31. kolo
22.03.2014 16:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Man City zareagoval na Chelsea a díky Tourému sestřelil Fulham

Touré porazil Fulham. Záložník z Pobřeží slonoviny dvakrát udeřil z penalty, jednou fenomenálně z dálky a Londýňané odjeli domů s jasnou porážkou. Jejich naděje na udržení se tak zase o kousíček ztenčila, zatímco Citizens udrželi roli favorita na zisk titulu. Konečný stav 5:0 ustanovili v závěru Fernandinho a Demichelis.

Fulham přitom vstoupil do utkání velmi sympaticky a přes jejich elastickou defenzivu se domácí favorit prosazoval těžko. Jedinou střelu na branku v úvodu zaznamenal Milner, kterého Stockdale vychytal. Cottagers měli dokonce ještě větší šanci, ale Richardson prudkou ranou těsně minul Hartovu svatyni.

Citizens vysvobodil až po 25 minutách sudí Jonathan Moss, který souboj Amorebiety s Negredem posoudil ve vápně jako penaltový. S exekucí si Yaya Touré hlavu nelámal a vsítil kýžený první gól utkání.

Pojišťovací branku mohl přidat David Silva, jehož oblouček přes Stockdala však na brankové čáře vyhlavičkoval Amorebieta. Ještě blíže druhému zásahu byl Aleksandar Kolarov, jemuž pro změnu zabránilo ve skórování břevno.

Manchester City se dostal do dvougólového vedení osm minut po změně stran a opět u toho byl Fernando Amorebieta. Stoper Fulhamu tentokrát jasně sestřelil Davida Silvu, za což dokonce dostal přímou červenou kartu. Touré se opět nemýlil a bylo prakticky po zápase.

Nejlepší fotbalista Afriky ukázal, proč je považován za nejlepšího středního záložníka v Premier League (minimálně) ještě jednou. Svůj typický screamer obvykle zavěšuje z přímých kopů, tentokrát se stal mistrem "živého" míče. Z dobrých pětadvaceti metrů nereálně prakticky z místa zakroutil míč, který zapadl přesně za tyčku.

Manchester City byl i nadále při chuti a proti oslabenému soupeři si chtěl zastřílet co nejvíce. Kolarovovu pumelici ještě Stockdale vyrazil, ale na parádní ránu Fernandinha v závěru nestačil. Gólman Fulhamu dělal, co mohl, skvěle si vedl i proti Milnerovi, jenže obrana mu zkrátka nepomohla. Zoufalost Whites dokončil stoper Demichelis, který do branky dorazil Jelavićův vyražený pokus.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
diastan

4:0

Reagovat
MCFC_8

Po dlhsom case by mohlo prist vyraznejsie vitazstvo,aj ked nas hned v utorok caka derby.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Fojcek

"Hangeland: Na City jedeme pro body" ... tak uvidíme, jestli něco vymyslí

Reagovat
smazaný uživatel

Jako bez aguera a silvy... hlavne bez silvy to bude tezky ... ale chtelo by to vyhrat , proroze ted mame fakt tezkej los. 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele