35. kolo
20.04.2014 15:05 CET
0 : 3
(0:2)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Arsenal vs. Hull poprvé: bez napětí i bez debat

Nácvik na finále FA Cupu vyzněl zcela jednoznačně ve prospěch favorizovaného Arsenalu. Ten přitom ani dnes neměl výhodu domácího prostředí, ovšem své udělaly ligové návraty Özila s Ramseym do základní sestavy. Především velšský záložník se vrátil snad v ještě lepší formě, než v jaké dříve kvůli zranění odpadl - dnes se zpříma zasadil o dvě ze tří branek Gunners.

Úvod druhého nedělního klání byl bohužel poznamenán nepříznivými přírodními podmínkami, když se načas přerušovalo kvůli příliš silnému větru a poletujícím reklamním panelům. Pozdější Özilův pád už ale samotným větrnem způsoben nebyl. Německý záložník proti Hullu skóroval v prosinci a dnes teoreticky mohl zavěsit znovu, kdyby rozhodčí vyslyšel jeho volání po penaltě po letmém šprajcu Elmohammadyho.

Jinak se už na KC Stadium rodily spíše poloviční šance - Szczesného na jedné straně donutil jít na zem Jelavić, aby na opačném konci hřiště podobnou mincí oplácel Podolski. Až po půlhodině hry se Arsenal nadechl k produkci svého trademarku a hned skrze jednu z mála běhavých akcí dosavadního úseku kráčel do vedení. Vše načal a de facto umožnil Özilův diagonální náběh i precizní přihrávka na osu hřiště; tam už pak narychlo kombinující Cazorla s Ramseym neměli s tvorbou úvodní branky moc obtíží.

Tigers následně mohli odpovědět, to ne že ne. Livermore dokonce po přiběhnutí z druhé vlny při zemi z ničeho nic nastřelil tyčku. Mimoto už ale Gunners do poločasu pozlobily akorát dva nebezpečnější centry z pravé strany. Naopak Kanonýři se rozhodli ještě leccos stvrdit další parádní přímočarou akcí na samém sklonku úvodní části. Tentokrát stál na startu bleskurychlého protiútoku Artetův lehce kontroverzní (ale zřejmě opravdu čistý) obranný zákrok, aby vše završily Giroudův centr, Ramseyho sklepnutí a Podolského kontrolovaný finiš.

Po přestávce se Arsenal příliš nerozpakoval a okamžitě se jal příznivý výstup duelu orazítkovat. Opět u toho přitom bylo duo Ramsey-Podolski, když si prvně jmenovaný již patrně myslel, že skóroval, ovšem vinou Harperova reflexivního vytrčení pravé nohy přeci jen musel síť rozvlnit až vhodně postavený Podolski. Tak se stalo už v 54. minutě, a tak hosté měli doopravdy moře času na pošetření sil na důležitější střetnutí.

Ve zbytku tohoto měření sil se pak spíš jen v poklidu dohrávalo, až to domácí brankář Harper s relaxem (a couváním) trochu přehnal, nechal se zaskočit Giroudem a francouzský forvard vzápětí ve skluzu namísto do prázdné klece zamířil pouze do břevna.

Stav tedy zůstal v poloze 3:0, což fanouškům Arsenalu navozuje poněkud nepříjemné asociace - také před třemi lety a zpackaným vrcholem domácího poháru totiž Gunners na jaře druhého finalistu z Birminghamu porazili tímto poměrem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Solidní zkouška před finálem v FA Cupu. Tip 1:2

Reagovat
T..oo..M

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude hrát Mesut Özil tak by výkon mohl jít nahoru, vzpomeňte si jaký to byl boost , když ho koupili a Arsenal se okamžitě vyhoupl, směle čelil nejlepším týmům, kdy se nějakých 120 dní držel na vrcholu tabulky, ale Özil asi nebude v optimální formě a taky je to jen člověk.

Reagovat
HullCity

Budu rád za remízu,ale pokud se neboduje ani s Jelavičem a Longem,tak jakou šanci pak máme ve finále FA Cup s Fryattem a Sagbem?

Reagovat
HullCity

1.poločas byl z naší strany ještě ok,ale v tom druhém jsme se vzdali,hlavně po 2.golu Podolského.Nebudu se vymlouvat,zasloužené vítězství hostů,ale 2.gol být neměl,protože Arteta fauloval Jelaviče,což sudí nezapískal...jinak pro fanoušky Arsenalu,co si myslí,že nás smáznou i ve finále FA Cupu,tak v sezoně 2010/2011 jste též porazili 0:3 Birmingham,ale League Cup jste nevyhráli,takže nic jasného není.

Reagovat
justcall

ale Jelavič si chtěl ten faul vyloženě vyprosit, normálně by se to asi písklo, ale takle ne... a finále bude uplně o něčem jiným jako každý zápas ve Wembley

Reagovat
smazaný uživatel

supr zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Poldi dobrá forma 2 zápasy 4 goly jen tak dál, příští zápas další 2 fíky

Reagovat
pan_Péťa

Prosím o opravení "Nácvik na finále Capital One Cupu vyzněl zcela jednoznačně" na správný název finále soutěže.. Přecijen se jedna o jednu z nejstarších soutěží (pohárů) a proto není příliš fér ji zaměňovat s náhražkami.. Jinak pěkný match z naší strany, akorát to finále asi bude jiná kávička no.. Tam to ten Hull tak nevypustí, dnes nás nechal se vyřádit..

Reagovat
smazaný uživatel

Podolák začal dostávat dostatek času na hřišti a pěkně nám to vrací :)

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele