3. kolo
31.08.2013 13:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

ManCity se protrápilo k domácí výhře nad nováčkem

Manchester City zase nepřesvědčil, ale naříkat kvůli tomu tentokrát nemusí. Jeho fanoušci doma opět neviděli žádnou inkasovanou branku a znovu přihlíželi parádnímu přímému kopu Yayi Tourého. Ve výsledku je z toho umolousaná výhra 2:0 nad nebojácným nováčkem z Kingstonu upon Hull.

Nikoliv lepšícího se City pod novým manažerem, nýbrž přesného opaku jsme svědky úvodem tohoto ročníku. Dnes si Citizens před pauzou doopravdy sáhli na dosavadní dno pod Manuelem Pellegrinim. Však už v osmé minutě Lescott neuvěřitelně zlým způsobem přečetl situaci, vystoupil, nechal se oběhnout jako žáček a pak s úlevou sledoval, jak Aluko packá sólový nájezd mizernou střelou vedle.

City odpovědělo skrz Kolarovovu hlavičku na přední tyči po Navasově rohu, přesto se později opět třáslo jako osika. Graham tentokrát po Bradyho lahodném centru zakončoval pohotově, ovšem ze zbytečného ofsajdu. Na vině byl v tu chvíli opět Lescott, který se své lapsy brzy pokusil odčinit hlavičkou, po níž se s úspěchem vrhl McGregor.

To bylo nicméně málo, zoufale málo. Mimo tyhle dva potkané centry totiž Citizens nepředvedli zhola nic, ani hru nekontrolovali a ještě soupeře nechávali procházet střední třetinou jakoby nic. Brady s Alukem celý poločas strkali přeplácené hvězdy Man City do kapes. Tuhle skutečnost potvrdila Tourého tragická hlavička ze zajímavé pozice a následné Pellegriniho gesto muže v totální agonii.

Po pauze to od začátku vypadalo lehce jinak, však Silva okamžitě vykouzlil krásný míč za obranu a Agüerovi scházelo jenom lépe naštelovat hlavu pod balon. Jenže to byl akorát chvilkový, pomíjivý záblesk dvou geniálních mozků. Míra pohybu a sebevědomí pořád byla na úplně jiné úrovni v podání nováčka, což se opět projevilo po hodině hry, kdy Grahamovi ke Korenově příhře scházel jediný krok.

Nicméně jak už to obvykle bývá, i sebevíc zklamávající favorit si nakonec tu cestičku ke gólu přeci jen najde. A to samé platilo dnes o Citizens. Po 65. minutách bleděmodří konečně předvedli solidní křídelní akci, aby Zabaleta vyzval spolehlivého hlavičkáře Negreda ke druhé trefě ve dvou utkáních v roli žolíka. A to Citizens stačilo. Potom se sice nestyděli bohapustě bránit jednogólový náskok (v závěrečné desetiminutovce Tigers skutečně tlačili), ovšem účel jak známo světí prostředky. A navíc tu byl pořád Yaya Touré se svým trademarkem na přímý kop - na chlup stejně se trefil v prvním kole, dnes ale pro změnu favorita nefalšovaně uklidňoval.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Džeko - Silva)(Sagbo)

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmí to podcenit v obraně , jinak to je v piči jak proti Cardiffu , tak snad vyhrajem no

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pellegrini po nečekané prohře s Cardiffem jistě chlapcem pořádně vyčistil žaludek a v zápase s Hull City si napraví chuť .

5:1

Reagovat
Kohout 1882

Džeko a Kun po fíku + někdo .. 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

po dnešním losu LM budu shánět lupeny do plzně. hrajem tam 17.9., což je co nevidět. problem bude - malý stadionek na takovej zápas! snad se mi to povede!

Reagovat
smazaný uživatel

Já též budu shánět-odkud jsi jestli jsi ochoten mi to napsat,rád bych tě požádal zkusit sehnat

třeba lístek navíc,já jsem taky rozhodil a ještě rozhodím sítě

můj email-blackberry11@seznam.cz díky za zpětnou vazbu

Reagovat
t0mmy33MCFC

Taky shanim, moje sestra žije v Plzni , tak jsem ji poveril a snad neco poresi....

Reagovat
smazaný uživatel

Nazdar kluci doufám že pújdete v bleděmodrém

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ale musíme sehnat lupeny, pak se to může pohnout dál, třeba sraz na náměstí, pak jít někam na pivo - parkám, salzmann, spilka, jet tam na blind je ošidné!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
bafpasak

3:1

Reagovat
hradec

Man City 1:1 Hull City Citizens mají děravou defenzivu (i díky zraněním)

Reagovat
M1ck0

bude to nudný zápas, vsadil bych X2... 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1 poločas zatím bída. MC se moc nepředvedlo

Reagovat
HullCity

Jediná věc, za kterou se musíme stydět,je neproměňování šancí,které jsme měli.To,co nedal Aluko...Koren též velká šance a celý zápas mi připadal,že každou chvíli můžeme vyrovnat.Hrajeme opravdu skvěle a já doufám,že tyhle skvělé výkony povedou k přesvědčivé záchraně.Jen se už musí konečně golově někdo prosadit...Graham odehrál skvělý zápas,ale opět bez golů.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x1418m6_manchester-city-v-hull-city_sport#from=embediframe

Třetí zápas City a přijde mi, že jsou čím dál tím víc marnější, no a ono to je docela dobře pro Plzeň

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele