28. kolo
01.03.2014 16:00 CET
1 : 4
(0:2)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Newcastle United 1:4

Newcastle pokračuje v procitání ze zimního spánku, tentokrát se na KC Stadium prezentoval ještě sebevědomějším dojmem než posledně proti Aston Ville (kdy vyhrál gólem v nastavení) a zničil domácí Hull 4:1. Veškeré události tohoto utkání nicméně zastínily další kontroverze kolem osoby Alana Pardewa...

Manažer Newcastlu jednoznačně patří k tomu nejproblémovějšímu, co můžeme najít nejen napříč anglickými prvoligovými lavičkami. Za dobu svého působení v Premier League trestu čelil už několikrát a pořádný flastr jej beze sporu čeká i po dnešku a "hlavičce" do obličeje Davida Meylera. I s vlastním manažerem na tribuně si nicméně Straky věděly rady a dobře rozehraný duel na KC Stadium opravdu dovedly k prvnímu ligovému vítězství nad tímto soupeřem po dlouhých 24 letech...

Tigers takto na domácí úspěch čekají už čtyři zápasy, přestože toto vystoupení nenačali úplně marně. Velmi otevřenému průběhu úvodní části sice na první pohled dominují dva góly do sítě domácího mužstva, to si však mimoto vypracovalo větší množství příležitostí. Tim Krul se například mohl přetrhnout, aby nadvakrát zabránil ve skórování Alexi Bruceovi, což na druhé straně po Debuchyho pasu takříkajíc pod sebe okamžitě trestal Sissoko.

Následně to opět bylo hlavně o Hullu - Jelavić s Elmohamadym zblízka nepochodili se svými hlavičkovanými pokusy a prvně jmenovaný záhy dokonce z přímého kopu natrefil na břevno. A ve 42. minutě se pak v Kingstonu upon Hull znovu hrála ta samá písnička: s tím rozdílem, že tentokrát nechybovala celá obrana domácích, nýbrž jednotlivec. Konkrétně šlo o Figuerou, který hrozivě neukormidloval zpětný pas pro McGregora, a nechal tak Rémyho vsítit jednu z nejsnazších branek kariéry.

A zároveň nejdůležitějších, neboť nakonec šlo díky Daviesově reakci těsně po obrátce zároveň o gól vítězný. Na tomhle zaváhání Krula při výběhu proti Huddlestoneově centru ze standardky už totiž tygři nebyli schopni stavět, naopak se o šanci vyrovnat připravili další školáckou chybou. V 55. minutě se totiž nepohodli při exekuci přímého kopu a darovali soupeři příležitost k brejku, kterou po Gouffranově předávce hladce proměnil Sissoko.

Pak už akorát došlo na dramatický "hlavičkový souboj" Pardewa s Meyelerem, po němž byl domácí fotbalista ztrestán žlutou kartou a Pardew vykázán na tribunu, a na samém sklonku zápasu také k Anitově stvrzence z dorážky Dummettovy střely.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

Dát si pozor na Remyho a mělo by se vyhrát...teď nás nečeká zrovna nejlehčí los,takže 3 body proti Newcastlu jsou povinností!! Tip: 2:0!

Reagovat
HullCity

Kdyby to bylo 2:0,3:0 nebo 4:0 pro nás,nikdo by se ani nesměl divit!!Jelavič nedá ze 3 metrů hlavou gola,pak nastřelí břevno po přímáku,Elmo zopakuje hlavičkou zaváhání Jelaviče,na začátku zápasu předvede Krul 2 fantastické reflexy proti Brucovi...a Newcastle 2 goly z ho.na:protiútok po těch 2 šancích Bruce a IDEÁLNÍ přihrávka do běhu pro Rémyho od Figueroy!!!Snad bude 2.poločas lepší,hlavně na goly,kdy minimálně 2 jsme dát měli!

Reagovat
HullCity

Začátek skvělý...Davies gol a hned se hrálo líp,jenže opět Newcastle protiútok po velké naší šanci a hned gol!Rychle na tenhle zápas zapomenout,protože ani nevím,co jsme dělali špatně,šancí na 4 zápasy,obrana(pokud nešlo teda o protiútoky)také jistá...zase máme 0 bodů kvůli neproměňování šancí...bohužel jsme zase ve hře o záchranu,protože zápasy proti West Hamu,Stoke a Fulhamu budou venkovní a i když jsme chytli venkovní formu,tak se obávám,že se můžeme po těchto zápasech pohybovat někde kolem 16.-18.místa!!!

Reagovat
kissak

to víš holt někdy se zadaří víc a někdy míň a štěstí je hodně vrtkavé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele