, jelikož ManCity jinak dvakrát nepolevovalo. Okamžitě také musel Ruddy ze svého arzenálu vytahovat snad první povedený zákrok utkání proti přízemnímu pokusu Silvy. Agüerova dorážka již skončila v boční síti. A góly se začaly valit ihned vzápětí - Touré zase jednou osvědčil svůj trademark a již potřetí v tomto ligovém ročníku z přímého kopu identicky vymetl pravý horní růžek soupeřovy branky.

Teprve na pošesté se pak dočkal také jubilant Kun Agüero, jenž při svém stém startu za City konečně udeřil po 72 minutách, když se Bassong se Silvovou přihrávkou vypořádal krajně neuspokojivě a Argentincovi gól de facto nabídl na zlatém podnose. Norwich si tedy po roce zase jednou připomněl, jaké je to inkasovat potupných šest branek.

Další prohlubování ostudy pak dlouho nepřipouštěl znovuzrozený Ruddy. Ten se sice začal vykupovat až příliš pozdě, nicméně že Navase s Demichelisem odmítl s vypětím všech sil, to mu nikdo upřít nemůže. Bohužel pro Kanárky na Džekovu přesnou koncovku z 85. minuty ani to nestačilo, takže si ManCity nakonec bez debat dokráčelo pro nejjasnější vítězství v dějinách svého působení v Premier League...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
MCFC_8

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

tak byl jsi nejblíž, no

Reagovat
smazaný uživatel

na city máme síce dosť velký náskok ale aj tak chcem dalšiu stratu bodov

tip: 1:1

Reagovat
MCFC_8

Mal by si prestat fetovat

Reagovat
smazaný uživatel

Včera sem shlédnul zápas v newcastlu až druhá půle a prodloužení uspokojilo. tak se mi asi zdá (spíš to je skutečnost), že pantilimon má momentálně lepší fazonu než repre jednička! bejt MP, dal bych klidně JH týdenní pauzu, on by to rumun v pohodě zvládnul. jinak v SO očekávám 3 body. nevím jestli match uvidím, možná pojedu do příbrami.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Costel je dobrej. Zda se mi ze diky jeho vysce je pro nej vse jednodusi, od natahovani po strelachl po sbirani centru...

Reagovat
MCFC_8

Tak Costel zajtra chyta,dufam,ze sa mu bude darit ako proti Newcastlu.Na tuto sa ncu cakal dlho tak snad ju vyuzije

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

M City má před zápasem LM, bude se šetřit - 1X

Reagovat
MCFC_8

Ano,setrili sme sa

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem nevěděl, že Bradley Johnson hraje za City

Reagovat
smazaný uživatel

norvich slabucke muzstvo, vela anglanov, malo kvality.

velka skoda ze som nemohol pozerat to divadlo. musel som ist prec. pozrem si cely full match zo zaznamu na nete..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele